• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

adet düzensizliği için muayene

HuzunApla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
528
7
96
İstanbul
bayanlar lütfen yardımcı olun. biraz uzun ama okuyun.benneyaptımki
22 yaşındayım genel olarak birkaç ayda bir adetim gecikiyor. erken geldiği hiç olmadı. bu ay da bayağı gecikti eczaneden farlutal aldım adet söktürücü. 5. hapımı içtim hala tık yok.
annemin birçok jinekolojik problemi var ameliyat da oldu. hem bu nedenle(genetik yatkınlık olabilir) hem de düzensizliklerim yüzünden genel bir jinekolojik muayene olmak istiyorum. test ultrason vb.
böyle bir muayene oldunuz mu? istanbulda nerelerde muayene olabilirim? (emekli sandığından sosyal güvencem var) ama bazı testleri özel bi test merkezinde parayla yaptırmam gerekiyor mu? anneme söyleyip telaşlandırmak istemiyorum. kendisi çok çektiği için çok üzülür. ama ona söylemeden pek bi para da bulamam. aslen istanbullu değilim pek de doktora gitmiyorum burada. bir kere çapada sahte öğrenci kimliğiyle muayene olmuştum o halde bile aylar geçmişti sıra gelene kadar:1shok: sıra beklerken bayılanlar bile oluyordu. bu sıkıntıyı çekmeden nerede muayene olabilirim?
bir de bu muayeneler nasıl oluyor? yani ben malum bölgemi göstermekten utanıyorum.:kedi:

canım sosyal güvencen varsa 5 kuruş bile ödemiyorsun sana yakın devlet hastanesi hangisiyse fişini alıp muayene oluyorsun hepsi bu asla utanma doktor onu cinsel organ olarak algılamıyorki sıradan bi organmış gibi bakıyor hiçte can acıtıcı birşey yok sadece rahat ol.
benim sana tavsiyem araştırma olmasından dolayı ve özellikle ilgileri dolasıyla vakıf gureba hastanesi ama tercih senin tatlım şimdiden geçmiş olsun aklına takılan birşey olursa sorabilirsin.

vakıf gureba da çok kalabalık oluyor. günde bilmemkaç tane hastaya bakan doktorlar bi süre sonra hiç önemsemeden haldır huldur yapıyor işini. ne derdini dinliyorlar ne özen gösteriyorlar. karşısındaki insana saygıları yok. sonuçta benim de ilk muayenem olacak çekiniyorum.
teknik üni. de okuduğum için tıp fakültesi yok sadece mediko var. orada kadın doğum doktoru vardı o doktora gitsem anlar mı uzmanına mı gitmek gerekiyor? anneme de zamanında kanser teşhisi koydular doktorlar kadın perişan oldu sonra kanser olmadığı ortaya çıktı. kimi doktor da yanlış ilaç veriyor. anneannemde bunaklık başladı yanlış verilen ilaç yüzünden. bana da skolyozun tedavisi yok böyle yaşıcaksın ömür boyu demişti bi doktor. ona inansaydım şimdi iki büklüm halde olacaktım. öldü diye morga kaldırılan akrabamız bile var:1shok: daha saymama gerek yok herhalde.
nefret ediyorum hastane doktor ortamlarından. sürünmedikçe de gitmem. eğer bu muayenede bi sorun yaşarsam daha da gidemem başka doktora falan. biraz fazla tedirginim. bilgisizim.mafoldumben
bir de en önemlisi açmadan muayene olmuyor mu ya?

Canım emekli sandığı ise zaten para ödemiyorsun
Ayrıca eğer kız isen alttan muane olmazsın korkma ultrasyon ve kan testi isterler hormonlarına falan bakmak için korkulacak bir şey yok

vakıf gureba da çok kalabalık oluyor. günde bilmemkaç tane hastaya bakan doktorlar bi süre sonra hiç önemsemeden haldır huldur yapıyor işini. ne derdini dinliyorlar ne özen gösteriyorlar. karşısındaki insana saygıları yok. sonuçta benim de ilk muayenem olacak çekiniyorum.
teknik üni. de okuduğum için tıp fakültesi yok sadece mediko var. orada kadın doğum doktoru vardı o doktora gitsem anlar mı uzmanına mı gitmek gerekiyor? anneme de zamanında kanser teşhisi koydular doktorlar kadın perişan oldu sonra kanser olmadığı ortaya çıktı. kimi doktor da yanlış ilaç veriyor. anneannemde bunaklık başladı yanlış verilen ilaç yüzünden. bana da skolyozun tedavisi yok böyle yaşıcaksın ömür boyu demişti bi doktor. ona inansaydım şimdi iki büklüm halde olacaktım. öldü diye morga kaldırılan akrabamız bile var:1shok: daha saymama gerek yok herhalde.
nefret ediyorum hastane doktor ortamlarından. sürünmedikçe de gitmem. eğer bu muayenede bi sorun yaşarsam daha da gidemem başka doktora falan. biraz fazla tedirginim. bilgisizim.mafoldumben
bir de en önemlisi açmadan muayene olmuyor mu ya?

Canım bende adet düzensizliği yaşadım kız olduğum için alttan muane edemediler.Hormonlarıma ve ultrasyona girdim bişey çıkmadı.Halende devam ediyo düzensizlik
Korkulacak birşey yok.Ayrıca bende doktorlara pek güvenmiyorum her biri bişi diyooo

cnm saglık sigortan varsa muyene olursun ücretsiz..ayrıca seni muyene etmeden önce doktor evlimisin bekarmısın diye soruyor..vee bekar oldugundan alttan muyene etmiyor..yumurtalıklarından ultrassona sokar snei bide kan testi yaptırı okdr..ona baglı hormon ilacı verir 3 ay kullanırsın düzene girer cnm bnmde aynı senin gibiydi bende böle yaptımm....çok düzenli artıkkkk:)

çok teşekkürler kızlar. yüzüm güldü oh be. şu sınavlar bitsin.hemen gideyim medikoya onlar beni yönlendirir hastaneye. hepimizin dertleri biter inşallah kaydirigubbakcemile5

evet haklısın vakıf gureba felaket kalabalık oluyor ama özellikle şanslı olsam gerek düştüğüm doktor mükemmel ben unuturum belki diye mesaj çeker hatırlatır şu gün geleceksin diye ben bebek tedavisi için gidiyorum öyle güzel ilerliyorki sayesinde hiç stres yapmıyorum çok huzurlu çok mutlu gidip aynen o şekildede dönüyorum.
allah bin kere razı olsun doktorumdan jinekolojik muayeneden hiiiçç korkmuyorum.aklıma ne takılırsa soruyorum her konuda gerekli açıklamayı yapıyor başka doktorada gittim doktorunuza devam edin çok güzel ilerliyor dediler inş seninde karşına böyle bi doktor çıkar da kurtulursun şu düzensizliğinden.

Back