adet dönemlerim

ecrin_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
210
0
0
Erzurum
kızlar kendimi bildim bileli bir düzensizliktir gidiyor.
ilk günden itibaren sayarsam 35-39 günde bir adet görüyorum. 37.günümdeyim hala olmadım mesala ...
normal mi bu artık endişenlemeye başladım..

kızlar kendimi bildim bileli bir düzensizliktir gidiyor.
ilk günden itibaren sayarsam 35-39 günde bir adet görüyorum. 37.günümdeyim hala olmadım mesala ...
normal mi bu artık endişenlemeye başladım..
evlimisin bekarmı ? Polikistik over sendromu olabilir bence hemen bir kadın doğumcuya gözükmelisin

Çok kısa bir şekilde özetlenecek olursa PKO, yumurtalıklarda çeşitli nedenlerle oluşan bir hormonal ortam dengesizliği sonucu yumurtlamanın bozulması ve yumurtalıklardan aşırı miktarlarda androjen (erkeklik hormonu) salgılanması durumudur. Olayda genel olarak kan şekerinin normal sınırlar içerisinde kalmasını sağlayan insülin hormonu metabolizmasında bozukluk da söz konusu olabildiğinden dışarıdan görünen yüzü çoğu durumda yalnızca bir adet düzensizliği ve tüylenme olan PKO, olaya insülin hormonunun da katılmasıyla aslında tüm vücudu etkileyebilen bir metabolizma hastalığıdır.

Özellikle yeni PKO tanısı almış olan kadınlarımızın bilmesi gereken, kendi haline bırakıldığında PKO’nun ciddi sağlık sorunları yaratabileceği, etkili bir şekilde tedavi edildiğinde ise çocuk sahibi olabilme de dahil, hiç PKO’su olmayan bir kadın gibi hayatlarını sağlıklı bir şekilde devam ettirmelerinin mümkün olduğudur.

en önemli iki belirti kadında gecikmelerle seyreden bir adet düzensizliği ve normaldışı bir tüylenmenin olmasıdır.

teşekkürler dün araştırdım epey. ama tüylenme gibi bir problemim yok dedğim gibi 35-39 günde bir oluyorum. ilk günden başlayarak sayıyorum ben. acaba bittiğinden mi saymam gerekiyor :26:

bu arada bugün ilk günden itibaren 38.günüm ve adet oldum :S

canım bende de tüylenme ve aşırı kilo yok 30 günder bir adet oluyorum ama pco var bence doktora bi git adetin kaç gün sürüyo kanaman bittiği gün itibaren sayıcan

Son düzenleme:
canım bende de tüylenme ve aşırı kilo yok 30 günder bir adet oluyorum ama pco var bence doktora bi git adetin kaç gün sürüyo kanaman bittiği gün itibaren sayıcan

6 gün sürüyor canım..
bittiğinden itibaren sayarsam işte 29-33 günde bir falan oluyo :26

düğünüme 9 ay falan var daha. en az 2 sene de çocuk düşünmüyorum ama yinede bi tedirgin oldum .. annemde normal olduğunu söylüyor. seninde bünyen böyledir diyo. çünkü hep böyle oluyorum ve başka bir şikayetim yok :26:

Bende Bekarken üzerine hiç düşmemiştim şimdi pişmanım... Doktora gitmekte fayda var çekinilicek bişi yok... Ha bu arada sende benim gibi woswos sevenlerdensin sanırım :)

Bende Bekarken üzerine hiç düşmemiştim şimdi pişmanım... Doktora gitmekte fayda var çekinilicek bişi yok... Ha bu arada sende benim gibi woswos sevenlerdensin sanırım :)

küçük bi ilçedeyimde şimdilik devlet hastanesi de ne kadar ilgili olur bilemiyorum ki işte.
aslında varına randavu almıştım devlet hastanesine ama işte bakalım gider miyim :26:

evet nişanlımın eski arabalara merakı var onun sayesinde bende woswos hayalleri kuruyorum :116:

git git faydasını görürsün

bana doktorum şöyle demişti bazı kadınlar 28 günde bir adet olurken bazıları 35 günde bir adet olur, bu kadının bünyesine göre değişir. her ay aynı zamanlarda adet oluyorsanız bence ciddi bir şeyiniz yok. kist olan kadınlarda adetler gerçekten düzensiz oluyor. bazen 20 gün sonra adet olurken bazen iki ayda adet olamıyorlar..
içiniz rahat etsin diye gidin isterseniz kadın doğuma ultrason, kan ve hormon tahlili yaptırıyorsunuz sadece çok da zor değil :)

Son düzenleme:

duzensizlik tam olarak nasıl anlaşılır ?

Ben PKO sendromu yasayanlardanim. Adet duzensizligi ve cok siddetli sanci sikayetiyle gittim doktora ve kistlerimin 5 tane oldugunu soyleyince hemen yogun bi sekilde dogum kontrol haplarina baslatti. Surekli tedavi altindayim surekli muayeneye gidiyorum uc tane doktora gittim ikisi asilama yapilmadan cocuk sahibi olamayabilirsin ilerde dediler. Adet sancimda ise bi degisiklik yok her ay hastanelik olup serum ve igne yiyorum. Ancak bekaretin bozulunca biraz rahatlarsin diyo doktor ama bilmiyorum umarim sende oyle bisey yoktur canim.

Her doktor öyle diyo bunun bekaretle bi alakası yok banada öyle dediler 2 yıl doktor doktor dolaştım sonunda pko dediler çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz hiçbir sonuç alamadım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…