adet dönemi tsh artar mı

melin54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2013
168
7
38
35
Sakarya
arkadaşlar bu güne kadar hep prolaktinim yüksek ama tsh normaldi dostinex kullandım kontrol amaçlı tahlil yaptırayım dedim çünkü adetim 15 gün gecikmişti tahlili verdim eve geldim adet oldum sonucu aldığımda prolaktin ilaçtan dolayı normal ama tsh yüksekti üstelik iki hafta önce normal olan tsh iki katıydı bu normal mi sizce gecikmiş adet dönemi ve adetin ilk günü arttırmış olabilir mi dr um iki hafta sonra bakarız olmazsa ilaç dedi korkuyorum biri düzelirken diğeri bozuluyor bilen varsa yardım etsin ne olur

adet dönemi tsh değeri farklı çıkabiliyor belki de bu yüzden hormon testlerini reglin 3. gününde istiyorlar benim tsh değerim adetin 3. gününde 5.14 ;
5.gününde ise 3 küsürlerde çıktı yani baya fark var ama benim tiroid rahatsızlığım olduğu çıktı en düşük dozda olsa da ilaç kullanıyorum
bu değer kendiliğinden yükselmez tiroidlerin yavaş çalışması söz konusu olabilir önemseyip takibe almanızı ayrıntılı testler yaptırmanızı (anti tpo, anti tg değerlerinin ölçümü ki bunlar haşimato tiroidinde yükseliyor) ve boğazdan ultrason çektirmenizi tavsiye ederim (nodül var mı yok mu diye)

inanın o kadar sık tahlil yaptırıyorum ki hatta başka yerde yaptırdım dr umu aradığımda senin tsh normaldi dedi
o da 15 gün sonra tekrarla dedi umarım normale gelir prolaktinle zaten başım dertte bu bari çıkmasın şimdi
çok tşklrr sizde de adet günü değişmesi acabalarımı doğrular nitelikte

ben daha önce şüphelenip 2 kez farklı zamanlarda test yaptırmıştım hep 3 civarında çıkmıştı doktorlar da haliyle normal görmüştü ne zaman reglin 3. gününde yaptırdım o zaman anlaşıldı hastalığım belki de senelerdir vardı bu hastalık bende daha önce doktorlar önemsemedi demek istediğim şu ki antikorlara filan muhakkak baktırın ( ki bu ölçümü doktorlar tsh değeri normalin üstünde çıkanlara haşimato tiroidi var mı diye yaptırıyorlar) gebelik düşünüyorsanız tiroid rahatsızlığı yumurtlamaya engel olabiliyor doktorlar sizi düşünmez geçiştirir sizin uyanık olmanız gerekiyor ben bunu öğrendim şu son birkaç ay içinde yaşadıklarımdan dolayı....

Ben normalde tiroid hastasıyım. İlaç kullanıyorum. 20 gün önce 3 olan tsh ım 2 gün önce 14 çıktı. Ben de şoktayım. 20 günde bi hormon niye ve nasıl böyle artar bilmiyorum. Dr da bişey diyemedi.

sizin ki adet dönemine mi geldi acaba
bi yazı okudum adet döneminin ilk yarısı yüzde 50 artar diyor

Ben normalde tiroid hastasıyım. İlaç kullanıyorum. 20 gün önce 3 olan tsh ım 2 gün önce 14 çıktı. Ben de şoktayım. 20 günde bi hormon niye ve nasıl böyle artar bilmiyorum. Dr da bişey diyemedi.

ilaç kullandığınız halde mi arttı bu kadar çok ilginç

Evet maalesef. Hastalığımı öğrendiğimde bile bu kadar yüksek değildi.

laboratuar hatası olabilir bence ilaç kullandığınız halde böyle artması nasıl mümkün olabilir :44: başka bir laboratuarda tekrar ölçtürmenizi tavsiye ederim acizane

sizin ki adet dönemine mi geldi acaba
bi yazı okudum adet döneminin ilk yarısı yüzde 50 artar diyor

Adet döneminde bütün hormonlarıma baktırmıştım bebek düşündüğümüz için. Hepsi normaldi. Tsh 3 tü. 20 gün sonra başka bir şey için dr a gittiğimde tsh ın 14 olduğunu öğrendim tamamen tesadüfen.

laboratuar hatası olabilir bence ilaç kullandığınız halde böyle artması nasıl mümkün olabilir :44: başka bir laboratuarda tekrar ölçtürmenizi tavsiye ederim acizane

Aynen ben de öyle düşündüm ve ertesi gün başka bir yerde tekrar test yaptırdım. Yine aynı şekilde çıktı maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…