Bir bucuk ay önce spor salonuna başladım zayıflamak için.Temmuzda evlenecegim gelinlik bulabilmem içinde zayıflamam gerektiğini düsündüm ister istemez :) Herneyse . Orada bulunan hoca ( hoca dedigim beden egitimi okumus lisans mezunu ) bana bir liste yaptı. Yürüme olayım cok az,koşu var falan hepsi toplamda yarım saat.Bu iyi güzel.Sonra orda bulunan aletlerde calısmalar var . Ön bacak kaslarını calıstıran,arka bacak kaslarını calıstıran,gögüs için,kol için vs. gidiyor böyle.Agırlıklarını ayarlıyosun kendine göre.Bu bir bucuk ayda benim kilo vermem gerekirken ki başlamadan önce evden dısarı cıkmaz hareket etmezdim,hiç bi kayıp olusmadı.Aksine bacaklarım ve popom fena halde sisti.Gören kilo almıssın diyor fakat kilomda bi oynama yok.Kafayı yemek üzereyim.O calıstıgım aletleri yapmıyım dedim bu kezde hoca olmaz diye müdahele etti.Ama cok rahatsız oluyorum bacaklarımın su halinden.Sanırım yaglarım kas haline dönüştü.Yoksa ben yanlış mı düsünüyorum.Lütfen bilen birileri bana yardımcı olsun.Sadece yürüyerek ve koşarak zayıflamam daha olası değil mi sizce?En azından şişmiş olmam :s
Merhaba,
Spor salonunda yaptığınız aktiviteler bana biraz tuhaf geldi o yüzden yazma ihtiyacı hissettim...
Ben de geçen yıl bahar aylarında birkaç ay spor salonuna gitmiştim aynı sizin gibi zayıflama isteğiyle. Salondaki hoca bana günlük 25 dk koşu bandında 5.5 / 6 km hızda yürüyüş arkasından, 15-20 dk kondisyon bisikleti , 15 dk ( bel fıtığım olduğu için bu kadar ) çapraz kondisyon aleti çalıştırdıktan sonra diğer kas gruplarını çalıştıran hareketler yaptırıyordu. Benim spor salonunda geçirdiğim süre 2-2.30 saate yaklaşıyordu...
Ben gerçi düzenli gidemedim işten çıkış saatlerim uymadığı için ( spor salonu 20.30 da kapanıyor , ben ise 20-21 anca işten çıkıp 20.30.-21.30 gibi gelebiliyordum )...
Kas gruplarının çalıştırılması öncesi yaptırılan yürüme ve koşu için yarım saat dediğiniz bana çok az geldi...
Neyse, gelelim zayıflama isteğinize; ben de kısa süre sonra evlenmeyi planlıyorum ve zayıflamam gerektiğini düşündüğüm için 7 hafta kadar önce sıkı bir diyete başladım, hemen ardından da spor salonu arayışına girdim ( şu an bahsettiğim spor salonuna gittiğim yer olan kendi evimde yaşamıyorum, ailemi ziyarete geldim bir süreliğine ), bana uyacak spor salonu bulamayınca da bir koşu bandı satın almaya karar verdim ve vakit kaybetmeden bu kararımı hayata geçirdim.
39 yaş, 1.70 boy ve 80 kilo ile 14 ocak ta diyete, 2 şubatta da koşu bandımı kullanmaya başladım.
Yaşım ileri olduğu için kilo vermekte zorlansam da ; bugün ( 5 mart ) itibariyle 71,1 kiloyum.
Dalağımın rahatsız etmesi nedeniyle koşu bandında koşamasam da; ilk başlarda günde 1 kere 40-50 dk 5/5.5 km hızda yürüyüş, 10 gün sonra günde 2 kere 40-50 dk 5/5.5 km hızda yürüyüş, ve yaklaşık 15 gündür de günde iki kere 90 ar dk 5/5.5 km hızda yürüyorum.
Yaşınız, boyunuz, ideal kilonuz, vücut kitle indeksiniz, metabolizma hızınız, fiziksel aktivite yoğunluğunuz , maddi gücünüz gibi faktörler nelerdir bilemiyorum ama eğer 3-5 kilodan daha fazla vermeniz gerekiyor ise bu tarz bir diyet ve egzersiz ikilisi sizin sorununuza çözüm olacaktır diye düşünüyorum.
Koşu bantlarının fiyatları çok değişken olabiliyor, ancak benim aldığım sade ve kullanışlı bir bant 760 tl 130 kg taşıma kapasiteli, 50 cm bant genişliği, 2 manuel eğim seçeneği olan, çok gürültü yapmayan , evinizin bir odasında rahatlıkla kullanabileceğiniz bir alet. ( Satın aldığım siteyi ve aletin markasını dilerseniz özelden yazabilirim, ya da değişik marka alternatifleri için KK sitesi içinde topik mevcut oradan da fikir alabilirsiniz ) 12 aya kadar taksitle ödeme seçenekleri de mevcut. Ayrıca evlendikten sonra yeni evinizde de kullanabileceğiniz , her daim ihtiyaç duyabileceğiniz bir alet. ( Evlilik sonrası alınan kilolar, hamilelik ve doğum sonrası alınan kilolar vs... buradaki bir çok bayanın ortak derdi gördüğüm kadarıyla
)
Elektrik faturasını biraz yükseltebilir ( tam olarak ayda ne kadar yaktığını tesbit edemedim, benim kullanıma başlama tarihim ile fatura kesim tarihlerinin uyumsuzluğu nedeniyle ) ama spor salonuna ayda vereceğiniz atıyorum 100 tl'yi geçmeyeceğine eminim.
Bir başka alternatif de diyetle beraber internet ortamında çeşitli sitelerde videolu egzersiz programlarına eşlik etmeniz olabilir ( Örneğin Leslie Sansone Walk at home 1-2-3-5 miles , Jillian .... , Insanity workout vs gibi )
Umarım bir fikir verebilmişimdir
İstediğiniz kiloya erişmenizi ve mutlu bir gelin olmanızı dilerim...
İyi geceler...