• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adet düzensizliği -3 aydır ses seda yok-

PosionIvy

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
81
34
18
30
herkese merhaba aranıza yeni katıldım bu kadar sıkıcı bir konuyla başlamak istemezdim ancak bu durum beni iyice geriyor. bekarım hiç cinsel deneyimim olmadı. 4 yıldır polikistik over sendromu tedavisi görüyorum ve son 2 yılda düzeldi denebilir. hala kist var ancak zararsız kistlermiş. birkaç yıldır normal adet görüyorum sadece ekim ayında duraklıyorum taş çatlasa 3- 10 gün içinde tekrar adet görüyordum ancak geçen yılın eylül ayında oldum ve hala tık yok regli olamıyorum . Doktora gittim tahlil yapıldı herşey normal ama hala olmadığımı anlamış değilim. stresten olabilceğini söylediler rahat ol diyorlar ancak okulumu ve sınavları çok ciddiye alıyorum ve düşük olmak beni korkutuyor ailemin okula para verirken çok zorlanıyor onları yüz üstü bırakmak istemiyorum. ancak önceden de sınav oluyordum ama böyle durdurmadı size başka bir sebebi olabilir mi ? Strestense ne yapabilirm ?

herkese merhaba aranıza yeni katıldım bu kadar sıkıcı bir konuyla başlamak istemezdim ancak bu durum beni iyice geriyor. bekarım hiç cinsel deneyimim olmadı. 4 yıldır polikistik over sendromu tedavisi görüyorum ve son 2 yılda düzeldi denebilir. hala kist var ancak zararsız kistlermiş. birkaç yıldır normal adet görüyorum sadece ekim ayında duraklıyorum taş çatlasa 3- 10 gün içinde tekrar adet görüyordum ancak geçen yılın eylül ayında oldum ve hala tık yok regli olamıyorum . Doktora gittim tahlil yapıldı herşey normal ama hala olmadığımı anlamış değilim. stresten olabilceğini söylediler rahat ol diyorlar ancak okulumu ve sınavları çok ciddiye alıyorum ve düşük olmak beni korkutuyor ailemin okula para verirken çok zorlanıyor onları yüz üstü bırakmak istemiyorum. ancak önceden de sınav oluyordum ama böyle durdurmadı size başka bir sebebi olabilir mi ? Strestense ne yapabilirm ?

Bu Çoğumuzun Derdi maalesef Adet Söktürücü Kürler var diye biliyorum onları araştırıp bir denesen canım ?

regli olamayan benim 20 yaşındayım öğrenciyim. Şuan ilk defa duyuyorum. Kullanıp kullanmama konusunda kararsıızım çünkü herkesin bünyesi birbirinden farklı zarar verme ihtimali var ama zararsız bir kür olduğunu düşünürsem deneyebilirim. gözüm karardı bu aralar yiyce hassas gergin oldum :(

regli olamayan benim 20 yaşındayım öğrenciyim. Şuan ilk defa duyuyorum. Kullanıp kullanmama konusunda kararsıızım çünkü herkesin bünyesi birbirinden farklı zarar verme ihtimali var ama zararsız bir kür olduğunu düşünürsem deneyebilirim. gözüm karardı bu aralar yiyce hassas gergin oldum :KK43:
Canım Benim Kıyamam sana istersen önce bir doktora görün

:) gittim stresten olabilceğini söyledi. :S
Genelde Stres çıkıyor cevabı benim tavsiyem bu konuyu mümkün olduğunca az düşün çünkü düşündükçe dahada stres oluyor insan düşünmeyi azaltırsan birgün kendiliğinden bir bakmışsın adet olmuşsun ve rahatlamışsın

Soğan kuru kullan söktürücü etkisi cok fazla bitkisel bisey sana zarari olmaz ki.

Genelde Stres çıkıyor cevabı benim tavsiyem bu konuyu mümkün olduğunca az düşün çünkü düşündükçe dahada stres oluyor insan düşünmeyi azaltırsan birgün kendiliğinden bir bakmışsın adet olmuşsun ve rahatlamışsın
haklısın artık umrumda bile değil :D işte insan sebep arıyor beklemekten hiç haz etmem :D

canım ben de 21 yaşındayım ve adet düzensizliğim var iki üç ayda bir oluyorum. 4 sene önce doktora gittiğimde bana da polikistik over demişti ve doğum kontrol hapı vermişti ama ben kullanmadım kilo aldırıyor diye. sonra kafama takmamaya başladım ama geçen ay tekrar başka bir doktora gittim o polikistik over olmadığını söyledi. aynı sana dediği gibi stresten olur falan dedi yürüyüş yap spor yap faydası olur dedi. bir de doğum kontrol hapı verdi 3 ay kullanmamı söyledi yazz 24+4 adı. bu sefer kullanıyorum 1 aydır bakalım faydası olacak mı ilacı bıraktıktan sonra tekrar düzensizleşir mi acaba? evlendikten sonra hamile kalmakta zorluk çekiliyomuş sanırım çok kafama takmaya başladım :(

Doktorlar bu konuda her zaman stres diyorlar benim arkadaşlarımında neredeyse hepsi bu adet düzensizliği derdini çekiyor doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlarım daha düzenli adet olduklarını söylüyor ama onunda kilo aldırma ve evlenince zor çocuk sahibi olma gibi handikapları var diyorlar zor bir konu gerçekten

Doktorlar bu konuda her zaman stres diyorlar benim arkadaşlarımında neredeyse hepsi bu adet düzensizliği derdini çekiyor doğum kontrol hapı kullanan arkadaşlarım daha düzenli adet olduklarını söylüyor ama onunda kilo aldırma ve evlenince zor çocuk sahibi olma gibi handikapları var diyorlar zor bir konu gerçekten
evet çok zor bi konu doktorlar da tam olarak sebebini söyleyemiyorlar allah bu sıkıntısı olan herkese yardımcı olsun ...

arkadaslar adetin 3 gunu hormon testleri verdim aramizda yardimci olabilecek varmi bana
fsh 6.3
Lh 12.4
prolaktin 9.3
progesteron 0.57
tsh 0.42
e2 38.4

Back