• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Adet döngüsü 28 günden kısa olan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

kelebekadasi

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2017
375
156
23
Merhaba kızlar, herkes gibi benim de 28 olan adet döngüm evlendikten sonra 22 oldu. Yaklaşık 5 gün sürüyor adetim; kısacası 17 günde bir adet görüyorum. Adetim bittikten 3 ya da 4 gün sonra da yumurtluyorum. O yüzden yumurtlamayı yakalamakta zorlanıyorum bazen.

Doktorum hormonlarıma baktı normal çıktı, adetin düzenli geliyorsa hiçbir sıkıntı yok dedi.

Benim gibi Adet döngüsü kısa olan ve hamile kalan var mı? Konular arasında araştırdığımda adetinin bittiği gün bile hamile kalan çok insan varmış.

Benim adet döngüm de 25 gün ve 5 gün sürüyor. İlk kez bu ay ovulasyon testi kullandım ve 17. gün tam koyu çizgiyi yakaladım.

Aslında daha erken yakalaman gerekmiyor mu o çizgiyi o_O çünkü yumurtlamadan tam 14 gün sonra adet oluyoruz
İşte bende öyle biliyordum ama öyle değilmiş. 12. gün de koyuydu hatta o günden sonra günde sadece 1 kez yapmaya başladım ovulasyon testini oda merakımdan. Ama dün yani 17. gün baya baya koyuydu şaşırdım bende. Bakalım eğer adet tarihimde değişiklik olmazsa yumurtamadan 14 gün sonra adet olur kanısı çürümüş oluyor.

0c4f0abb-63e1-46c6-bed7-0ce2ed8cde31-jpeg.2168120

İşte bende öyle biliyordum ama öyle değilmiş. 12. gün de koyuydu hatta o günden sonra günde sadece 1 kez yapmaya başladım ovulasyon testini oda merakımdan. Ama dün yani 17. gün baya baya koyuydu şaşırdım bende. Bakalım eğer adet tarihimde değişiklik olmazsa yumurtamadan 14 gün sonra adet olur kanısı çürümüş oluyor.
Çok ilginç geldi bu durum bana canım çok merak ettim 14 gün seni takipteyim artık :) su an hamile olma olasılığın nedir acaba hamile falan mısın ondan mı koyu çıktı ki

Çok ilginç geldi bu durum bana canım çok merak ettim 14 gün seni takipteyim artık :) su an hamile olma olasılığın nedir acaba hamile falan mısın ondan mı koyu çıktı ki
Artık bugünleri tekrar değerlendirmeye başladık kafam karıştı açıkcası benim de. Bat 21 temmuz bakalım tarihte oynama olacak mı.

Merhaba kızlar, herkes gibi benim de 28 olan adet döngüm evlendikten sonra 22 oldu. Yaklaşık 5 gün sürüyor adetim; kısacası 17 günde bir adet görüyorum. Adetim bittikten 3 ya da 4 gün sonra da yumurtluyorum. O yüzden yumurtlamayı yakalamakta zorlanıyorum bazen.

Doktorum hormonlarıma baktı normal çıktı, adetin düzenli geliyorsa hiçbir sıkıntı yok dedi.

Benim gibi Adet döngüsü kısa olan ve hamile kalan var mı? Konular arasında araştırdığımda adetinin bittiği gün bile hamile kalan çok insan varmış.

Bende evlendigim zaman şaşmayan adetlerimin 22 -25-26-30-20-24.... diye 1 sene beni çildirttigini bilirim... Doktorlar norma oldugunu soyluyorlar. Ve normal bir durummus 1 sene sonunda düzeldi. Ama ben bir ilac kullaniyordm agri kesici ondan kaynaklida olabilir demisti doktorum.

Benim arkadasim adeti bittikten 1 gun sonra yumurtluyor ve adet döngusu 28...

Benim döngüm 28.. 10.gun yumurtluyorum.

Hamile kalabildigim ay döngüm 28 idi ve ben 21.gunde yumurtlamis ve hamile kalmistim.

Bende evlendigim zaman şaşmayan adetlerimin 22 -25-26-30-20-24.... diye 1 sene beni çildirttigini bilirim... Doktorlar norma oldugunu soyluyorlar. Ve normal bir durummus 1 sene sonunda düzeldi. Ama ben bir ilac kullaniyordm agri kesici ondan kaynaklida olabilir demisti doktorum.

Benim arkadasim adeti bittikten 1 gun sonra yumurtluyor ve adet döngusu 28...

Benim döngüm 28.. 10.gun yumurtluyorum.

Hamile kalabildigim ay döngüm 28 idi ve ben 21.gunde yumurtlamis ve hamile kalmistim.
Yani rakamlarla konuşmamak gerekli diyorsunuz vücutta ne zaman ne olduğunu bilemiyoruz anlaşılan...çok ilginç :kızgın:

Kendimizi dinlersek ne zaman yumurtladığımızı anlamamız muhtemel. Ama onyüzden ovuslasyon testleriyle desteklemek gerekli. Buna rağmen olmuyosa doktor şart. Ben daha ilk defa deniyorum ovulasyonu geçen ay kendim takip ettim ama tahmin ettiğim günde yumurtlamadım bu ay döngüm 2425 26 değişiyor bu yüzden olabilir.

Yani rakamlarla konuşmamak gerekli diyorsunuz vücutta ne zaman ne olduğunu bilemiyoruz anlaşılan...çok ilginç :kızgın:

Kesinlikle ben cok sasirmistim hamileligime. Birde o ay tek iliskiydi ve ben 21.gun yumurtlamis oldugumu ordan anladim. Aslinda diyorum ya cok kafa yormamak lazim. 3 yumurtam vardi 3 ude 5 gun icinde catlayacakti. 5 gunde 4 kez iliski oldu sonuc negatif. Yani yumurtlama gununu de tuttursan allah ol demiyorsa olmuyor..

Bu arada millet 3.yü 4.cüyu doguruyor :)

Back