• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acill!!! inek sütü alarjisi

aysun83

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
183
123
103
bebegımın 6 ayı doldu inek sutu alarjısı var vicudunda yaralar cıkıo oyuzden mama yıyemıyoruz... sutum cok azaldı o yuzden kecı sutunu sulandırıp verıyorum ama o da cok cabuk acıktırıyor.. az once dr dan yenı mama adı aldım adı pregomin ınternette fıyatları 130 tl cıvarı bızım eczanede 75 tl ama baska seceneklerde varmı bılmek ıstıyorum ya onu sevmezse .. ya daha ıyısı varsa bu ay sadece 200gr aldı. kılo bıle alamıyo mafoldumben bu konuda bilginizi isticem baska marka mama inek sutu alarjısıne uygun??

bebegımın 6 ayı doldu inek sutu alarjısı var vicudunda yaralar cıkıo oyuzden mama yıyemıyoruz... sutum cok azaldı o yuzden kecı sutunu sulandırıp verıyorum ama o da cok cabuk acıktırıyor.. az once dr dan yenı mama adı aldım adı pregomin ınternette fıyatları 130 tl cıvarı bızım eczanede 75 tl ama baska seceneklerde varmı bılmek ıstıyorum ya onu sevmezse .. ya daha ıyısı varsa bu ay sadece 200gr aldı. kılo bıle alamıyo mafoldumben bu konuda bilginizi isticem baska marka mama inek sutu alarjısıne uygun??

merhabalar öncelikle geçmiş olsun.Benim oğlumda da 6. ayda çıkmıştı .Milupanın som adlı maması var onu kullandık.Bu aslında biberon maması ama biz bu mamayı suyla pirinçununu (ama sütsüz olacak pirinçunu)pişirip içine katarak kaşık maması haline getirip öyle verdik.Bu arada keçisütü demişsiniz ,bizim alerji doktorumuz bunu kesinlikle yasaklamıştı başka alerjenlere de sebep olur diye .Çünkü maalesef alerjik bünyeli çocuklar ,başta alerjik astım olmak üzere birçok şeye açık oluyorlar.Biz 3.5 yaşında atlattık ama 2 yıl kontrol altındayız .1 yılımız geçti kaldı bir yıl .Allaha şükür sadece süt alerjisiyle atlattık.Bu konuda çok araştırdığım ve çok doğru bir doktor seçtiğim için size önerim, yiyecek etiketlerini çok iyi okuyun içinde süt olan hiçbirşeyi kullanmayın .Çünkü bunda asıl olay vücudun bu maddeyi tamamen unutması.Şöyle bir örnek vereyim biz çubuk kreker veya margarinli bir pilav bile yemedik ama böyle söylüyorum diye korkmayın yüzlerce alternatif yiyecek var ,zaten siz uyduruyorsunuz bebeğinize .Çok geçmiş olsun..

dr bize 18 aya kadar gecer dedi bizim ki cok ileri degil galiba bazı tanıdıklarımda var mesela onlarda kanlı ishal ve buyume geriligi oluyomus ama bizde oyle birsey yok sadece kollarında yaralar cıkıyo ve sutlu yersek eger hemen aglaması degısıyo sancı cekıyo. mılupanın pregomin mamasını aldım ama tadı berbat dıger tahıllı mamalarla karıstırıp verıyorum onuda yemıyo. doktorumuz hıc gerek yok mamaya kecı sutu ver dıo sızınkıde sakın verme demıs offf bu dr larında bırı dıgerını tutmuo sınır oluyorum

bebeğinizi kendi doktorunuza mı yoksa bir alerji doktoruna mı gösterdiniz.Bu çok önemli çünkü alerji doktorlarının branşları bu ve çok daha sağlıklı bilgi verebiliyorlar.

Merhaba,
benim kızımında 2. ayda yanaklarında kuruma ve kızarma oluşmaya başladı doktorumuz ek besinlere geçtiğimizde kızımızın bazı yiyecekleri ayırabileceğini ona dokunabileceğini söyledi akabinde bacağında bir yara oluşmaya başladı ve "atopik dermatit" tanısı kondu.elidel ve elocon pomat kullandım yaranın üzerine, hemen geçirdi gerçekten fakat birkaç gün sonra tekrar çıkmaya başladı.bu kremler bir kaç kez kullanılabiliyor bende pek kullanmak istemediğimden sürmedim daha fazla.
Ben emzirdiğim sürece kızımın yaraları çoğalıyordu emzirmekten asla vezgeçmeyeceğiz dedi doktorumuz ancak ben inet sütü ürünlerini tüketmemeye başladım keçi sütü ürünleri kullanmaya başladım ek olarak sütüm çok yeterli olmadığından golden goat isimli keçi sütü mamasını kullanıyorum bir kaç aydır ve çok faydasını gördüm
şimdi kızım 7 aylık ek gıdalarda keçi peyniri alıyorum keçi sütü mamasını içiyor deidğim gibi birde unutmadan krem olarak sadece mustelanın atopik çocuklar için stelopia serisi var çok çok faydasını gördüm deneyin derim.. bacağındaki yara çok hafifledi yankalarında bir daha hiç kızarıklık olmadı gerçekten çok işe yaradı... yenidoğan doktorumuza devam ediyoruz halen alerji doktoruna ayrıca götürmedik...
geçmiş olsun...

bu golden goat mama sadece devam sutumu? kahvaltı mamaları falan olarak bırsey kullanmadınızmı? tahıllı, meyvelı gıbı? kutu mamaları kullanıorum ben sımdı basında sutlu yazmayan ne warsa alıyorum yaralar bı sonuyo bı cıkıyo dr umuz 1 sene boyunca gecmıycek dıyo :çok üzgünüm:

Golden Goat devam maması evet, şu anda 2 numarayı kullanıyoruz, kahvaltısını da bu mamadan hazırlıyorum içerisine bisküvi keçi peyniri vs.. kullanıyorum
tahıllı milupanın mamalarından da veriyorum bazen, bacağındaki yarası bazen çoğalıyor onuda mustelanın stelopia kremi ile gideriyoruz kremlerle bastıyoruz yanii , bu kremin çok faydasını görüyoruz tavsiye ediyorum...

Back