• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adenomiyozis ve Endometrozis fikirlerinize ihtiyacım var

likopen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2025
3
0
1
31
Merhabalar ,
2021 yılında kocaeli medical park hastanesinde laparoskopik endometriozis ameliyati oldum. Ancak daha 3. Ayında tekrarladı sonrasında tüp bebek denememizi söylediler. Bazı sağlık sorunları sebebiyle tedaviye gec baslayabildik ve bu arada cok sayıda miyom olusmus 1 tanesi ele geliyor 24cm boyutunda suan cok fazla agrim oluyor. Daha sonrasinda umuttepe tup bebek unitesine gittim ve orada yapilan ameliyatin basarili olmadigi açık ameliyat yapilmasi ve yumurtalik rahim korunarak herseyin temizlenmesi gerektigini soylediler. Oncesinde de yumurta toplansin diye karar aldik. 2 kere toplama yapildi ancak toplam 5 embriyo olustu. Ameliyat icin Şener Gezer hocayi onerdiler ancak cok fazla yorum goremedim. Yine medical de yaptirsam guvenimi yitirdim. Hemde tup bebek birimiyle senkronize olmasi icin ayni hastanede olmasi daha mi iyi bilemiyorum. Cunku ameliyat sonrası 3 ay rahim dinlendirme sonrasında transfer olacak dediler. Fikirlerinize,onerilerinize ihtiyacim var

Geçmiş olsun 24 cm nedir çok büyükmüş
Konu hakkında bilgim yok umarım sağlığınıza kavuşursunuz

Merhabalar canım adenomiyosiz bende de varmış ,normal gebe kalıp plasenta'dan dolayı 28 haftalık erken doğum yapıp oğlumu kaybettim sonra normal gebe kalamadım bir yıl içinde, devlet hastanesinde tüp bebeğe başladım oradaki doktorum gebe kaldığım için tekrar kalabileceğimi söyledi ve adanomiyosiz ile ilgili bana bir tedavi uygulamadı dışarıdaki tüp bebek uzmanları 2-3 ay iğne tedavisi yapıyor dediler ama bana hiçbir işlem yapılmadı iki kere devlette tüp bebek yaptırdım tutmadı sonra özelde 2 ay iğne kullandımbiraz küçülttüler çok şükür gebe kalabildim

Merhabalar canım adenomiyosiz bende de varmış ,normal gebe kalıp plasenta'dan dolayı 28 haftalık erken doğum yapıp oğlumu kaybettim sonra normal gebe kalamadım bir yıl içinde, devlet hastanesinde tüp bebeğe başladım oradaki doktorum gebe kaldığım için tekrar kalabileceğimi söyledi ve adanomiyosiz ile ilgili bana bir tedavi uygulamadı dışarıdaki tüp bebek uzmanları 2-3 ay iğne tedavisi yapıyor dediler ama bana hiçbir işlem yapılmadı iki kere devlette tüp bebek yaptırdım tutmadı sonra özelde 2 ay iğne kullandımbiraz küçülttüler çok şükür gebe kalabildim
Cok gecmis olsun Allah sağlıkla kucagina almayi nasip etsin 😊

Back