arminlidya eşime kür için aldık ama içmiyor ya anlam veremedim ters tepiyor.
maya05 Haziran aynında tekrar test yaptırcaz doğru diyorsun bir defadan anlaşılmaz bekliyorum eşimin söylemesi gerekli
hala problem olmadığını söylüyor ve bu da beni üzüyor
yani onu bekliyorum bende akışına bıraktım artık takmamaya başladım napayım Allah ne zaman nasip ederse artık. Ben elimden geleni yaptım çok yoruldum kızlar
Ah şu erkek egosu! Bazen hayatı o kadar zorlaştırıyor ki. Benim kide bir test için 7 ay bekledi. Sonuca depresyona girip işi bir süre kaosa sokmuştu. Neyse ki aklı başına çabuk geldi ve yapılması gereken kendi çaba sarfeder oldu.
Darısı başına inşallah :)
Öyle hemen tek test sonucuna bakıp karalar bağlama. Stres ve olmayacak hissi işi daha da zorlaştırıyor.
Sonuç şuan büyük bir umutsuzluğa kapılacak gibi değil. Ayrıca tek test morfoloji problemi yoksa ki anlamadım canlı 10 sperm bile olsa onun morfolojisine bakılması gerekirdi. en azında akrozom, yuvarlak baş problemi olup olmadığını görmek için. Ama tabi aşılama için en az 5milyon yıkanmış, yaşayan, hareketli sperm gerekiyor. En azından Kaan ve Erdal hocanın öngördüğü bu yönde...
Ama dediğim gibi umutsuzluğa kapılmayın..
Bu arada;
Spermiyogramı kadın doğumcu mu istedi, yoksa üroloğa fiziksel muayene olduktan sonra mı istendi?
Bir de şunu sormak istiyorum,
Son bir ay içinde viral bir rahatsızlık geçirdi mi? Yada antibiyotik kullanmak zorunda kaldı mı?
Son 2 ayda herhangi bir depresyon ağır stres vb türevi bir rahatsızlığı var mı?
Uyku düzeni gece 10 da yatıp sabah en geç 8 de kalkmak üzerine mi?
Alkol sigara kullanıyor mu?
Bakliyat balık ve çiğ yeşil bitki tüketiyor musunuz?
Açıkçası bunlara dikkat etmek şu tırnak içinde önerilen kürleri uygulamaktan çok daha önemli...