Çocuk Hastalıkları Acilll antibiyotiksiz boğaz enf geçermi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozefe123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
644
263
34
Selam hanımlar
Oğlum 5 yaşında her ay düzenli boğaz enf oluyor ve biz sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalıyoruz istemeye istemeye veriyorum ilerler vs diye. İki gündür yine ateşli ve kendim baktım boğazı kızarık. Dr götürsem antibiyotik kesin verir kesin ve net. Ki ben bir ay önce hormon testinden vitamine tam kan sayımından herşeyeee baktırdım hiçbi sorunuda yoktu şükür. Dr götürmedim ve evde dut kürü çörek otu yağı umca tarzında kendi imkanlarımla bi trdavi oluşturmaya çalışıyorum. İnternetten araştırdım tabi bu tedavileri. Ateş düşürücü veriyorum günde iki kez. Antibiyotiğin ağına düşmek istemitorum bu sefer
Nolur bana antibiyotiksiz iyileşti şunu yaptık düzeldi diyen olsun😢
Varmıdır benim gibi olan

Ya çok geçmiş olsun adaçayını bardağa koyun üzerine sıcak su biraz demlensin gargara yaptırın düzenli olarak

Merhaba. Benim kizimda genis bir alerji oldugu icin bebekliginden beri hic ilac kullanmadik. Su an 5.5 yasinda sadece bir olcek ates dusurucu icti bu zamana kadar.

Ben atesli, enfeksiyonlu, oksuruklu, burun akintili butun hastaliklarinda sabah aksam 1 cay kasigi udi hindi yagi veriyorum. Ertesi gunden itibaren asiri yogun bir sumuk cikisi oluyor yagi icince. Icer icmez bogaz agrisini kesiyor, oksurugu kesiyor. Sonraki doza kadar idare ediyor cocugu. Ayaklarinin altina ezilmis sarimsakla karistirip beklettigim zeytinyagi suruyorum uc dort saatte bir. Gece uyumadan 10 dk once suruyorum, oksurugu kesmede, aspiratorle bile acilmayan burnu acmada cok etkili. Kulak agrisi oldugunda kulaga birer damla udi hindi yagi damlatiyorum, 10 dk surmuyor agriyi kesmesi. Dut kürü ben de uyguluyorum, bir turlu balgamli oksuruge donusmeyen kuru oksurugu ikinci gunde balgamli oksuruge ceviriyor.

Instagramda @merihkafasi hesabina da mutlaka bir bakin, cok fazla denenmis, doktor onerisiyle olusturulmus dogal tarif var. Youtubeda glutensizdunya kanali da ayni kisiye ait, tariflerin detayli anlatimini kanalinda yapiyor.

Son olarak surekli tekrarlayan bogaz enfeksiyonu normal degil. Siz mutlaka bir cocuk alerji uzmanina gorunun. Alerjiler ayni hastaligi cok sık gecirme gibi belirtiler de verir.

Merhaba. Benim kizimda genis bir alerji oldugu icin bebekliginden beri hic ilac kullanmadik. Su an 5.5 yasinda sadece bir olcek ates dusurucu icti bu zamana kadar.

Ben atesli, enfeksiyonlu, oksuruklu, burun akintili butun hastaliklarinda sabah aksam 1 cay kasigi udi hindi yagi veriyorum. Ertesi gunden itibaren asiri yogun bir sumuk cikisi oluyor yagi icince. Icer icmez bogaz agrisini kesiyor, oksurugu kesiyor. Sonraki doza kadar idare ediyor cocugu. Ayaklarinin altina ezilmis sarimsakla karistirip beklettigim zeytinyagi suruyorum uc dort saatte bir. Gece uyumadan 10 dk once suruyorum, oksurugu kesmede, aspiratorle bile acilmayan burnu acmada cok etkili. Kulak agrisi oldugunda kulaga birer damla udi hindi yagi damlatiyorum, 10 dk surmuyor agriyi kesmesi. Dut kürü ben de uyguluyorum, bir turlu balgamli oksuruge donusmeyen kuru oksurugu ikinci gunde balgamli oksuruge ceviriyor.

Instagramda @merihkafasi hesabina da mutlaka bir bakin, cok fazla denenmis, doktor onerisiyle olusturulmus dogal tarif var. Youtubeda glutensizdunya kanali da ayni kisiye ait, tariflerin detayli anlatimini kanalinda yapiyor.

Son olarak surekli tekrarlayan bogaz enfeksiyonu normal degil. Siz mutlaka bir cocuk alerji uzmanina gorunun. Alerjiler ayni hastaligi cok sık gecirme gibi belirtiler de verir.
Bilgileriniz için teşekkürler. Benim oğlumda çok alerjik biz göğüs hastalıkları ve alerji uzmanı tarafından takipteyiz her ay düzenli takibimiz kullandığımız ilaçlar var zaten.
Udi hindi yağını hiç denemediö onuda denicem.
Ben sorduğumda anaokulu çağındaki çocukların yılda 10-12 kez üst solunum yolu geçirmeleri normal dendi bide sadece okula gittiğinde oluyor yazın tekrarlamıyor o yüzden sorun etmediler pazartesi günü randevumuz var yine aylım takibi ozaman daha net sorucam bu durumu
Peki sizin hiç böyle antibiyotiksiz evde boğaz enfeksiyonu atlattığınız oldumu

Çocuklara uygun olur mu bilmiyorum ama ben çok sık boğaz enfeksiyonu yaşıyorum adaçayını demleyip içine limon ve bal koyuyorum ertesi gün çiçek gibi uyanıyorum. İçebiliyorsa günde 2 fincan ertesi gün çözer

Goturdum antibiyotik icti iglesti 1 hafta doldu yine oksuruk basladi
İşte bizimde hep aynı ve ben artık bu tekrarların gereksiz antibiyotikten kaynaklandığını düşünüyorum çünkü herşeyini araştırdık Allaha şükğr sorun yok. Alerjik ama onun için gerekli ilaçları bu yıl zaten alıyor. Bugün 3. Günümüz ateşte ve düne göre hiç çıkmadı diyebilirim ateş düşürücü bile kullanmadım daha boğazı kızarık hala ama o hemen ortadan kalkmaz herhalde doğal çözümlere devam edicem inşallah düzelicek inanıyorum bu sefer. sadece kontrol amaçlı bi dr götürürüm iyileşince kalan eden bişey varmk diye ama gözle görülüyor zaten flaşla bakınca

Çocuklara uygun olur mu bilmiyorum ama ben çok sık boğaz enfeksiyonu yaşıyorum adaçayını demleyip içine limon ve bal koyuyorum ertesi gün çiçek gibi uyanıyorum. İçebiliyorsa günde 2 fincan ertesi gün çözer
adaçayı gargarasını öneriyorlar bu elimdekiler bitsin onuda deneyeceğim ağır gelmesibden korkuyorum

Bilgileriniz için teşekkürler. Benim oğlumda çok alerjik biz göğüs hastalıkları ve alerji uzmanı tarafından takipteyiz her ay düzenli takibimiz kullandığımız ilaçlar var zaten.
Udi hindi yağını hiç denemediö onuda denicem.
Ben sorduğumda anaokulu çağındaki çocukların yılda 10-12 kez üst solunum yolu geçirmeleri normal dendi bide sadece okula gittiğinde oluyor yazın tekrarlamıyor o yüzden sorun etmediler pazartesi günü randevumuz var yine aylım takibi ozaman daha net sorucam bu durumu
Peki sizin hiç böyle antibiyotiksiz evde boğaz enfeksiyonu atlattığınız oldumu
Evet cok sayida hem de. Benim kizim 5.5 yasinda, anaokulundaki ikinci yili bu yil. Okula baslayan her cocuk gibi bir hafta iyiyse sonraki hafta hastaydi. Ozellikle gecen sene cok hasta oldu. Bu sene daha hafif atlatiyor.

Siz madem o kadar cok antibiyotik kullandiniz bence bagirsak mikrobiyatasini duzenlemek icin de bir doktor destegi alin. Antibiyotikler sadece zararli bakterileri degil faydali bakterileri de yok ediyor. O yuzden antibiyotik kullanimi sonrasinda bagirsak florasi bozulmus oluyor. Takip ettigim doktorlar ancak 2 yilda floranin yeniden olusabilecegini soyluyor. Bagisiklik bagirsak sagligiyla dogrudan iliskili biliyorsunuz. Belki de sizi kisir donguye sokan antiniyotiklerin ta kendisidir.

Evet cok sayida hem de. Benim kizim 5.5 yasinda, anaokulundaki ikinci yili bu yil. Okula baslayan her cocuk gibi bir hafta iyiyse sonraki hafta hastaydi. Ozellikle gecen sene cok hasta oldu. Bu sene daha hafif atlatiyor.

Siz madem o kadar cok antibiyotik kullandiniz bence bagirsak mikrobiyatasini duzenlemek icin de bir doktor destegi alin. Antibiyotikler sadece zararli bakterileri degil faydali bakterileri de yok ediyor. O yuzden antibiyotik kullanimi sonrasinda bagirsak florasi bozulmus oluyor. Takip ettigim doktorlar ancak 2 yilda floranin yeniden olusabilecegini soyluyor. Bagisiklik bagirsak sagligiyla dogrudan iliskili biliyorsunuz. Belki de sizi kisir donguye sokan antiniyotiklerin ta kendisidir.
Kesinlikle katılıyorum. Bunca antibiyotikten dolayı sık tekrarlıyor o yüzden bu defa kendim atlattırmaya çalışıcam. Her gittiğimizde antibiyotiksiz geçmez vs deyip yolladılar e mecburen verdim vicdan yaparım sonra diye ama bu defa kesin kararlıyım. Probiyotik her defasında verdim ve çok yoğurt yer süt ve peynir yemediği için yoğurdu bol veriyorum ve ev yapımı tarhana içiriyorum. İnşallah bu son olur
Antibiyotiksiz geçiceğini düşünütorsunuz sizde değilmi

lenf bezi şişmiştir.benım oğlumda ıkı gun once tıtreyerek ateşlendı doktora gıttik betaymış,bu sene bu ney anlamıyorum kenıdımız bıle cok hasta oluyoruz

lenf bezi şişmiştir.benım oğlumda ıkı gun once tıtreyerek ateşlendı doktora gıttik betaymış,bu sene bu ney anlamıyorum kenıdımız bıle cok hasta oluyoruz
Bizde öyletiz araştırma hastanesine götürdüm bir sürü test tahlil Allaha şükürler olsun hepsi tez. Ama daha önce ebv diye bir virüs geçirmiş öpücük hastalığıymış güya farkında bile değildik geçirdiğinin oda lenflere şişlik yapabilirmiş. Bu sene gerçekten ilginç bir sene Allah bütün çocuklarımıza şifa versin çocuklarımızı bize bağışlasın

Amin inşallah bende şuan ateşli başında bekliyorum iki gün oldu.. Dun antıbıyotık basladık bakalım ne zaman düşecek..

Amin inşallah bende şuan ateşli başında bekliyorum iki gün oldu.. Dun antıbıyotık basladık bakalım ne zaman düşecek..
İnşallah çabucak geçer çok zor gerçekten rabbim şifasını versin en kısa zamanda. Biz anneler herşeyine katlanıyoruz her zorluğa uykusuzluğa ama onları biraz bitkin görsek içimiz yanıyor. Sizinkide böyle sıkmı hastalanır

X