- 12 Eylül 2024
- 282
- 328
- 31
- Konu Sahibi misscakmak
Ya biliyorum çok soru soruyorum burada kusuruma bakmayın lütfen bu konularda biraz cahilim hayatımda hiç kadın doğuma gitmedim kontrole falan gitmedim çoğu terimleri bile sizden öğreniyorum. Benim sorum şu ben evlenene kadar adet döngünün 2 3 gün oynadığını fark etmemiştim çünkü regl günlerimi hesaplama gereği duymuyordum. Çünkü regl olacağım zaman 1 gün öncesi ağrı başlıyordu o şekilde regl olacağımı anlayıp önlemimi alıyordum (ped takmak ağrı kesici içmek vs) bu sayede kaç günde bir regl oluyorum bakmamıştım. Temmuzun 16sında nişanım oldu nişanımda göğüslerim ve karnım şişmişti reglim yaklaşmıştı ve 21inde regl oldum. Bunu da aklımda 12nin tersi olarak tuttum. Ağustosun 18inde yani nikah günümde(maalesefki) stresten midir bilmiyorum ağrı olduğu gibi regl oldum. 29 günlük bir döngüm olmuş. Sonrasında 25 ağustosta düğünümüz oldu ve eşimle denemeye karar verdik. Sanırım yumurtlama dönemine denk getiremedik balayında ikimiz de üşütüp hasta olduk bundan sebepte olmamış olabilir 13 eylülde tekrar regl oldum bu seferki döngü 27 gün sürmüş. Önceki reglime göre 2 gün erken olmuşum. Bu döngüler düzensizlik anlamına mı geliyor pcos falan yazanlar var adet düzensizliği bu sanırım yumurtlama günümü nasıl hesaplarım bu döngülerle birlikte? Bu konuda bilgisi olan ve benzer döngüye sahip olanlar beni bilgilendirebilir mi acaba? Teşekkür ederim