Kız İsteme Adana adetleri hakkında yardım lütfen :(:(:(

feeling01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
8
4
Merhaba ben aranıza yeni katıldım.Öncelikle çok hoşuma gitti burda herkes birbiriyle ilgileniyor fikir veriyor bu beni çok mutlu etti.Etrafımıza olan insanlar bile bizimle bu kadar ilgilenmiyor o yüzden hepinize çok teşekkür ederim :)

Benim 2 yıllık bir birlikteliğim vardı.Biraz benim ısrarımla olsada sonunda aileler tanıştı.18 ocakta onun annesi teyzesi halası ve ablası geldi bizimkilerle tanışmaya.Bizdede annem teyzem anneannem ve ben vardık.Çok güzel geçti herşey aileler birbirlerini beğendiklerini söylediler sonrada bizi davet ettiler.2 hafta sonra yani 1 şubattada biz (anne,teyze,dayı,anneanne,kardeş,enişte ve ben olmak üzere) gittik hem baba ile tanışmaya hemde gelin yaşadığımız yeri görün bizi iyice tanıyın dedikleri için.Bu arada benim babam yaklaşık 14 ay önce vefat ettiği için dayımın gelmesini uygun gördüm Neyse çok detaya inmiyeyim.Aileler tanıştı ve bu kadar kaldı.Şimdi bu aşamadan sonra ne olması gerekiyor.Nasıl bir yol izlicez ve en önemlisi ben isteme söz nişan hepsi bir arada olsun istiyorum.Adetlerle alakalı hiçbirşey bilmiyorum.Nişanda hediye dağıtmam gerekirmi gerekirse nasıl birşey olabilir.Lütfen yardım edin

Merhaba hayırlı olsun konu baya eski ama Mersinliyim Adana adetleri de yakındır bize. Hem söz hem nişan ağır olmaz mı? Nişan demek evliliğin yarısı demek buralarda. Tabi kız tarafına pek bir şey düşmüyor da erkek tarafı biraz zorlanabilir.

canım öncelikle hayırlı uğurlu olsun . sen adanalı değil misin?yani siz farklı bir şehirde mi yaşıyorsunuz ki buranın adetlerini soruyorsun anlayamadım ben?
artık aileler tanışmış ve olumsuz bi durum yoksa sevgilinle kendi aranızda konulup karar vermeniz gerekmiyor mu? aileleri siz yönlendirecksiniz sonuçta.
ayrıca isteme söz nişan bir istiyorsan yapabilrsin artık günümüzde herkes böyle yapıyor. O size kalmış bütçenize ve isteğinize yani.
Adanayla ilgili özel bir sorun yok gibi ama olursa yardmcı olmaya çalışırım -bildiğim kadarıyla-
mutluluklar

Kizlar ben Adana-Mersin adetlerini yazayim hemen hemen ayni ikisi;

Çok fazla gelenek yok onu söyleyeyim.Ayrica nişan olmaz genelde.Kız isteme-söz hepsi bir arada olur.Eğer yüzük takilacaksa akrabalarda çağırılır.Nişanda taki takilmaz.Eğer kv kiz tarafi isterse takar.

Kiz istendikten sonra başa örtü takilir başı bağli anlaminda :)

Aklima bunlar geldi sormak istediginiz olursa cevaplarim çünku direk aklima gelmiyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…