Gebeliğe Hazırlık Adet bitiminden 2,3 gun sonra ki iliskide hamile kalinirmi?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Asya353535

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
16
Merhaba arkadaslar
Takvimlerde ihtimal az deniliyor ama adet sonrasi 14 gun beklemeden ki iliskide hamile kalinirmi? Sadece yumurtlama donemindemi sans var?

Bildiğim kadarıyla yumurta çatladığında sperm yumurtalığa yapışıyormuş canım. Yumurtalığın çatlama ömrü 24 saatmiş. O yüzden gün aşırı ilişkiye girin diyorlar ne zaman çatlayacağı belli olmadığı için birgün öncesi ve sonrası denk gelebilir ve ben takvime güvenmiyorum bazıları erken yumurtlayabiliyor ama takvim herkeste iki adet ortasını gösteriyor yumurtlamada

İhtimal var tabi. Erken yumurtlama olabilir ayrica spermler bir süre daha canlılığını sürdürüyor.

Cnm yumurtlama gununden 3 gun once ve 3 gun sonra sansin var. Yumurtanin catladiktan sonraki omru 24 saat. 3 gun once iliski onerilmesinin sebebi spermin 72 saat yasamasidir. Hatta kucuk bi bilgi vereyim erkek spermi 72 kiz spermi 48 saat yasar.

Benim dis gebelik nedeniyle sag tupum alindi.Bu ay soldan ondan dolayi merak ettim.Takvime bende cok guvenemiyorum ama yinede insan merak ediyor :)

Konu açılmışken bende birşeyi merak ediyorum adet bitiminde rahim daha kalınlaşma olmuyormuş yani biter bitmez ilişkiye girmek bile rahim. normal haline gelmediği için ihtimali düşürür mu

Kizlar adetin 12 ila 16 gunleri arasi iliski onerilir. 14. gunu yumurta catlar.

Kizlar adetin 12 ila 16 gunleri arasi iliski onerilir. 14. gunu yumurta catlar.
Herkeste aynı olmayabilir erken olgunlaşıp yumurtlayanda olabilir. Herkese 14. Gün diyolar bence pek tutmuyor canım o ya

Bende doktora gittigimde yumurtlamaya bakmisti ve genelde 14. Gun catlar bi kac gun sansin yuksek demisti. Ama dusuk te olsa diger gunlerdede bi ihtimal var.

Bende doktora gittigimde yumurtlamaya bakmisti ve genelde 14. Gun catlar bi kac gun sansin yuksek demisti. Ama dusuk te olsa diger gunlerdede bi ihtimal var.
Ben adet bitimimin 2. Günü gittim bana dedi adet bitiminin 4.günğ gün aşırı 1 hafta birlşkte olun dedi. Takvim de yumurtlama dönemimi 23 haziran gösteriyodu ama akışkan akıntıyı takip ettim hiç gelmedi tam aksine daha önce geldi o yzden takvim bana uymadı

Demkki genelde degisiyor kesin bisey olmuyor :) bisey daha sormak istiyorum. Sogan suyu icmek faydalimi gercekten ablam onun sayesinde hamile kaldigini soyluyor da dusuk tehlikesi varmis,tadi kotu

Soğan suyu adet söktürücü değil mi ben mi yanlış biliyorum

Ablam hamile kalmadan once 1 ay kullanms sabah aksam banada onerdi ama internette bikac kotu sey yaziyor emin olamadim

Herkeste aynı olmayabilir erken olgunlaşıp yumurtlayanda olabilir. Herkese 14. Gün diyolar bence pek tutmuyor canım o ya
C canan_cc canım benim adetimin 9. Günü yumurtam 15.5 mm di tesadüf doktora gittiğimde söyledi. Bugün adetten sonra 12. Gün ve aşırı bir kaşık ağrısı var acaba bugün mü çatlıyor dedim. Yani herkeste değişiyor dediğin gibi

İnşallah hamişsindir canım

İnşallah hamişsindir canım

Ben hcg icin doktora gittigimde beraberlik olduktan 10 gun sonra hamilelik belli olmaya baslar demisti. Ornek olarakta adetten bi kac gun once beraberlik olsa adet olmazsn ama testtede negatif cikar 10 gun gecmesi lazm demisti. Demekki sadece yumurtlama gununu baz almamak lazm dusukte olsa ihtimal var.

Merhaba arkadaslar
Takvimlerde ihtimal az deniliyor ama adet sonrasi 14 gun beklemeden ki iliskide hamile kalinirmi? Sadece yumurtlama donemindemi sans var?
regl olmaya başladığınızda yumurtalıklarda yeni yumurta gelişimi olmaya başlar yani henüz döllenecek bir yumurta yoktur, en erken on gün sonra yumurtlama olur kişiye göre bu 21 güne kadar uzar.. yani çok düşük ihtimaller geç döllenmeler dışında, adetten hemen sonra bir döllenme olmaz. milyonda bir ihtimal denilen ihtimaller var yani o zaman herşey olabilir,Allah isterse olur. tıp ise regl tarihinden 14 gün önce yumurtalıklardan salınan yumurtanın çatladığını söyler, aslında basit. döllenmeyen yumurta regl ile atılır ve tekrar vücut yumurta üretmeye başlar. döngü sil baştan çocuk istense de istenmese de kadının bünyesi çocuğa odaklı çalışır.

bu söylediğin regl gecikmesi yaşayan yani düzensiz yumurtlayanlar için daha uygun, çünkü onların ne zaman yumurtladığı belli değil misal ben. ama sen düzenli regl görüyorsan regl tarihinden 14 gün önce yumurtlamışsındır. bir de geç yumurtlama olayı var sık yaşanıyor bu nedenle en az bir hafta geçmesi lazım regl tarihinden net sonuç alabilmek için. yani regl tarihine yakın yumurtladıysan ve bu yumurta döllendiyse on gün içinde rahime yerleşir ve beta hcg salınmaya başlar, kan da gebelik anlaşılır.

Subat ayinda dis gebelik gecirdikten sonra sag tupum alindi ogunden beri hamilelige resmen taktim.sol tup oldugu zamanlarda hep adetm gecikti bu ay 6 gun gecikmeli geldi. Takmamak gerektigini anladim herseyn hayirlisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…