adet dönemi ve duş yapamama :( yardım

louloudi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2015
1
0
regl oldugum zaman benim icin cok zorlu geciyor. 4-5 gün evden cıkmıyorum sebebi duş/banyo yapamadıgımdan :KK43: bilyorum cok irenc bir durum bende rahat edemiyorum :KK43:

2 kere adet döneminde duş yapmaya calıstım zehir oldu bana resmen o günden sonra cekiniyorum banyoya girmeye . duş sırasında hem küvet hemde cıktıktan sonra banyo yerleri battı ve giyindikten sonra kan kokusu daha keskin daha kötü kokmaya baslamıstı.

ayrıca normal ince bezleri kullanamıyorum nekadar sıklıkla degistirsemde camasirim her defasinda azda olsa kirleniyor bende mecbur kalın bez kullanıyorum oda hic rahat olmadıgı icin düzgün hareket edemiyorum.
tampon kullanmıyorum (kullansam zaten bu sorunum olmaz)

yazları benim icin felaket evden hiccc cıkmam önemli birsey olsa bile. bu sorunlarım yüzünden isimden oldum okula zaten gitmiyorum :KK43:
yazları koku daha cok dikkat cekiyor ne yapıcam bilmiyorum :KK43:

bana akıl veriseniz cok sevinirim :KK43: sizler ne yapıyorsunuz bu durumları nasıl atlatıyorsunuz ? :KK43:
sırf bu soruyu sorabilmek icin üye oldum :KK43:

simdiden tesekkürler :)

regl günlerin yoğun geçiyor olmalı belki öncelikle bunun için bir doktora başvurabilirsin.
temizlik konusuna çok kafayı takmışsın. koku tabi ki olur ama bunu kendini temizleyerek başa çıkabilirsin. yıkanmak çok önemli. her ped değiştirdiğinde iç çamaşırınıda değiştir. siyah renkli iç çamaşırı kullan. bedenine uygun iç çamaşırını bimden alabilirsin hem dayanıklıda oluyorlar bir pakette 3 adet var. iç çamaşırının dışına ağır olmayan bir parfüm sıkabilirsin az miktarda. kullandığın havluyuda koyu renki al ki ufak damlalar gözüne çarpmasın.
ben regl dönemi dışında da günde en 3-4 kere duş alırım. sanada tavsiye ederim. aşırı rahatlatıyor ve insan kendini daha temiz hissediyor.

regl oldugum zaman benim icin cok zorlu geciyor. 4-5 gün evden cıkmıyorum sebebi duş/banyo yapamadıgımdan :KK43: bilyorum cok irenc bir durum bende rahat edemiyorum :KK43:

2 kere adet döneminde duş yapmaya calıstım zehir oldu bana resmen o günden sonra cekiniyorum banyoya girmeye . duş sırasında hem küvet hemde cıktıktan sonra banyo yerleri battı ve giyindikten sonra kan kokusu daha keskin daha kötü kokmaya baslamıstı.

ayrıca normal ince bezleri kullanamıyorum nekadar sıklıkla degistirsemde camasirim her defasinda azda olsa kirleniyor bende mecbur kalın bez kullanıyorum oda hic rahat olmadıgı icin düzgün hareket edemiyorum.
tampon kullanmıyorum (kullansam zaten bu sorunum olmaz)

yazları benim icin felaket evden hiccc cıkmam önemli birsey olsa bile. bu sorunlarım yüzünden isimden oldum okula zaten gitmiyorum :KK43:
yazları koku daha cok dikkat cekiyor ne yapıcam bilmiyorum :KK43:

bana akıl veriseniz cok sevinirim :KK43: sizler ne yapıyorsunuz bu durumları nasıl atlatıyorsunuz ? :KK43:
sırf bu soruyu sorabilmek icin üye oldum :KK43:

simdiden tesekkürler :)
bence sız en buyuk hatayı dus almamakla yapıyorsunuz kan kokusu ne kadar camasır yada ped degıstırırsenız degıstırın vucuda sıner gunde bır kez ılık bır dus, o bolgeyı de vajnal bır jelle cok kurcalamadan yıkayın ve sadece su tutun dıs yuzeyıne, camasıra gelınce kalın kenarlı tum popo ve genıtalı orten koyu renk bır camasır gıyın-gerekırse bokser tarzıda olabılır. pedınızı sıklıkla degıstırın koku ondan olur.
yogun gelıyor olabılır kanamanız ama bunun ıcın kendınızı eve kapatmanız gerekmez.
gerekırse bır doktora gorunun belkı bır saglık sorununuz olabılır.
4-5 gun banyo yapmasam kafayı yerım sanırım..

hem kokudan rahatsız olup hem de duş almıyorsunuz...banyoyu temizlersiniz olur biter ama zaten herkesin adetken koku sorunu olur,bu gayet normal.Adet dönemindeyken normalden daha sık duş almalısınız..duş aldıktan sonra da çamaşırı ve pedi sık sık değiştirmek gerekir.Sizin gibi kim yapsa koku olur.

o dönemde günde en az 1 kere duş alınmalı, koku elbette oluyor ama bunun duşla birazda olsa engelleyebilirsiniz. ped 3 saatte bir değiştirilmeli yani sizin çok geliyorsa bunu 1-2 saatede düşürebilirsiniz. benimde adet dönemlerim çok zor geçiyor 2 kat koyu renk iç çamaşırı üzerine de boxer tarzı koyu renk bir şey giyiyorum. eğer duş aldıktan hemen sonra geliyorsa da iç çamaşırınıza temiz pedinizi takın ve duştan çıkar çıkmaz onu giyin. veya giyinene kadar oraya kalın bir peçete koyabilirsiniz. en önemlisi de bir doktora gidip sorunlarınızı anlatın belki ciddi bir sorun olabilir. bunu aksatmayın.

Kokulu ped kullan canim. Bence banyo et ve kendine yasami zehir etme. Banyodan cikarken orana kullanmadigin bir seyi koyu ver, yerlere akmaz hemde sık sık pedini değiştir

kanayan parmagini 5 gun yikamasan o bile kokar. adet doneminde banyo yapmamakta nedir :KK20: evet normal zamana gore daha zor ama kagit havlu kullanabilirsin dus sonrasinda boylece leke ile ugrasmak zorunda kalmazsin

Sadece siz değil adet olan bayanların bir çoğu adetliyken duş alıyor...konuyu büyük bir hale getirmişsiniz.o kadar abartılacak bir durum değil...sıkça çamaşırınızı ve pedenizi değiştirin.kullandığınız pedin markasıda cok önemli.piyasada sızdırmayan çok iyi pedler var.ayrıca genital bölgeler için özel deodorantlar var alıp kullanmanızı tavsiye edebilirim.

Kansizlik sorunun vardir. Benimde ayni sorunum vardı. Kansizlik yüzündenmis. Aile hekimine git tahlil yap. Ped olarakta orkid max gece kullan. Her zaman uzunlardan kullan. Birde mutlaka dus almalisin. Duş almazsan daha ağır kokar.

X