acill yardim :(

birsen0868

Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
45
0
Bir bucuk ay önce spor salonuna başladım zayıflamak için.Temmuzda evlenecegim gelinlik bulabilmem içinde zayıflamam gerektiğini düsündüm ister istemez :) Herneyse . Orada bulunan hoca ( hoca dedigim beden egitimi okumus lisans mezunu ) bana bir liste yaptı. Yürüme olayım cok az,koşu var falan hepsi toplamda yarım saat.Bu iyi güzel.Sonra orda bulunan aletlerde calısmalar var . Ön bacak kaslarını calıstıran,arka bacak kaslarını calıstıran,gögüs için,kol için vs. gidiyor böyle.Agırlıklarını ayarlıyosun kendine göre.Bu bir bucuk ayda benim kilo vermem gerekirken ki başlamadan önce evden dısarı cıkmaz hareket etmezdim,hiç bi kayıp olusmadı.Aksine bacaklarım ve popom fena halde sisti.Gören kilo almıssın diyor fakat kilomda bi oynama yok.Kafayı yemek üzereyim.O calıstıgım aletleri yapmıyım dedim bu kezde hoca olmaz diye müdahele etti.Ama cok rahatsız oluyorum bacaklarımın su halinden.Sanırım yaglarım kas haline dönüştü.Yoksa ben yanlış mı düsünüyorum.Lütfen bilen birileri bana yardımcı olsun.Sadece yürüyerek ve koşarak zayıflamam daha olası değil mi sizce?En azından şişmiş olmam :s

Merhaba,

Spor salonunda yaptığınız aktiviteler bana biraz tuhaf geldi o yüzden yazma ihtiyacı hissettim...
Ben de geçen yıl bahar aylarında birkaç ay spor salonuna gitmiştim aynı sizin gibi zayıflama isteğiyle. Salondaki hoca bana günlük 25 dk koşu bandında 5.5 / 6 km hızda yürüyüş arkasından, 15-20 dk kondisyon bisikleti , 15 dk ( bel fıtığım olduğu için bu kadar ) çapraz kondisyon aleti çalıştırdıktan sonra diğer kas gruplarını çalıştıran hareketler yaptırıyordu. Benim spor salonunda geçirdiğim süre 2-2.30 saate yaklaşıyordu...
Ben gerçi düzenli gidemedim işten çıkış saatlerim uymadığı için ( spor salonu 20.30 da kapanıyor , ben ise 20-21 anca işten çıkıp 20.30.-21.30 gibi gelebiliyordum )...
Kas gruplarının çalıştırılması öncesi yaptırılan yürüme ve koşu için yarım saat dediğiniz bana çok az geldi...
Neyse, gelelim zayıflama isteğinize; ben de kısa süre sonra evlenmeyi planlıyorum ve zayıflamam gerektiğini düşündüğüm için 7 hafta kadar önce sıkı bir diyete başladım, hemen ardından da spor salonu arayışına girdim ( şu an bahsettiğim spor salonuna gittiğim yer olan kendi evimde yaşamıyorum, ailemi ziyarete geldim bir süreliğine ), bana uyacak spor salonu bulamayınca da bir koşu bandı satın almaya karar verdim ve vakit kaybetmeden bu kararımı hayata geçirdim.
39 yaş, 1.70 boy ve 80 kilo ile 14 ocak ta diyete, 2 şubatta da koşu bandımı kullanmaya başladım.
Yaşım ileri olduğu için kilo vermekte zorlansam da ; bugün ( 5 mart ) itibariyle 71,1 kiloyum.
Dalağımın rahatsız etmesi nedeniyle koşu bandında koşamasam da; ilk başlarda günde 1 kere 40-50 dk 5/5.5 km hızda yürüyüş, 10 gün sonra günde 2 kere 40-50 dk 5/5.5 km hızda yürüyüş, ve yaklaşık 15 gündür de günde iki kere 90 ar dk 5/5.5 km hızda yürüyorum.
Yaşınız, boyunuz, ideal kilonuz, vücut kitle indeksiniz, metabolizma hızınız, fiziksel aktivite yoğunluğunuz , maddi gücünüz gibi faktörler nelerdir bilemiyorum ama eğer 3-5 kilodan daha fazla vermeniz gerekiyor ise bu tarz bir diyet ve egzersiz ikilisi sizin sorununuza çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
Koşu bantlarının fiyatları çok değişken olabiliyor, ancak benim aldığım sade ve kullanışlı bir bant 760 tl 130 kg taşıma kapasiteli, 50 cm bant genişliği, 2 manuel eğim seçeneği olan, çok gürültü yapmayan , evinizin bir odasında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir alet. ( Satın aldığım siteyi ve aletin markasını dilerseniz özelden yazabilirim, ya da değişik marka alternatifleri için KK sitesi içinde topik mevcut oradan da fikir alabilirsiniz ) 12 aya kadar taksitle ödeme seçenekleri de mevcut. Ayrıca evlendikten sonra yeni evinizde de kullanabileceğiniz , her daim ihtiyaç duyabileceğiniz bir alet. ( Evlilik sonrası alınan kilolar, hamilelik ve doğum sonrası alınan kilolar vs... buradaki bir çok bayanın ortak derdi gördüğüm kadarıyla )
Elektrik faturasını biraz yükseltebilir ( tam olarak ayda ne kadar yaktığını tesbit edemedim, benim kullanıma başlama tarihim ile fatura kesim tarihlerinin uyumsuzluğu nedeniyle ) ama spor salonuna ayda vereceğiniz atıyorum 100 tl'yi geçmeyeceğine eminim.

Bir başka alternatif de diyetle beraber internet ortamında çeşitli sitelerde videolu egzersiz programlarına eşlik etmeniz olabilir ( Örneğin Leslie Sansone Walk at home 1-2-3-5 miles , Jillian .... , Insanity workout vs gibi )

Umarım bir fikir verebilmişimdir
İstediğiniz kiloya erişmenizi ve mutlu bir gelin olmanızı dilerim...
İyi geceler...

Son düzenleme:
tesekkurler emek emek yazmissiniz :) suan kosu bandi alacak durumum yok malesef.zaten umursamayip yuruyus ve kosuyla zayiflamayi kafama koydum.spor salonuna verdigim ucret 25tl bukadar dusuk olma sebebiyse kucuk bir yerde ikamet ediyor olmam. yaptiginiz diyet nasil bir programdan ibaret benimle paylasabilirmisiniz? Ozelden veya buradan
Fikir vermesi acisindan.

Son düzenleme:
Merhaba, konunuz ilgimi çekti bende bir süre önce kilo vermeye karar verdim :)) boyum 1.70 kilom 62 kiloyum hedef 53 uzaktan zayıf görünebilirm ama kocaman bir göbegim var bayaa yemek yerim yani o yüzden belkide :)) kendimden biraz bahsedim dedim.. kilo vermek istiyorsunuz çok güzel.. yürüyüş yaparak kilo verirsiniz evet.. haftada 3 kez bir saat yürüyüş yaparsanız çok faydasını görebilirsiniz. Şu aralar havalar baya soguk çok kalın giyinip dışarıda yürüyüş yapın terleyin. bol su için yürürken.. ben çok faydasını gördm. benim tek sorunum göbek ve simittttt anladınız işte.. bi ara 57 kilo olmuştm.. o zamanlar kendime göre bi diyet uygulamıştım çok faydasını gördüm...

Rica ederim ne demek yazdıklarım bir sıkıntıya çözüm bulmak konusunda en ufak bir fikir bile verse ne mutlu bana
Çeşitli diyet programları var adlarını duymuşsunuzdur, hatta bazıları çok da iddialı çok kısa sürelerde inanılmaz kilolar verdirdikleri yönünde...
Benim şahsi fikrim ; hızlıca zayıflamak uğruna dengesiz beslenip sağlığını kaybetmektense, sağlıklı ve dengeli beslenerek kalıcı kilo vermenin en doğrusu olduğu.

O nedenle dr. ayça kaya'nın 1 ayda 8 kilo verdiren diyet listesine uymaya çalışarak zayıflamayı tercih ettim. Ha 1 ayda 8 kilo verebiliyor muyum ? Hayır , ama 4-5 kilo civarında verebiliyorum.
Çünkü bu tür listelerle her insan aynı sonuca ulaşamaz. Verilen kilo miktarını kişinin yaşı,boyu,fiziksel aktivitesi vs gibi bir önceki mesajımda sıraladığım bir sürü faktör belirler.
Bir de burada tanıştığım bazı arkadaşlarım karatay diyetini inceleyip onu uygulamaya başladılar. sağlıklı ve dengeli olduğunu söylerler bir inceleyin isterseniz
Ama hangi diyeti yaparsanız yapın mutlaka yürüyüş / koşu / egzersiz ( artık hangisini tercih ediyorsanız ) gibi bir fiziksel aktivite ile destekleyin.
Kolay gelsin

ayca kayanin diyeti benimde cok ilgimi cekti.onu uygulamayida dusunmuyo degilim acikcasi :) doktora gittim bugun.acaba tiroitsel bisey olabilir mi diye.bana yapilan spor agir ise kaslarda laktik asit birikimininde siskinlik yaratacagni soyledi ve kan degerlerimi incelemk istedi guatr supheside varmis.umarim oyle bisey yoktur.yuruyerek ve kosarak zayiflamaya karar verdim hoca mudahele etse bile umursamiycam

guatr bende de var hem de 2,5 yaşımdan beri...
İnşallah çıkmaz ama çıkarsa da kafanıza takmayın ( bir çok guatr lı arkadaş var burada zayıflayabiliyorlar ) azimle diyet ve sporunuzu yapın

dedigin yuruyus kismini dikkate alicam su saatten itibaren :) zaten ben yuruyup zayifliyim diyodum.hoca israrla agirliksiz calis ama calis eritiyor ters etki yaratmamasi lazim falan diyor ama.ben.gun gectikce sisiyorum :) bir zamanlar yuruyusle bir bucuk ayda 10kilo vermistim.hareketsiz yasam gercekten kotuu

ağırlıkla çalışma ters etki yapıyor benim arkadaşlarımda spora gitti biliyorum o yüzden diyorum. bi arkadaşım zayıflamak için gitmişti. geçen arkadaşımı gördüm jennifer lopez gibi olmuş baseni ericeğine aksine şişmiş kas olmuş.zenciler gibi olmuş bacakları felan.. ben yürüyüş yaparak 5 kilo vermiştim faydası var.ama mekikte çekmen gerek tam çekme bacaklarını kırarak yere yat kalkabildiğin kadarı yeter. 10 kez 3 set yap çoookk faydasını görürsün.. ama bi öneride daha bulunim yeşil çayı mutlaka iç sudan daha önemli metabolizmayı acayip bi şekilde çok hızlandırıyo. ve öğlen yemeginden sonra yeşil elma ye. ilklerde anlamazsın kilo verdiğini snra birden bi gider ne ara gitti anlamazsın. he bide yemeklerden sonra oturmamaya çalış. haraketli ol dans et . daha aklıma gelirse yazarım. inşallah yardımcı olabilirim :))

Merhaba, egzersiz ile kilo alabilen kasları aşırı gelişenlerden olabilirsiniz. Ya da:

Hayatı boyunca hiç egzersiz yapmamış kişiler ağırlıklarla egzersiz yapmaya başlayınca vücut tepki olarak su tutar. Yani ödem oluşur. Durum 1 ay devam eder. Sonrasında ödemin atılması beklenir. Eğer şişlikler inmiyorsa ağırlık ayarlarınızı tekrar gözden geçirin. Size fazla gelen ağırlıklarla egzersiz yapıyor olabilirsiniz. Ben şahsen kas gruplarını çalıştırırken ağırlık yerine plates bandı kullanmayı tercih ediyorum. Kas gruplarını çalıştırmak bölgesel yağları yakmamıza çok yardım edemez ancak kasları güçlendirip artan kas kitlesinin daha fazla enerji harcamasını sağlar. Diğer taraftan 30 dk. boyunca yürüme bandında interval yürüyüşle harcadığınız enerjinin 1,5 katını direnç egzersizi esnasında harcayabilirsiniz.

yesil cay yerine mate kullaniyorum ben.yesil cayin tadina alisamadim bir turlu.arkadasinda bendenmis :) kiyamam nasil kotu olmustur.ben asiri sinirliyim su sira.goren kilo almissin diyor.bir bucuk ayim bosa gitti sanirim

Bana yeşil çay çok iyi gelmişti ama her yeşil çay aynı değil benim içtiğim yaseminli o yüzden çok acı gelmiyo.. elma ye, salatalara boooll limon sık.. bi diyet tavsiyem olcak.. kısaca.. sabah herrrrrrşeyi ye baldan tut salam sucuğa kadar.. öğlen et yemeye çalış yada patatesli yemeklerde olabilir bulgur pilavı fln.. akşam çorba yada salata ye.. salataya bol limon yada suda satılan ton balığı koyabilirsin..akşam çok hareket etmediğinden ne yesen olduğu gibi duruyor. öğleden önce ve sonra portakal yada yeşil elma ye. günde bir parmak kadar çikolata yiyebilirsin öğleden sonra.. ama bitter olsun.. ben tatlı manyağıyım.. baklavaya dayanamıyorum bi kerede 5 tane yiyorum ama tavsiye etmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…