• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acill yardım

niyaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
61
0
16
Ankara
iyi geceler,oğlum 2.5 yaşında,, birkaç haftadır,yüzü biraz sarardı gibi,,birde göz altları mor mor..sabah 10bucukda kalkıyor,öğleden sonra 4 gibi uyuyor3 saat kadar,,sonra gece2 ye kadar sürekli evde oyun halindeyiz..uyku saatleri böyle,,bugün arabayla gezerken çok sıcaktı cam açtım terliycek diye,,arka otokoltugundaydı oda..acaba çarptımıki,,eve geldik uyuttum 1 sat sonra ağlayarak kalktı ateş gibi,,soydum giydirdim elini yüzünü yıkadım ateşi 38.5 kulaktan ve alnından... acele calpol verdim calpolun şişesinin kapağıyla 2 kapak verdim,,neyse ateşi gitti,şimdi uyuyo ama sapsarı,bitkindeğildi akşam oynarken ama dikkat ettim,kalbi krometre tuttum dakikada 138 atıyor,ve sık sık soluyor hızlı hızlı..kalbinin atışını sırtına dokunduğumda hissediyorum..çok telaşlıyım,,eşimde görevde.. sizce uyandırıp hemen arabamla hastaneye götüreyimmi??? ne yapayım

canım cok sanssızsın kı yazını benım gıbı panık bır anne okuyor..o yuzden bana kalsa endıse duyuyorsam ben hemen goturrdum..ama ıcın bıraz bıle olsa rahatsa sabahı bekle cocugu acıllerde surundurme derım sana...polıklınıge gotur yarın..

canım cok sanssızsın kı yazını benım gıbı panık bır anne okuyor..o yuzden bana kalsa endıse duyuyorsam ben hemen goturrdum..ama ıcın bıraz bıle olsa rahatsa sabahı bekle cocugu acıllerde surundurme derım sana...polıklınıge gotur yarın..

yok direk özele götürürüm zaten.ama götürmelimiyim, dakikada 136 atması normalmi,sık sık soluması... bikaç gündür uykusunu tam alamıyo uyanınca uyutamıyorum bidaha çok yoruuuyo gözlerinin altı çöktü mor mor, napıcamı bilemedim

yok direk özele götürürüm zaten.ama götürmelimiyim, dakikada 136 atması normalmi,sık sık soluması... bikaç gündür uykusunu tam alamıyo uyanınca uyutamıyorum bidaha çok yoruuuyo gözlerinin altı çöktü mor mor, napıcamı bilemedim

canım ıste dıyorum ya ben cocugu zırt dese dra goturenlerdenım o yuzden yorumuma ne kadar ıtımat edılır bılemem:) drunun nısu yokmu bır arasan..ya dayoksa 112 yı ara sor..yonlendırsnler

anladım canım..bak sen cocugunu gozlemlemeye devam et..ya bence bırsey yoktur yaa..suan nasıl ?bır gozlemlesene canım..

anladım canım..bak sen cocugunu gozlemlemeye devam et..ya bence bırsey yoktur yaa..suan nasıl ?bır gozlemlesene canım..

sıcak vücudu,,kalp atışı yine 136 atıyo dakikada.
nette buldum şimdi
0 – 1 yaş arası dk 120 – 140
1 – 3 yaş arası dk 90 – 120
3 – 7 yaş arası dk 90 – 100
7 – 20 yaş arası dk 80 – 90
20 yaşından sonra dk 60 – 80 arasında değişir.

Her yaş grubunda; normal atışın 1 fazlası kalbin hızlı attığını gösterir.

ben doktora götürün içinz rahatlasın en azından derim sizz bilirsiniz yine de gecmmş olsn

ama tabi siz bilirsiniz belki de normaldir yanii önemli bişi diildr belki de .

sakin ol canım, bebeğin muhtemelen bir enfeksiyon geçiriyor ve ateş çıkarken kalp ritmi hızlanır, söylediğin belirtiler gribal ya da bakteriyel bir enfeksiyona işaret, kardiyak bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü kalple ilgili olsa ateşi yokkende halsiz ritm bozukluğu morarma falan olur, tabiiki hemen doktora git, için rahatlasın, Allah şifa versin..

sakin ol canım, bebeğin muhtemelen bir enfeksiyon geçiriyor ve ateş çıkarken kalp ritmi hızlanır, söylediğin belirtiler gribal ya da bakteriyel bir enfeksiyona işaret, kardiyak bir durum olduğunu düşünmüyorum çünkü kalple ilgili olsa ateşi yokkende halsiz ritm bozukluğu morarma falan olur, tabiiki hemen doktora git, için rahatlasın, Allah şifa versin..

gece 2 bucukda götürdüm özele,ciğerlerini dinledi bişey yok,kulaklarında boğazında hiçbişey yok,üşütme dedi,kalp atışının artması ve sık soluk ateşdenmiş,,rahat ol bişey yok dedi.yapmam gerekenleri söyledi,,sabah 5 de geldik eve,,uyuduk 7 de ateşi 38 di,,1 ölçek calpol verdim,,öğlen 1bucukda uyandı,,şuana kadar ateşi hiç çıkmadı şükürler olsun,,uyandığında kakasını yapmıştı bişey yok normaldi,,kahvaltısını yaptırdım güzelce yedi,,şimdi bidaha kaka yaptı yine normal...allahıma şükürler olsun,,anladığım kadarıylla üst solunum yolları enfelsiyonu çünkü arada bi kınn kınn yapıyo genzinde bi sorun heralde,,kronikleşmeden hemen müdahele için ilerlemeden götürüp çocuk dokturumuza tedbir amaçlı yani,antibiyotik filan yazdırsammıki...yoksa yarınımı beklesem...bu arada boyuna kilosuna baktı,şuan 31 aylık. 14 kilo 92 cm. bana cılız gelsede iyi gayet normal dedi,,,işte böyleeeeeee allahıımmm sana şükürler olsunnnnnnnnn

gece 2 bucukda götürdüm özele,ciğerlerini dinledi bişey yok,kulaklarında boğazında hiçbişey yok,üşütme dedi,kalp atışının artması ve sık soluk ateşdenmiş,,rahat ol bişey yok dedi.yapmam gerekenleri söyledi,,sabah 5 de geldik eve,,uyuduk 7 de ateşi 38 di,,1 ölçek calpol verdim,,öğlen 1bucukda uyandı,,şuana kadar ateşi hiç çıkmadı şükürler olsun,,uyandığında kakasını yapmıştı bişey yok normaldi,,kahvaltısını yaptırdım güzelce yedi,,şimdi bidaha kaka yaptı yine normal...allahıma şükürler olsun,,anladığım kadarıylla üst solunum yolları enfelsiyonu çünkü arada bi kınn kınn yapıyo genzinde bi sorun heralde,,kronikleşmeden hemen müdahele için ilerlemeden götürüp çocuk dokturumuza tedbir amaçlı yani,antibiyotik filan yazdırsammıki...yoksa yarınımı beklesem...bu arada boyuna kilosuna baktı,şuan 31 aylık. 14 kilo 92 cm. bana cılız gelsede iyi gayet normal dedi,,,işte böyleeeeeee allahıımmm sana şükürler olsunnnnnnnnn

gözün aydın, grip olmuş, yattığı odada peteklerin üzerine bolca su dolu kaplar koy, burnuna 2 saatte bir bolca serum fizyolozik damlat, her öksürdüğünde 1 tatlı kaşığı limonlu bal ver, bulabilirsen cold-mix diye bir okaliptus yağı var eczanelerde, gece yastığına 2 damla damlat nefes alış verişi düzeliyo, 2 günde iyileşir..

cok sevındım canım bırset olmadıgına..gecmıs olsun tekrar ..bırde calpol yerıne pedifen al eve bence..her doktor aynı seyı soylemıyor gercı ama bızım dr calpol onermıyor

cok sevındım canım bırset olmadıgına..gecmıs olsun tekrar ..bırde calpol yerıne pedifen al eve bence..her doktor aynı seyı soylemıyor gercı ama bızım dr calpol onermıyor

az önce agumentin şurup sıfır açılmamış kutusunda,,yenı. evde almışım 1-2 ay evvel,, sulandırdım 5ml dozda verdim,, pedifende vardı aslında,yarısına kadar kullanılmış, pedifen vericektim ama agument yeni diye hazırlayıp verdim,,,şimdi internete bir girdim şok oldum ve endişelendim agumentin toplatılmış,zararlıymış bilmemne.. delirdim,kusturummu,,napıyım,,biraz sonra uykusu gelir zaten uyutsammı uyutmasammmı

gözün aydın, grip olmuş, yattığı odada peteklerin üzerine bolca su dolu kaplar koy, burnuna 2 saatte bir bolca serum fizyolozik damlat, her öksürdüğünde 1 tatlı kaşığı limonlu bal ver, bulabilirsen cold-mix diye bir okaliptus yağı var eczanelerde, gece yastığına 2 damla damlat nefes alış verişi düzeliyo, 2 günde iyileşir..

burası Kıbrıs:) petek yok,,klima var evde,,ama odasında elektirik sobası var,,ortam iyi,,ama bugün penye giydirdim ateş olduğu için dün filan oyuzden...yastığına damlattığım tablet şeklinde adet adet sıvı serumsu bitkisel tablet almıştım,,tıkanıklığında damlatıyorum,,birde kullanmadığım ketılın içine viks attım ketıl sürekli çalışıyor eve vıks buhar kokusu sarmış durumda,,klimayı açmıyorum evin ısısı şuan 25 derece,,durum bu...ama limonlu balı yapıcam teşekkür ederim,serum fizyolojikden nefret ediyor,burnuna dokundurmuyor bile,,bende serum fizyolojiği oyun oynatıp çaktırmadan yüzümüze su atmaca yaparken,gözlerimizi kapatıyoruz diyip burnuna şırıngayla 1 sanıyede fışşttt sıkıveriyorum,,sinir oluyo,,bir iki tokat yiyorum paşadan olsun canı iyi olsun:)

Back