• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

açmak ne mümkün

fiko

deniz'in annesi
Kayıtlı Üye
18 Mart 2008
279
0
96
43
Ankara
slm kızlar.bebeğim 6 ayını geçti.ek gıdalara erken başladım.ama gün geçtikçe işim dahada zorlaşıyor.bebeğim kaşık görünce ağzını sımsıkı kapatıyor.gülerken bile açmadan gülüyor.hiçbirşey yemek istemiyor.benimde gönlüm razı gelmiyor aç durmasına zorluyorum ama çığlıkları sormayın.ne yapmam lazım şaşırdım.aç bıraksam eminim çok mutlu olacak.benimle aynı durumda olan veya bu durumu atlatanlar varmı yardım edin bir akıl verin lütfensenağlama

aylardır benim kızımda aynı valla önceden gülerken verirdim kaşığı şimdi onuda öğrendi ağzını açmadan gülüyor baby tv reklam karşısında dalınca kaşıkla ağzını aralayıp bırakıyordum ağzına ama 1 haftadır oda işe yaramıyor. sofrada kalabalıla ağzına bir iki lokma sokuyorum onunla yaşıyor .

bazen kaşıkla değil elimle verdiğimi yiyor ama çok az. en azından bir iki lokma yiyor diye avunuyorum.
meyve yemez muhallebi yemez. sadece yoğurt ve sebze püresi yerdi bugünlerde onuda yemez oldu.
mamalrda 3 noya geçtik onlarında kıvamı ve tadı farklı onlarıda istemiyor

delirmek üzereyim

canım benım kızım suyu cok sevıyor bır kasık sebze corbası yada muhallebı bır kasık su verıyorum arada kafası karısıyor sanırım bır ıkı kasık yıyor reklam sevmıyor denedım ama karsısında yemedı ama dıs zamanı oluyor ıstahsızlık bebegının dısı cıkıyor olabılır dr bıze zorlamayın olur demıstı ama ac kalmasınada gonlumuz razı olmuyor kı

bizde de aynı dert var daha ilk kaşıktan ağzında tutuyo bazende ağlamaktan helak oluyo yemek yemicem diye önlüğü çıkarınca sanki ağlayan o değil birden keyfi yerine geliyo sinir oluyorum
aç bıraktığımda da sürekli emmek istiyo
artık fazla zorlamıyorum öle böle büyüyecek ne yapayım

Sormayın delireceğim. Ben ek gıdalara 4 sylıkken başladım. sadece meyve suyu veriyordum bir kaç çay kaşığı. Yazın ne kadar rahattım alıyordu. Şimdi kaşığı görür görmez ağzını tıkıyor ve dili ile barikat yapıyor. Doktorum çok sık emzirme yemekten tiksinir dedi. Şimdi 4 saatte bir emziriyorum ama yine yemiyor yine yemiyor. Bütün markaların kahvaltılıklarını aldım, çorba ve muhallebilerini aldım hani benimkini yemiyor belki hazırları diye . Yine yemiyor yine yemiyor. Ama ekmeğe bayılıyor. Ver ekmeyi kemirsin ondan mutlusu yok. Delireceğim. Ağlama krizlerim tutuyor.

Sormayın delireceğim. Ben ek gıdalara 4 sylıkken başladım. sadece meyve suyu veriyordum bir kaç çay kaşığı. Yazın ne kadar rahattım alıyordu. Şimdi kaşığı görür görmez ağzını tıkıyor ve dili ile barikat yapıyor. Doktorum çok sık emzirme yemekten tiksinir dedi. Şimdi 4 saatte bir emziriyorum ama yine yemiyor yine yemiyor. Bütün markaların kahvaltılıklarını aldım, çorba ve muhallebilerini aldım hani benimkini yemiyor belki hazırları diye . Yine yemiyor yine yemiyor. Ama ekmeğe bayılıyor. Ver ekmeyi kemirsin ondan mutlusu yok. Delireceğim. Ağlama krizlerim tutuyor.

7 aylık bebeğin 4 saat bence normal az değilki doyuyordur belki benim bebeğim 3 ay 4 günlük doktorum 4 saat acıkmaz demişti eğer doyarsa.

arkadaslar ayni sizin gibiydi durumumek gidaya 5.5 gectim agzini kitlerdi emmek disinda bisey istemezdi lutfen gaddar demeyin ama bir gun ac biraktim zaten istedigi falanda yoktu ama aksam uzeri basladi mizilti ve gorseniz o yemedigi pureyi nasil yaladi yuttu birkac kez daha bunu yaptim simdi gorseniz ne verseniz yiiyor hemde buyuk insan gibi ogle aksam mamalari yogurt esliginde sabah mamasi taze meyva suyu ile birlikte verilcek 3ana 3ara ogun yiyor ben denerim diyorsaniz yapin acikicak acikmak direncini kiricaktir

yok valla gaddar falan demem çünkü benimde diyeceğim oydu.
bırakın aç kalsın siz ona yalvarana kadar o size yalvarsın :lepi:
kesinlikle gaddarlık değil,çözüm bu. tecrübeyle sabittir a.s

bu aç bırakmak bizde işe yaramamıştı aksine bebişim hasta olmadığı halde zayıfladı. her bebek aynı olmayabiliyor. birde yemek yemedikçe yemeyi de unutuyorlar. çok çok az da olsa birşeyler yerse midesi çalıştıkça daha kolay acıkıyor.
bende iştahsızlık yüzünden neler çektim. ek gıdaya erken başladığım için böyle olmuş diyor doktorlar onun haricinde kahvaltısını çok veriyormuşum onu yarıya indirdim, pek içiremesemde vitamin etkili oldu mamada sma promil gold biraz iştahımızı açtı. bizi reklamlar oyalıyordu ama iyice tv.ye dalıp gidince korktum seyrettirmiyorum.

bügünlerde bizimki de öyle .biz de ek gıdaya erken geçtiğimiz için katı kaka problemi dahil herşey yaşıyoruz.muzu kestik rahatladı biraz sükür.
ben pazara gidelim şarkısını söylemeden yediremiyorum.yada hazırladıgım şeyin yanına ekstardan kandırıcı birşey.bu önceleri domatesti,azıcık suyunu sıkıp başka küçük bir kaba kaoyuyordum,bir ondan bir ondan.simdi hurma,ve bu sabah da danone ile kandırdım biraz yedi.hazırlıyorum kaselerden birkaç kaşık alınmış gerisi çöpe gidiyor.

kandırıcı olarak bende meyve suyu kullanıyordum.arasına çorba sıkıştırıyordum ama şimdi meyve suyunuda içmez oldu.ama biz yemek yerken bizim yediklerimize sarkıyor.hele çay görünce çıldırıyor.bazen sinirlenip bağırdığım oldu ben pek farkında değildim ama babası uyardı.bağırınca hem korkuyor hemde dahada inatlaşıyor işim zor valla.herşeyide anlamaya başladı.yemek yerken görmelisiniz heryer yemek yüzümüz gözümüz benim üstüm onun üstü.sinirden dişlerimi sıkıyorum.bu gidişle yogaya başlıyacam galiba.hıııımmmmmmmmmm sabıııııııırrrrrrrrrrrr

kizlar benim bebgimde sizinki gibiydi 5.ayda ek gidaya basladim sonradan kasik gorunce agzini kapatiyordu.son bir aydir kendi haline biraktim o istemedi bende geri goturup yarim saat arayla tekrar denedim.doktordum da cok acikinca agzini acar.ama doyunca kafasinini cevirir o zaman asla verme demisti.bu cocugu kasikla yemekten biktiriyor.simdi oglum gayet guzel gunde uc ogun 5 saat arayla yemeklerini yiyor.kaseler kucucuk oluyor.ama en azindan ne zorla yemek yiyor.ne de ben sinirden deliriyorum.bebeklerinizi oyalayarak ,istemedikleri zamanlarda zorla yedirmeyin...aklinizda bulunsun ben simdi cok rahatim..

canım ilk zamanalrda sanırım hepsi aynı seyi yapıyor
elinle vermeyi dene
cok zorlama ve sabret bak gorursun alısır

arkadaslar ayni sizin gibiydi durumumek gidaya 5.5 gectim agzini kitlerdi emmek disinda bisey istemezdi lutfen gaddar demeyin ama bir gun ac biraktim zaten istedigi falanda yoktu ama aksam uzeri basladi mizilti ve gorseniz o yemedigi pureyi nasil yaladi yuttu birkac kez daha bunu yaptim simdi gorseniz ne verseniz yiiyor hemde buyuk insan gibi ogle aksam mamalari yogurt esliginde sabah mamasi taze meyva suyu ile birlikte verilcek 3ana 3ara ogun yiyor ben denerim diyorsaniz yapin acikicak acikmak direncini kiricaktir

canım kaç saat aç bıraktın ben 4-5 saat aç bırakıyorum banamısın demiyor.zorla ağzına bir kaşık veriyorum onuda yutmuyor yarım saat ağzında bekletiyor sonrada tükürüyor.dişide 5 aylıkken çıktı.niye böyle anlam veremiyorum.üstelik gündüzleri ne emiyor nede mama alıyor. her öğünde o ağlar ben ağlar.:1no2:

benim kızım bazen kaşığa ağzını açmadığında bizim kaşıklarımızla veriyorum değişik geliyor bazen biraz yiyor. bazende kaşıkla değilde elimle verebileceğim birşeyse elimle yediriyorum bazen bir iki lokma yiyor isterseniz deneyin

ben bugun bıraz ac bıraktım ama bu formul bızde ıse yaramadı daha kotu oldu cıldırdı ya cok agladı 6 saat falan hıcbırsey yedıremedım en sonunda yorulup uyududa emzırdım uyku arasında ne zaman duzelecek bu bebısler ya su ıcerdı sımdı suyada nazlanıyor.arasıra bızım yemeklerden tattırıyorum bayılıyor ama yemesı gerekenı yemıyor

canım kaç saat aç bıraktın ben 4-5 saat aç bırakıyorum banamısın demiyor.zorla ağzına bir kaşık veriyorum onuda yutmuyor yarım saat ağzında bekletiyor sonrada tükürüyor.dişide 5 aylıkken çıktı.niye böyle anlam veremiyorum.üstelik gündüzleri ne emiyor nede mama alıyor. her öğünde o ağlar ben ağlar.:1no2:

5 6 saat biraktim hemde yemedigi birkacgun icinde bu inadi surdu ilk gun 5saat 2.gun 6saat kesinlikle yemiyordu bir tek meme istiyordu ama 5gun artik pes etti yemedikce kendide cildiriyor basladi yemeye simdi kasenin dibi gorunmeden rahat etmiyor ama doydumu vermiyorum limitinide ogrendim sukur rahatim

canım kaynanam gibi konuşucam inşallah kızmazsın sırnaşık şey nazara inanırmısın bilmiyorum başka bi arkadaşa daha demiştim maşallah bebeğin çok güzel senin yazdıklarından çok takvimde maşallah tombiş tombiş kızın dikkat çekiyor.:nazar: illa kem gözden değil nazar çok içten sevmekten de değer derler

5 6 saat biraktim hemde yemedigi birkacgun icinde bu inadi surdu ilk gun 5saat 2.gun 6saat kesinlikle yemiyordu bir tek meme istiyordu ama 5gun artik pes etti yemedikce kendide cildiriyor basladi yemeye simdi kasenin dibi gorunmeden rahat etmiyor ama doydumu vermiyorum limitinide ogrendim sukur rahatim

peki meme vermeye devam ettin mi? ne aralıklarla verdin? aç olduğu için devamlı emmek istemiştir.
ben oğlanda sapıttı iyice çıldırtıyor beni ayar çekmem gerekecek kerataya

aç bırakmayı denedim 2 gün.ama dahada inatlaştı.emmek istiyor ama sütüm çok yok inanırmısınız açlıktan karnından sesler geliyor ama kaşığı görünce dudaklarını kapatıp kafasını çeviriyor.bizi çay içerken görünce fırlayacak yerinden.iyi bişey olsa dönüp bakmaz bile.ah ah kara böceğim kalimerom:))

Back