• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acill yardım lütfen! Diane 35 hakkında

verdaverda

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
13
0
16
Bolu
Kızlar regl dönemimi geciktirmek için diane 35 içsem nolur? daha önce doktor tedavi amaçlı vermişti. doğum kontrol amaçlı da kullanılabiliyor dimi?
bugün içmeye başladım kafama takıldı adetimi erteler sorun çıkmaz dimi?

Diane 35 adet geciktirmez. Düzenli adet görmenizi sağlar; aynı zamanda doğum kontrol hapıdır...

Kızlar ya ben 1 aydır diae 35 kullanıyorum.1.kutu bitti.hapsız 5.günüme giriyorum.Sadece 1 kere unuttum.Hapı kullanmaya adetimin 2.günü başladım.Hap kullanımının 10.günü eşimle korunmasız ilişkimiz oldu.Hap kullanımını Cumartesi Günü (19 Ocak) unuttum.Pazar normal saatte (13.30)aldım.Pazar akşamı eşimle korunmasız bir ilişkimiz daha oldu.Fakat ertesi gün pazartesi sabah 8.30da cmt günkü hapı almadığımı fark ettim.Saat 8.30?da hemen içtim.Normal olarak günlük ilacımı saat 13.30 gibi alıyordum o gunun ilacınıda normal saatte aldım Fakat unuttuğum ve pzt hatırladığım almadığım ilaç bana bir risk yaratır mı? Norvelo kullanmalı mıyım.? diye dokoruma sordugumda gerek olmadığını aynen devam etmem gerektiğini soyledi.İlacım Cumartesi günü bitti cumartesi akşamı da eşimle ilişkimiz oldu doktorumuza güvenerek.Ama hala adet olmadım.geçen ay ayın 6sında olmuştum ama hapı bıraktıktan sonra 3-4 gün içinde olmak gerekiyormus.İnternetten bir doktora sordum diane kntrol hapı değildir riskk yüksek demiş oteki sorun yok demiş.Kendi doktorum norveloya gerek yok aynen devam dedi.Aklım karman çorman oldu :(

bu ilacı kafana göre başlayamazsın ,düzenli içmelisinki dogum kontrolunde etkinlik sağlasın..ayrıca adetide gecıktırmez..bunun için eczacınızdan adeti gecıktırmek için baska ilaç almalısnız

ilitya bence doktorunu dinle ve başka ilaç alma vucuduna zarar eder.. tlfnunun alarmını kursan ilaç alma saati olarak bidaha unutmazsın ;)

Back