Adenomyosis için diyet

Soğuk gıdalar ve içecekler tükettikten sonra karnınızda şişlik oluşuyor mu?

• Evet

OY: 4 80,0%
  • Hayır

OY: 1 20,0%

• Ankete Katılan
    5

marlaman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2016
16
2
44
Merhabalar. Birkaç yıldır. Adenomyosis ağrılarıyla mücadele ediyorum.
Şu an çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum. Ama bu ağrılarla yaşamak bile bu kadar zorken hamilelik nasıl geçer düşüncesi beni çok üzüyor.
2 ay önce refleksoloji tedavisi yanında bir de diyete başladım.
Refleksoloji vücudun kendi kendini tedavi edebilmesine yönelik bir masaj uygulaması.
Diyet de, vucutta hiç bir kalıcı madde bırakmamaya ve vucuda zarar verici gıdaları almamaya yönelik.
Un, süt, tereyağı, hazır gıdalar, yulaf bulgur gibi zor hazmedilen, salça gibi asidik gıdalar ve içecekler maya, hayatınızdan çıkıyor.
Bu diyet hayatımı değiştirdi. Yaşam enerjim ve fiziksel enerjim görünür şekilde arttı. Beni gören herkes değişimi farketti. Daha önce kullandığım ilaçlarla 5 kilo vermiştim diyetle birlikte 3 kilomu geri kazanabildim.
Ağrılarım da çok azaldı ama zaman zaman karın şişliği devam etti.
Örneğin soğan ya da sarmısak yediğimde de karnımda şişlik oluştu ve regl dönemi ağrılarım devam etti.
yabancı bir web sitesinde adenomyosis için bir diyet buldum.
linki şu;
https://www.dukascopy.com/fxcomm/blog/?action=post-show&post_id=39386

Fakat bu konuyu derinlemesine ele alıp gerçekten işe yarayan bir diyet programı oluşturmak istiyorum.
Çok kişiye faydalı olacağına da eminim.
Eğer bu konuda bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok memnun olurum.

Merhaba bende de kronik pelvik ağrılar var. Karın içinde yapışıklıklar var. Sağ tüpüm alındı. Ben de çaresiz hissediyorum ama şu sıralar sizin bahsettiğiniz türden diyetlere bakıyorum. Jessica Murnane adında birinin blog sayfasında uyguladığı diyetle ağrılarını kontrol altına almayı başardığını anlatıyor. Ama bunları uygulamak bana çok zor geliyor. Siz diyet uygulayabildiğinizi ve sıkıntılarınızın azaldığını yazmışsınız. Bunu nasıl başardığınızı bilmek isterim. Eminim ki tedavi etmese bile semptomları hafifletecektir

Merhaba,
Diyetin pelvik ağrıya şöyle bir etkisi var.
Size iyi gelmeyen gıdaları tüketmediğinizde bağırsak pelvik bölgeye baskı uygulamıyor.
Direkt olarak ağrıyı etkilemiyor ne yazık ki.
Fakat diyetle de çözebilenler var. Yani bilimsel diyemiyoruz.
Uzun vaadede diyetin kişiye çok faydası olduğunu düşünüyorum.
Ama ben ağrılarımı diyetle değil Mirena adlı hormonlu spiral kullanmaya başlayarak çok azalttım.
Bunu da pelvik ağrı konusunda çok çalışmış araştırmış bir profesör doktorun sayesinde edindim.
O gün bugündür doktorum odur. Ve Türkiye'de bu konuda uzman başka biri olduğunu sanmıyorum.
Sizin rahatsızlığınızın ne olduğunu bilemiyorum ama uzun zaman pek çok kez ameliyat olmuş hastalar bile bu doktor sayesinde rahata kavuşabiliyor. İmkanınız varsa ona görünmenizi öneririm. İsterseniz bilgilerini paylaşırım.
Sevgiler.

Merhaba,
Diyetin pelvik ağrıya şöyle bir etkisi var.
Size iyi gelmeyen gıdaları tüketmediğinizde bağırsak pelvik bölgeye baskı uygulamıyor.
Direkt olarak ağrıyı etkilemiyor ne yazık ki.
Fakat diyetle de çözebilenler var. Yani bilimsel diyemiyoruz.
Uzun vaadede diyetin kişiye çok faydası olduğunu düşünüyorum.
Ama ben ağrılarımı diyetle değil Mirena adlı hormonlu spiral kullanmaya başlayarak çok azalttım.
Bunu da pelvik ağrı konusunda çok çalışmış araştırmış bir profesör doktorun sayesinde edindim.
O gün bugündür doktorum odur. Ve Türkiye'de bu konuda uzman başka biri olduğunu sanmıyorum.
Sizin rahatsızlığınızın ne olduğunu bilemiyorum ama uzun zaman pek çok kez ameliyat olmuş hastalar bile bu doktor sayesinde rahata kavuşabiliyor. İmkanınız varsa ona görünmenizi öneririm. İsterseniz bilgilerini paylaşırım.
Sevgiler.

Lütfen benimle özelden acil paylaşır öısın doktor adını.

X