Premature Bebekler Acill yardımmmm!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

gamzeliimm

ben eşim ve prensesimiz
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2010
180
119
303
merhaba kızlar ben kipada avm de çalışıyorum erken doğum yaptım suan 6 ay ücretsiz doğum iznimi kullanıyorum benim sizlere sorucağım soru şu; doğum dan önce 2 ay sonrasıda 2 ay olmak üzere 4 ay doğum izin hakkımız var ücretli olarak,fakat ben doğumdan önceki iznimi kullanmak için izne çıktım 10 gün sonra doğum yaptım.doğumdan önceki 2 aylık izin hakkım yanmış mı oluyor lütfen bilenler cevap yazsınn. internette okumuştum doğum sonrası iznine ekleniyor diye ama bana iş yerim erken doğum yaptığım için o hakkımın yandığını sölüyor bu durumda olan arkadaşlar yada bilgi sahibi olanlar lütfenn

Son düzenleme:

öyle şeymi olurmuş canım bende erken dogum yaptım ama ıznım dogumdan sonraya sarktı kullandım dogumdan sonra nedemekmiş o dogum belgenı götüreceksın ve dogumdan sonra kullanacaksın iznini kıpa da mı çalısıyosun onlar mı yaptı bunu solersın şikayette bulunucam dıye kullanırsın ıznını.. ben dogumdan önce kullanmak ıstemıyorum dedım hatta doguma ıkı hafta kala mı ne çıktım izne.. zaten bu 4 aylık ıznı 2 ay dogumdan önce 2 ay dogumdan sonra kullanma zorunlulugu yokkı ıstersen kendı ıstegınle tamamını dogumdan sonra kullanırsın..yanı şu var en erken doguma 2 ay kala ızne cıkabılırsın bu bu demek kendını ıyıhıssedıyosan ıznını dogum sonrasıda alırsın yok ızne cıktın dogum yaptın ıznın aynı dogumdan sonra kullanırsın eklemek yok zaten ıznın 120 gün ne zaman ıstersen o zaman kullanırsın....

en geç doğuma 3 hafta kalana kadar çalışılabilr. geri kalan süre doğum sonrası izninize eklenir yani toplamda 4 ay olan doğum izninizi 3 ay 1 hafta olarak kullanacaksınız. ayrıca süt izinlerinizide birleştirmek isterseniz ortalama 1-1,5 ay gibi bir süre doğum sonrası izninize eklenir.Ben bebeğim 5 ay 10 günlükken işe başladım şu an 7,5 aylık bu arada hayırlı olsun bebeğiniz

çookk teşekkür evet kipada çalışıyorum 32 haftalıkken çıktım izne rahatsızdım 33 hafta 4 günlükkende doğum yaptım şuan 4 aylık kızım doğum raporumu vermeye gittiğmde merkezden birilerini aradılar bu konuyu öğrenmek için.böyle bişey yokmuş iznin yanıyomuş yani ben 4 ay değilde 2 ay 10 gün kullanmış oluyorum iznimi 6 ayda ücretsiz izin aldım.izmirde oturanınız var mı

anladım canım sen kaç aylıkken izne ayrıldın?

allah nazarlardan saklasın bebeklerimizi.senin ki kız mı erkek mi?

anladım canım sen kaç aylıkken izne ayrıldın?

arkadas dogru soluyo şimdi hatırlıyorum 3 hafta kala ayrıldım ama 2 hafta erken dogum yaptım ama bnm ole olmadı dogumdan önce bı hafta kullanmıs oldugum iznimden gerı kalan bütün iznimi dogumdan sonra kullandım yanı 4 aya tamamlandı dogumdan sonra sgk ya basvurdum 4 aylık maasımı postaneden kımlıgımle gıttım aldım..

sgk ya da gittim onlarda tam anlamıyla bilmiyolar arkadaşına soruyo arkadaşı diğerine soruyor açıklayıcı bi cevap veremedikleri içinde konak sgk ya git orda analık diğe biyervarmış en iyi sorumun yanıtını onlar verirmiş daha gitmedim. gerçi

Alo 170 sosyal güvenlik kurumunu arayarak net bir bilgiye ulaşabilirsin,aksi taktirde hakkını vermedikletine dair yine bu numaraya şikayet edebilirsin

Doğum öncesi kullanmadığın iznin doğum sonrasına eklenir.Eskiden o izin yanıyordu yöneticilerin değişiklikten haberi yoktur ben kamuda çalışıyorum benimki eklendi..

Doğum öncesi kullanmadığın iznin doğum sonrasına eklenir.Eskiden o izin yanıyordu yöneticilerin değişiklikten haberi yoktur ben kamuda çalışıyorum benimki eklendi..

pazartesi günü konak sgk ya gitcem sonrada çalıştığım yerin insak kaynaklarına bildircem çok sağol bilgilendirdiğin için

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…