• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adana’nın MHP’li başkanı ‘rakı yasağı’na karşı çıktı: Özel hayatı kısıtlayamayız

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Adana’nın MHP’li başkanı ‘rakı yasağı’na karşı çıktı: Özel hayatı kısıtlayamayız

10/11/2015 18:40

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, vali Mustafa Büyük’ün açıklamasının aksine ‘Dünya Rakı Festivali‘nin yasaklanamayacağını ve kişisel hürriyetlerin söz konusu olduğunu söyledi.

raki-festivali1.jpg

Fotoğraf: DHA

Adana Valisi Mustafa Büyük, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen İlke Haber Ajansı (İLKHA) ve AKP’ye yakın Vahdet, Haber 7 ve Akit gibi gazetelerin ‘rezalet‘ olarak nitelediği festivalin bu yıl düzenlenmeyeceğini açıklamıştı.

Büyük’ün açıklamasını değerlendiren Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festivalin yasaklanamayacağını belirterek şöyle konuştu: “Vali adına konuşacak değilim. Ancak etkinlik sivil bir inisiyatif. Aslında öyle bir festival yok. Onlar kendi aralarında bir araya geliyorlar. Ne belediyelerle ne de kamuyla ilgisi bulunmuyor. Dikkat çeken, dışarıdan da katılım olan bir etkinlik. Adana’da herkes kendi başına rakı içiyor.”

İnsanların kişisel hürriyetleri olduğunu vurgulayan ve önlerine engel konulamayacağını ifade eden Sözlü, “Gelenlere biz de uğrayıp ‘Hoş geldiniz‘ demiştik. Ama bizim izin vermemiz, vermememiz gibi bir konu yok. Müdahil olmaya da niyetim yok. Bir sendika bizi göreve davet etmişti. Bunda sorumluluğumuz nedir anlayamadım” diye konuştu.

Özel hayatı kısıtlayamayız
Bu konularda hassasiyet gösterenlerin ‘ayakkabı kutuları‘ ortaya çıktığında hiç sesi çıkmadığı eleştirisinde bulunan MHP’li başkan şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı da barda vatandaşları ziyaret etmiş, onlarla oturmuştu. Ne Adana Valisi’nden ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan vatandaşın özel hayatıyla ilgili bir kısıtlamayı kimse beklemesin.”

http://www.diken.com.tr/adananin-mhpli-baskani-raki-yasagina-karsi-cikti-ozel-hayati-kisitlayamayiz/

Evlerinde içsinler.festival diye bişey varmı kültürümüzde(cahilliğime verin) varsa tüm toplumu kapsayan bir konuda daha sağlıklı bir mevzuda olsa daha faideli olur.sosyal mesaj olur çocuklara güzel örnek olur.neyse.

Evlerinde içsinler.festival diye bişey varmı kültürümüzde(cahilliğime verin) varsa tüm toplumu kapsayan bir konuda daha sağlıklı bir mevzuda olsa daha faideli olur.sosyal mesaj olur çocuklara güzel örnek olur.neyse.

Niye evimde içeyim o ne öyle sana mı sorcaz?

sizde ayran festivali yapın. ben ayranda çok severim. hemde bayılırım. onada katılırım.
festival ne ayol evimde içiyom ben bol bol.
hem yoğurduda kendim yapıyorum çok fena sağlıklı oluyor.gel buyur iki kadeh atarız :)
yarında dövmeli yoğurt çorbası yapma hayalim var :)birde su böreği onunda ara sosunda doğal yoğurdumdan kullanıyorum.
anlıycan kafa baya güzelleşiyo.
bunlarıda buraya yazdımki üşenip yapmazsam kendimden utanmak için.artık yapmak zorundayım oh be.

hem yoğurduda kendim yapıyorum çok fena sağlıklı oluyor.gel buyur iki kadeh atarız :)
yarında dövmeli yoğurt çorbası yapma hayalim var :)birde su böreği onunda ara sosunda doğal yoğurdumdan kullanıyorum.
bunlarıda buraya yazdımki üşenip yapmazsam kendimden utanmak için.artık yapmak zorundayım oh be.
yoğurdumu bende yaparım. bugün bende buğdaylı,mercimekli nohutlu yoğurt çorbası yaptımdı. su böreği hazır alırım bak. beceremem.:)

yoğurdumu bende yaparım. bugün bende buğdaylı,mercimekli nohutlu yoğurt çorbası yaptımdı. su böreği hazır alırım bak. beceremem.:)
ev yapımı yufkayla kolay yoldan yapıyorum bende çok becerikli gibi görünmeyeyim birde normal yufkanın ara sosuna yumurtayı iki kıracağına üç kır su böreği tadına yaklaşır daha mis olur.

Yarın mı yapacaksın efide? Bak yapmazsan hatırlatırım buradaki mesajını, hatta yapıp birde foto paylaşmalısın:-)

Bu arada festival var, festival olgusunu belediyeler yerleştirdi kültürümüze, benim şahit olduğum ve bildiğim en eski kökenli festivallere örnek geleneksel Şile bezi festivali, geleneksel Beykoz çayır festivali gibi, bu festivallerde alkol dağıtılmaz ama özellikle Beykoz'daki festivalde konserleri izlemeye gelenlerin bazıları kuytu köşelerde demlenir, yani dolaylı yoldan içki girer işin içine :KK14:
Evden ziyade çayıra karşı açık havada içer oradakiler :-)

ev yapımı yufkayla kolay yoldan yapıyorum bende çok becerikli gibi görünmeyeyim birde normal yufkanın ara sosuna yumurtayı iki kıracağına üç kır su böreği tadına yaklaşır daha mis olur.
canım istedi ya.:kk77:
bu tarifi deneyeceğim . çok severim su böreğini

Yarın mı yapacaksın efide? Bak yapmazsan hatırlatırım buradaki mesajını, hatta yapıp birde foto paylaşmalısın:-)

Bu arada festival var, festival olgusunu belediyeler yerleştirdi kültürümüze, benim şahit olduğum ve bildiğim en eski kökenli festivallere örnek geleneksel Şile bezi festivali, geleneksel Beykoz çayır festivali gibi, bu festivallerde alkol dağıtılmaz ama özellikle Beykoz'daki festivalde konserleri izlemeye gelenlerin bazıları kuytu köşelerde demlenir, yani dolaylı yoldan içki girer işin içine :KK14:
Evden ziyade çayıra karşı açık havada içer oradakiler :-)
Denk gelirse paylaşayım hatta paylaşmak için uygun başlık bulmaya çalışayım :)
Festival deyince aklıma ellerin kültürü gelir hep o yüzden sordum.
İçsinler bakalım açık havada kapalıda,doğa hepimizin, rakı onların olsun mu olsun:KK16:

canım istedi ya.:kk77:
bu tarifi deneyeceğim . çok severim su böreğini
orta boy ölçü vereyim ben yoğurdu bol kullanıyorum sulu kısmından bir bucuk yada 2 bardak sulu yoğurt, 3 ymrt,normal bir su bardağı yağ ama iç harcına kıymalı maydonozlu iç harcını yağda hafif kavurduğumuz için ben yagdan kısıyorum dış sosunu ama sen kısma tam koy ancak olur :)güzel olur.
iç harcı kıyma soğan suyunu çeksin hafif zeytinyağında karabiber tuz .
en son üzerine çörek otu susam ve fırın nefis bir görüntü ve tad.

Back