ACİLLL YORUM-Banana Republic W, Lovely, Tribu, Hot

ursula_

hayal et ve çalış...
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2010
262
24
118
Ankara
Kızlar cheapsmells den gözüme kestirdiğim bir kaç koku var da türkiye de bulamadım denemek için hiç bir mağazada... Bilenler varsa bunları yorumlayabilir mi acaba? Mesela neye benziyor, başka bir parfüme benzetmek gerekirse neye benzetirdiniz?

1) Banana Republic W
2) Benetton Tribu
3) Benetton Hot
4) Sarah Jessica Parker Lovely
5) Paul Smith Extreme
6) Paul Smith Women

Kendi kendime cevap yazayım bari okuyan olursa faydalansın
Yukarıda yazdığım parfümlerden bazılarını deneme şansım oldu yorumlarımı yazayım:

Banana Republic: Benetton Sports un kokusunu bilen varsa eğer diyebilirim ki çok benziyorlar. Çiçeksi ve ferah bir koku ama malesef hiç kalıcı değil. Şahsen pek tercih etmeyeceğim bir koku oldu hayal kırıklığına uğradım.

SJP-Lovely: Aşık oldum bu parfüme... Üstelik fiyatı hem mağazalarda hem de internette diğerlerine kıyasla uygun. İlk sıkıldığında son derece nostaljik bir koku, eskilerden bir yerlere götürüyor sizi. Sonrasında ise kadınsı... Vamp ve vahşi bir kadın değil ama, bu kadın şevkatli, sıcacık, zerafetiyle büyüleyen bir kadın gibi. Son olarak ise bu bir bebek kokusu sarıyor etrafı. Muhteşem bir koku, son derece kendine has.

Benetton Hot: Güzel, sevimli çiçeksi meyveli bir koku. Kalıcılığı orta derecede diyebilirim.

Son düzenleme:
ben dün banana republic w parfümü aldım ve yorumlarımı aktarmak istiyorum...
herşeyden önce bu kokunun hafif bir koku olduğunu ve iddialı bir koku olmadığını söyleyebilirim....mütevazi tarzda bir koku...tutkunu olunacak iz bırakıcak vazgeçilemez bir koku değil..
bir parfümden size girdiğiniz ortamlarda güç, dominantlık ve iddia katmasını bekleyenlerdenseniz bu parfüm size hiç uygun değil derim....kullananı yücelten bir koku değil..
hani sanki duştan banyodan yeni çıkmışsınız da üzerinize losyon veya pudra sürmüşsünüz gibi temizlik hissi veren pudra kokusu tarzında bir koku....spor ve modern bir koku..
gündüz kullanımına uygun...yazın veya ilkbaharda kullanılabilecek bir koku...kalıcılık derecesi ortahalli....5-10 dakika sonra yokoloan kokulardan değil....güniçinde burnunuza az da olsa ara ara pudramsı bir koku olarak geliyor...
ilk sıkıldığı dakikalar kokuda yeşil yaprakların ağırlığı hissediliyor ve sonra yerini temiz bir pudra kokusuna bırakıyor....
yeni yıkanmış yastık kılıflarının kokusunu andırıyor da diyebilirim....içinde bilhassa çok öne çıkan ve ağırlığı olan bir koku notası yok..yani şu nota aşırı kaçmış diyemiyorum..
fazla sıkıldığında pudra kokusu fazlalaşabiliyor en fazla...
kaliteye gelince...açıkcası bu parfüm bende çok da kaliteli ve lüks bir parfüm hissi yaratmadı....hipermarketlerde satılan yerli orjinal parfümlerin 1 basamak üstü konumunda bir parfüm.. veya avon parfümlerine eşdeğer kalite bir parfüm diyebilirim...
en azından yerli parfümler gibi bayıcı bir şeker kokusuna veya yoğun bir alkol kokusu gibi keskinliklere sahip değil...ucuz veya bayağı kokmuyor..

basamak atlamak isteyen genç kızlar ve öğrenciler she gibi cecile gibi parfümler yerine bu parfümü tercih edebilir yerli parfümlere göre fark yaratan kaliteli bir duruşu var ve bunu kullananlar yaşıtlarına göre daha kaliteli bir imaj verebilirler çevresine
25 yaş üstü olan genç bayanlar için özellikle de ortamlara giriyor veya işhayatında çalışıyorlarsa bu parfümün yetersiz kalacağını düşünüyorum...bu parfüm ev kullanımı için
gün içinde kendini evde duş sonrası temiz hissetmek isteyenlere veya kendi mahallesinde çok da dikkat çekmeden abartıya kaçmadan güvenle gezmek isteyenler için ideal..
kişisel yorum yapmaktan kaçındım çünkü parfüm konusu kişinin kendi zevklerine göre değişebiliyor..o yüzden objektif bir yorum yapmaya çalıştım...sevdim veya sevmedim diyemiyorum zaten..ortahalli bir düşünceye sahibim bu parfümle ilgili zaten..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…