Acilll... Hamilelikte Diş Çektirmek...

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
116
Kocaeli
Kızlar 30+3 haftalık hamileyim önceki haftalardada dişlerimde sızlama tarzında agrı oluyodu hemen kalsiyumlu gıdalara agırlık veriyodum süt filan içiyodum geçiyodu

ama bu seferki gerçekten çürük olan bir dişim 3 gündür çok feci agrıyo kolonya koydum geçmedi agrıdıkça yarım minoset çiğniyorum üstünde geçiriyo ama 6-7 saat sonra tekrar başlıyo

doktorumu aradım çektirmesen daha iyi olur dedi morfin yüzündenmi dedim hayır zaten erken doğum riskin var diş çekimdeki zorlama doğum sancılarını başlatabilir dedi

ama çok dayanamazsan bi görün dişçiye çok zorlu bir diş değilse mecbur çektirisin dedi
diş ağrısı dayanamıyorum dişçiye gittim kapalıydı bugün çok ağrırsa artık nayanamayıp çektirmek istiyorum napıyımmm
eğer bunun akabinde doğurursam çok üzülürümmm senağlama

Son düzenleme:
canım minoset tarzı ağrı kesicileri çiğnedmen iç ağrı kesicileri çiğnemek iyi değil dişini üstüne karanfil yada karanfil yağını bir pamuğa biraz döküp üstüne koyabilirsin
benimde geçenlerde yirmilik dişim tuttu ama dişçim çekmedi doğumdan sonra dedi
dişçiye göster ama çektirme dişçin şart demedikçe çektirme derim

teşekkür ederim canım biliyorum ilaçları çiğnemenin zararını ama minoset en hafifi ya ondan böyle yapıyorum zaten yutunca fayda etmiyoki :(

karanfili sağlık ocagındaki ebede söyledi bi deniyim belki işe yarar

ama geçicek gibi değil kök dişi yarısı gidik yarısı duruyo oda kapkara :((

bidaha hamile kalmayı düşündüğümde ilk işim dişçiye gitmek olucak :)))

canım zaten ilaçların yuttuktan sonra en az 2 saatte etkisini gösteriyor çoğu böyle maalesef
bide o dişine çok sıcak yada çok soğuk bişey getirmemeye gayret et oda anlık ağrıyı kesse bile daha sonra ikş katı ağrı yapar karanfil inşallah iyi gelir geçmiş olsun .a.s.

bende hamileliğimde son haftalarıma yakındı dişimle uğraştım.
önce doktoruma sordum çektirme uygun bir antibiyotik ile apsesini kuruttur dedi.o ağrı yapar dedi.
sonra dişçi bana bir ant yazdı bebeğe zararlı olmayan birde ağrı kesici.onunla birlikte düşümün ağrısı geçti.
doğumdan sonrada hemen gidip çektirdim o dişimi

kızlar hamilelilkte diş çekilebilir yapılan morfinin bebeğe zararı yoktur mümkün olan en az doz uygulanır ilktihap varsa öncesinde uygun antibiyotik verilir kalsiyumlu gıda yemek hiç bi işe yaramaz dişlerinizin gelişimi 13 yaşında biter sadece bol temizlik az şeker geçmiş olsun

teşekkür ederim şuanda hafifledi gibi arada sızlıyo ama dayanılmıcak gibi deil
eğer çok zorlarsa gidicem
eşim doktoru aramış dişi çekmeyiz sinirleri öldürürz agrısı diner demiş artık ağrı şiddetlenirse gitmeyi düşünüyorum

daha önceleride agrım oluyodu bebeğime yeteri kadar kalsiyum takviiyesi yapamadıgım bebeğim benden çekiyodu kalsiyumu
kalsiyuma dayandıgımda geçiyodu bu seferki inatçı çıktı :))

canım ne kadar az zararlı gibi dursada ağrı kesici çiğnemek çok zararlı.istersen bir diş doktoruyla görüş çünkü belli haftalara kadar diş çekimi dolgu filan yapılambiliyor belki sanada birşey yapılabilir

bende sabırsızlıkla dogum yapacagım gunu beklıyorum...

ılk işim 20lık dişimi çektırmek olacak...

dr.um diş çekımıne sıcak bakıyorum dedi.

gebelıkten dolayı zaten vucut fizyolojimiz farklı teplkıelr verıyormuş.

merhaba arkadaşlar bende 18 haftalık hamileyim, benimde dişim ağrıyor dr gittim minoset veantibiyotik verdi kendi doğum dr sor ona göre tedaviye başlıycaz dedi tedavide istersen çekeriz istersen dolgu yaparız dedi ve kanal tedaviside yapıcak sizlerin ise 30 haftalığın üzerinde siz çektirmezken ben ne yapıcam ne olur yardım edin ilk bebeğim çok korkuyorumfisfisfisfisfisfis

teşekkürler kızlar şükür şuanda dişim ağrımıyo yani arada belli ediyo ama halen daha sızlama tarzında şiddeti artmadı ilaç filanda çiğnemiyorum artık

merhaba arkadaşlar bende 18 haftalık hamileyim, benimde dişim ağrıyor dr gittim minoset veantibiyotik verdi kendi doğum dr sor ona göre tedaviye başlıycaz dedi tedavide istersen çekeriz istersen dolgu yaparız dedi ve kanal tedaviside yapıcak sizlerin ise 30 haftalığın üzerinde siz çektirmezken ben ne yapıcam ne olur yardım edin ilk bebeğim çok korkuyorumfisfisfisfisfisfis

sati_k 18 haftalığım diyosun yani diş operasyonları için en uygun dönemdesin 2. tremesterde yani 3. ay ile 6. arası diş operasyonu doktorunun da izni ile yapılıyor asıl ilk 3 ay ve son 3 ay sakıncalı a.s.

merhaba arkadaşlar 20 haftalık hamileyim ve dişimin agrısına dayanamayıp cektirdim ve doktor antibiyotik verdi ama içsemmi içmesem mi diye kararsız kaldım antibiyotikin bi zararı olur mu ayrıca satı_k arkadasımız sormus diş cektirmek hamilelikte ilk 3 ay ve son 3 ay zararlı zarralı olmasının sebepide ik üç ay dişini çekerken kendini sıkıyosun ya bebeğin düşme ihtimeli olacagı son 3 ayda gene kendini sıktıgın için dogum baslama ihtimali var o yüzden 30 haftalık birisi dişini cektiremez doktor öyle anlattı antibiyotik kullansam mı zararı olur mu arkadaslar cevaplarsanız servinirim

daha önce bu kadar dis agrisi çekmedim ama bugün ekmek yerken bile dişim cok sizladi ne yapıcam hiç bilmiyorum yemek bile yiyemiyorum canım çok acıyor

Selam kizlar bende 7 haftalik hamileyim ve disim beni olduruyor gercekten cok kotu ne yapiyim birinci bebek diye korkuyorum doktora gitmeye

Canim bende 36 haftalık hamileyken #ayanamadim ve 20 lik dişini çektirdim korkma cektir rahat et derim korkma bişey olmaz bence cunki dış hic bir agriya benzemiyr

Canim bende 36 haftalık hamileyken #ayanamadim ve 20 lik dişini çektirdim korkma cektir rahat et derim korkma bişey olmaz bence cunki dış hic bir agriya benzemiyr
Su an doktirumla konusdum ve dediki çok kucuk cekdirmek olmaz dayanamiyorum ya boyle bir sey olamaz ya

Su an doktirumla konusdum ve dediki çok kucuk cekdirmek olmaz dayanamiyorum ya boyle bir sey olamaz ya
Cok yeniymis hamileligin canim cekmezler dogru bende baya bi sure dayandim 12 haftam bitince cektiler o arada karanfil yagiyla idare ettim uyusturuyordu

Cok təşəkkürlər kizlar bugun gidicem doktora zaten hamileliyim cok agir ve zor geciyor yemek yiyemiyorum yediyimide hemen cikariyorum siz yemek yiye biliyorsunuzmu cok zor ya

Bende senin gibi oldum 31 haftamda diş ağrısı öektim çürüktü çekilebilir doktorum dedi ama ben diş doktorumda çekilebilir dedi ben öektirmedim ağrıyacak sonuçta acı çekeceğim nolur nolmaz şimdilik dişime ağrı kesici koydu üstünü de kapattı şimdi rahatım çok şükür

Back