• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acill yardım

sev_gilim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2013
97
5
98
34
Arkadaslar betam 2142beta 11kasım adet gunumdu olmadhm ultrasonda kese gorunmedı cok korkuyorum dıs gebelıkten lutfen yardımcı olun kese en erken nezaman gorunur dıs gebelık belırtılerı nelerdır lutfen yazın

1500 den sonra kese gözüküyor diye biliyorum ben canım ama dr daha iyisini bilir tabi :ssz:

Son düzenleme:
Arkadaslar betam 2142beta 11kasım adet gunumdu olmadhm ultrasonda kese gorunmedı cok korkuyorum dıs gebelıkten lutfen yardımcı olun kese en erken nezaman gorunur dıs gebelık belırtılerı nelerdır lutfen yazın
doktorun bu değerle seni 2 günde bir takibe alması lazımdı. 1500 de vajinal ultrasonda bebek görünür. 6000 de normal ultrasonla görünür.
hemen en kötüyü düşünme çoğul gebeliklerde de hcg yüksek çıkabiliyor.
dış gebelik belirtileri hcg nin ikiye katlamamasıyla kendini belli edebiliyor.gebelik kesesi görünmüyor. kahverengi akıntı veya az az kanama olabilir. bel ağrısı hafif hafif oluyor. ama bunlar normal gebeliktede olabiliyor o yüzden en kötüyü düşünme

ben dış gebelik geçirdim 6 aralıkta dış gebeliğim kesinleşti. 7 aralıkta laparoskobi +kürtaj oldum.

benim regl olmam gereken tarih 3 aralıktı. 29 kasımda idrar testinde koyu çift çizgi gördüm. 30 kasımda hcg 2300 küsür çıktı. doktorum çoğul gebelik olabilir dedi ama emin olmak için takibe alalım seni dedi. 2 aralıkta 2900 küsür çıktı. doktorum belki ikizlerden biri tutunmamıştır ölmüştür dedi değerin ondan katlamamış olabilir dedi. takibe devam dedi. 6 aralıkta 3250 çıktı. kese yi gördük sonunda ama rahim dışındaydı. tüplerde değil diye açıkcası sevinmiştim ama ilaçla düşürülmeyecek kadar değerim yüksek olduğu için ameliyata alındım. ameliyat normalde 45 dk kadar sürermiş kürtajda15 dk kadar sanırım . ben 2.5 saat ameliyat hanedeymişim. şanlıymışım ki fark ettik dış gebelik olduğunu. hem tüp içinde çıktı gebelik hem rahim dışında. tahmin edilen gibi ikizmiş. ama dış gebelik olmuş. laparoskobi yerine ilaçla düşürülmesi hedeflenseydi hem uzun sürecekti düşük oluşumu hemde tüp içindeki kese genişleyip tüpü yırtıp iç kanama oluşabilirdi.

sen doktor kontrollerini 2 gün arayla yaptır. özel bir doktor seç inşallah sorunsuz bir gebeliktir. eğer ki sorunluysa da üzülme ,herşey ALLAh 'tan .
doktor sonuçlarını yazarsan , birlikte seviniriz yada dertleşiriz arkadaşım.

cok gecmıs olsun canım acıklama yaptigın ıcınde teşekkurler yarın tekrar gıdıcem doktora sonucu mutlaka yazıcam dılerım cık gebelık cıkmaz

canım bugun doktora gıttım kese cok ufak ama gorundu bızım hesaplarımıza göre5haftalık doktor ıse 3hafta cıwarında dedı suan ıcın olumsuz birsey yok dedı ama genede kafam karısık bır hafta sonra tekrar gel dedı hayırlısı neyse o olsun soylenıcek bırsey yok bu durumda olanlar warsada aydınlatırlarsa ayrıca tesekkur ederım

Back