• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Adana'daki festivalde silahlı saldırı

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
Adana'daki festivalde silahlı saldırı
http://www.haberdar.com/gundem/adana-daki-festivalde-silahli-saldiri-h9420.html?mnst=2457

17726-icerik.jpg


Adana’da düzenlenen ‘Kebap ve Şalgam Festivali’nde bir grubun üzerine başka bir grup tarafından pompalı tüfekle ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken 2 kişi gözaltına alındı.
13 Aralık 2015 Pazar 01:20


“Adana Kebap ve Şalgam Festivali” kapsamında yurtiçi ve yurtdışından pek çok kişi Seyhan ilçesindeki tarihi Büyüksaat etrafında toplandı.



566c962667b0a946ccd9b476




Etkinliğin başlamasının ardından sonra saat 22.00 sıralarında ellerinde sopalar ve pompalı tüfek bulunan bir grup, etkinlik alanındaki bir başka gruba saldırdı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, olayın ardından A.Y ve S.T isimli 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.



Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, topluluğa ateş açan gruptan firar eden 1 kişiyi daha arıyor.



566c962467b0a946ccd9b45d


Saldırının ardından Büyüksaat çevresinde festival kutlamaları devam ediyor.



FESTİVALİN İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ



2006’dan beri Aralık ayının ikinci cumartesi kutlanan Dünya Rakı Günü’nde, Adana’da düzenlenen Rakı Festivali bu yıl tartışmalara konu olmuştu.



Adana Valisi Mustafa Büyük festivalle ilgili “Biz insanların içki içmesini yasaklayacak değiliz ama içmesini de arzu etmeyiz” diyerek festivale izin verilmeyeceğini belirtmişti.



Gündem yaratan açıklama sonrası ise Adanalılar, festivalin etkinlik sayfasında ilginç bir değişikliğe gitmişti. “Adanalının hep bir B planı vardır” mottosundan yola çıkarak, sosyal medyada etkinlik adını “Adana Kebap ve Şalgam Festivali” şeklinde değiştirdiler. Etkinliğe uygun bir de görsel oluşturdular.



KAYNAK: HÜRRİYET
 
eğer olay husumet değilse,sadece içki içiliyor diye saldırılmış ise,bunun vebali insanları içki içiliyor diye kışkırtan devlettedir.
insanları böyle gaza getirip başkalarının üstüne salmaktır bu. hedef göstermektr
 
Rakı festivaline tabancalı, av tüfekli, sopalı, döner bıçaklı saldırı
Adana Valisi Mustafa Büyük'ün izin vermeyeceklerini açıkladığı, Kazancılar Çarşısı'ndaki etkinlikte; iddiaya göre bir grup, alkol karşıtı slogan attıktan sonra tabanca ve av tüfeği ile havaya ateş etti. Masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan 4 şüpheli ise sivil polisler tarafından yakalandı.
dana'da 100 yıldır süren bir gelenek olan, ancak son yıllarda sosyal medyada 'Dünya Rakı Festivali' diye tanımlamalar yapılması nedeniyle etkinlik bazı kesimlerde rahatsızlık yarattı. Etkinliğin adı, Vali Mustafa Büyük'ün bir yerel televizyonda 'izin vermeyeceğiz' çıkışının ardından 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' olarak değiştirildi.



Merkez Yüreğir İlçesi'ndeki çarşı esnafının gün boyu yaptığı hazırlığın ardından akşam saatlerinde Adana ve çevre illerden gelen vatandaşlar Kazancılar Çarşısı'na gelmeye başladı. Ara sokaklara masalar kuruldu, ciğer ve kebap tezgahları açıldı. Akşam masalar tıklım tıklım dolarken, her köşe başında farklı gruplar davul zurna eşliğinde şarkılar söyleyip eğlendi.

Ancak saat 22.00 sıralarında binlerce kişinin arasında tabanca ve av tüfeği çeken bir grup, alkol karşıtı sloganlar atarak havaya ateş açtı. Silah sesleri üzerine büyük panik yaşanırken, grup, ellerindeki sopa ve döner bıçaklarıyla masalara vurarak kaçmaya başladı. Güvenlik önlemi alan sivil polisler kısa süreli kovalama sonucu 4 kişiyi kıskıvrak yakalandı. Panik nedeniyle bazı masalar devrilirken yiyecekler de yerlere döküldü. Yaşanan kısa süreli paniğin ardından Kazancılar Çarşısı'nda eğlence kaldığı yerden devam etti.

KUŞ PAZARI KLASİĞİ

Onlarca yıl önce Kazancılar Çarşısı'nda kurulan Kuş Pazarı'na gelenler sabahın ilk ışıklarıyla ciğer kebapla kahvaltı yapar, o dönem pavyondan çıkanlar da gelip, bir kaç kadeh daha içip ciğer yedikten sonra Irmak Hamamı'na gider kese attırırdı. Sonraki yıllarda Kuş Pazarı bölgeden taşınsa da ciğerciler yerinde kaldı, pavyonlar da giderek yok oldu, ama ciğer kebap ve birkaç kadeh rakı alışkanlığı devam etti.

Küçük gruplar halinde buraya gelenler 2010 yılında başka şehirlerde yaşayan Adanalıları, 'Adana'da Buluşalım', 'Dünya Rakı Günü' ve 'Rakı Festivali' adıyla kente davet etti. O gün çekilen görüntüler sosyal medyada yayınlanınca her yıl Aralık ayının ikinci haftası buluşmaya karar veren Adanalıların sayısı Kazancılar Çarşısı'nda 3 bin kişiye ulaştı. Geçen yılda yaklaşık 20 bin kişi Dünya Rakı Festivali adı altında bir araya gelip, gece boyunca kebapla şalgam ve rakı içerek eğlendi.

Adanalıların sahiplendiği bu gelenek, son yıllarda 'Dünya Rakı Günü' denilerek başka bazı illerde de gerçekleşmeye başladı. 2 yıldır Adana Valisi olan Mustafa Büyük, geçen yıl ki 'Rakı Festivali' engel olmamış, Adana Büyükşehir ve merkez ilçe belediye başkanları katılımcıları ziyaret etmişti.

Vali Büyük, bu yıl sosyal medyada 12 Aralık'ta 'Dünya Rakı Festivali' olarak düzenleneceği duyurulan etkinliği yerel televizyon programdaki bir soru üzerine 'etkinliğe izin vermeyeceğini' söylemişti. Etkinliğin öncüleri ise Vali Büyük'ün bu çıkışı üzerine sosyal medyada etkinliğin adının 'Adana Kebap ve Şalgam Festivali' olarak nitelendirdi.
 
Bence insani mutlu eden herseyi yok etsinler, eglence, sinema, tiyatro,dans, müzik, konser, toplu halinde icmekde neymis efendim ??? Raki hemde ??? Biz kimsenin mutlu olmasina izin vermeyiz, hedefimiz bu dünyada insanlara cehennemi yasatmak, dua etsinler bombayla yerle bir etmemisler Adana`yi. Yine ucuz kurtulmuslar zindiklar. Icmek ha ???? 100 yildir gelenek bizi ilgilendirmez.
 
Back