• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama acill...saç rengimi belirlemek istiyorum tecrübe sahipbelerinin fikriyle

esterella_del_mar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2011
10
0
36
40
Ankara
kızlar siteye tesadüf eseri denk geldım ilgimi çekti ve bayanlar arası bu dayanışma cok hosuma gıttı formdan cıkamaz oldum halıyle...kuaforlere tas cıkan ben kuaforum dıyenden daha kuafor ruhlu arkadasları farkettım edındıklerı renklerle.sızden cesaret alıp saclarımı boyadım floransa sarıya ondan oncekı sac rengım boyadıgım rengın acık tonu oldugu ıcın renk gayet basarılı oldu ama dıplerım rengı almadı sacımın ana rengı sıyah oldugu ıcın hafıf bır kırıklık oldu:( oda yetmedı 1 kutu aldıgım boya sonrası begenırsem cıtcıtlarımda boyarım dusuncesı hayal oldu buyk sehırde yasıyor olmama ragmen floransa sarı dore bakır hıcbır yerde yok bulamadım ınternete bır kac sıtede var ama guvenemedıgım ıcın almadım ayrıca saclarımı dınlendırmek ıstedıgım ıcın rahat ulasabılecegım renk olsun ıstıyorum bu yuzden bu renkden vazgecmeye karar verdım sacımı suankı rengınden daha acık tonda boyamak ıstıyorum dıplerımde aynı rengı alacak sekılde sızce hangı boyalarla nasıl bır yol ızleyerek bu uyumsuz renkten kurtulabılırım... yılllardır kufore gıden bırı olarak yıyen kısı oldum ısın mutfak kısmını bılmıyorum bu yuzden sızın tecrube ve deneyımlerınızle kopma noktasına gelmıs saclarımı 1 renkde sabıtleyıp dınlendırmek ıstıyorum en acelesınden

Öncelikle noktalama işaretleri kullanarak yazsaydın daha anlaşılır olurdu zira okurken çok sıkıldım ve anlamakta zorluk çektim
Saçınızın şuanki rengini ekleseydin daha iyi bilgi verebilirdik
Anladığım kadarıyla yorum yapayım diplerle devamını dengelemek için diplere uyguladığın boyanın volümünü yüksek tutmalısın
Boyanın numarası kaçtı?
Numaralarla bilgi verirsen daha iyi olur herkes her boyanın adını bilemez çünkü

resim koyamıyorum malesef...birşey daha sormak istıyorum boyama islemıyle suan ki rengin 1 ton acıgını elde edebilırmıyım sence..yada hafıf bakırlık olan bır saçı acık kumral tonlarına çevırebılirmıyım açıcı ıslemı olmadan.şuan saclarım cok kuru ve yıpranmış saclarımın kopma rıskı cok yuksek o yuzden zarar görecek bir işlem yapmak istemıyorum cok fazla bıilgim olmadıgı içinde cesaret edemiyorum deneme yanılma yapma şansım yok çünkü...

resim koyamıyorum malesef...birşey daha sormak istıyorum boyama islemıyle suan ki rengin 1 ton acıgını elde edebilırmıyım sence..yada hafıf bakırlık olan bır saçı acık kumral tonlarına çevırebılirmıyım açıcı ıslemı olmadan.şuan saclarım cok kuru ve yıpranmış saclarımın kopma rıskı cok yuksek o yuzden zarar görecek bir işlem yapmak istemıyorum cok fazla bıilgim olmadıgı içinde cesaret edemiyorum deneme yanılma yapma şansım yok çünkü...

Dediğim gibi daha açık tonlarda boyarsan (numaraları yazmıştım) elde edebilirsin
Kumral tonlarına çevirmen zor olur çünkü bakırlık mutlaka kalır
Düz sarı için de aynı şey geçerli
Küllü kumral deneyebilirsin
Açık küllü kumral ile birkaç kere boyarsan kızıllığı yok edebilirsin
Açıcı işlemi 4-5 ton açmak için kullanılır zaten sen 1 ton açık ya da koyu istiyorsun açıcıya gerek yok

Son düzenleme:
Saçların sarı ağırlıklı mı bakır ağırlıklı mı oldu bu boyadan sonra?
Daha açık bir sarı tonu istiyorsan ve bakırlık istemiyorsan 9.1, 10.1, 11.1 gibi küllü sarı renkler tercih edebilirsin

herhangi bir markanın bu numara boyalarıyla elde edebilirmiyim küllü renkleri...diplerle saç rengini eşitlemem için dibe uygulayacagım boyanın içine kattıgım oksıdanı yuksek mi tutmam gerekiyor renk eşitligi saglamam için.çok soruyorum farkındayım ama hiç yok denecek kadar az bilgim var boyama hakında

herhangi bir markanın bu numara boyalarıyla elde edebilirmiyim küllü renkleri...diplerle saç rengini eşitlemem için dibe uygulayacagım boyanın içine kattıgım oksıdanı yuksek mi tutmam gerekiyor renk eşitligi saglamam için.çok soruyorum farkındayım ama hiç yok denecek kadar az bilgim var boyama hakında

Dipleri 9luk devamını 6lık oksidanla boyarsın
Yoğun küllü renkler dene kızıllığı alabilmek için özellikle kolestonun küllüleri daha yoğun diye biliyorum
Ya da herhangi bir markanın küllü kumralını alıp içine bir miktar mavi boya ekleyerek yoğunlaştırabilirsin

Dipleri 9luk devamını 6lık oksidanla boyarsın
Yoğun küllü renkler dene kızıllığı alabilmek için özellikle kolestonun küllüleri daha yoğun diye biliyorum
Ya da herhangi bir markanın küllü kumralını alıp içine bir miktar mavi boya ekleyerek yoğunlaştırabilirsin

çok teşşşekkür ediyorum yardımın için çok işime yaradı...amacım kızıllıgı almak degil aslında saç rengimi sabitlemek istiyorum tek renkte kalarak saçlarımı dinlendirmek için. rengi degişikligi yapmak veya dip boyası işlemiyle diple rengi dengelem arasında kararsızdım verdigin bilgiler her iki açıdanda çok işime yarayacak.anladıgım kadarıyla küllü tonlara dönmek istersem koyu tonlarını elde edebilirim sanırım açma işlemi olmadan küllü sarı tonlarını yada açık bal rengini elde etmem zor şuan degil mi...

çok teşşşekkür ediyorum yardımın için çok işime yaradı...amacım kızıllıgı almak degil aslında saç rengimi sabitlemek istiyorum tek renkte kalarak saçlarımı dinlendirmek için. rengi degişikligi yapmak veya dip boyası işlemiyle diple rengi dengelem arasında kararsızdım verdigin bilgiler her iki açıdanda çok işime yarayacak.anladıgım kadarıyla küllü tonlara dönmek istersem koyu tonlarını elde edebilirim sanırım açma işlemi olmadan küllü sarı tonlarını yada açık bal rengini elde etmem zor şuan degil mi...

Rica ederim
Sen 1ton açık istemiyor muydun?
Açıcısız 1 ya da 2 ton açabilirsin boyayla
Açma işlemine gerek yok
Şuanki saç rengin üzerine 9.73 açık bal sarısı yaparsan tam tutar zeminin tam 8.34 ise tabi
Bakırlığı daha fazla olan açık bir sarı elde edersin
Ya da açık küllü kumral istiyorsan açıcısız elde edebilirsin birkaç boyamadan sonra

Rica ederim
Sen 1ton açık istemiyor muydun?
Açıcısız 1 ya da 2 ton açabilirsin boyayla
Açma işlemine gerek yok
Şuanki saç rengin üzerine 9.73 açık bal sarısı yaparsan tam tutar zeminin tam 8.34 ise tabi
Bakırlığı daha fazla olan açık bir sarı elde edersin
Ya da açık küllü kumral istiyorsan açıcısız elde edebilirsin birkaç boyamadan sonra

evet 1 2 ton açmak yavaş yavaş açıga dogru gitmek istiyorum

Back