• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acill fikirlerinize ihtiyacım var !!!!

fisneli.browni

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
312
0
116
şöyle baştan anlatim geçen ay tatile gittik ama adetime denk geldi 2-3 gün önceden adet geciktirici içtim bıraktıktan sonrada direk adet oldum ... adetim bitti on gün sonrada lekelemmem oldu yani günde yaklaşık 7-8 damla kan geldi:utangac: ve buda yaklaşık 6-7 gün sürdübu arada sağlık ocağına gittik hemşire olur öyle lekelenmeler merak etme dedi ne ilaç yazdı ne bişey... ve bitti bnde o adet geciktirici hapı içtim die olduğunu sandım sonra bu ayda adet oldum ve adetimden yine 10 falan geçti yine bnden damla damla kan gelmeye başladı bugün eczaneden ilaç aldım kesilmesi için ....... acaba bi hastalık falan mı var normal mi böyle adet bittikten 1 hafta sonra damla damla kan gelmesi acaba bi hastalığın başlangıcı olabilirmi???:çok üzgünüm: biliyorum kadın doğuma gitmem lazım ama işten çıktığım için sigortam durdu gidemiyorum ....lütfen bi fikir verebilirmisiniz sizede hiç böyle oldumu???

Son düzenleme:
bence gecktiricinin etkisidir akliniza kotu seyler getirmeyin. geciktiriciler birden hormon yuklemesi yaptigi icn vucudun tekrar kendine gelmesi bazen zaman aliyor. hangi geciktiriciyi kulanmistiniz? prospektusunde boyle bir etkiden bahsediyordur belki. baktiniz mi?

ya ama geçen ayda oldu tamam onu geciktiricdendir die düşündüm ama bu ayda olması bni şaşırttı acaba başka bi sorunmu var ... primolut-n yi kullandım bu ilacı daha öncede kullanmıştım denize tatile denize giderken falan ama il defa böyle oldu ...

bu ilaci biliyorum ben de daha once kullandim. ornegin ben ilaci biraktiktan 4 gun sonra anca adet oldum. ama siz birakir birakmaz olmussunuz. annem baska bir ilac kullanmisti aylarca adeti duzene girmemisti. yani bunyeden buyeye degisebiliyor etkileri. bir de lekelenmelerinizin donemi bana birseyi hatirlatti. bundan yillar once aynisini yasadim hala da yasiyorum. adetimin ilk gununden itibaren 12-14. gunler arasinda kanli akintim oluyordu. doktora gidince bunun yumurtlama gunlerime denk gelen gunler oldugunu ve kanamanin da bundan kaynaklandigini soyledi. sizin boyle kesin zaman araliklariniz var mi? yoksa ay icerisinde herhangi gunlerde mi oluyor?

bir de eger kafanizi cok kurcalayan bir durumsa bu en azindan bir eczaneye veya saglik ocagina gidin. nasil huzursuz oldugunuzu tahmin edebiliorum. cok gecmis olsun..

bu ilaci biliyorum ben de daha once kullandim. ornegin ben ilaci biraktiktan 4 gun sonra anca adet oldum. ama siz birakir birakmaz olmussunuz. annem baska bir ilac kullanmisti aylarca adeti duzene girmemisti. yani bunyeden buyeye degisebiliyor etkileri. bir de lekelenmelerinizin donemi bana birseyi hatirlatti. bundan yillar once aynisini yasadim hala da yasiyorum. adetimin ilk gununden itibaren 12-14. gunler arasinda kanli akintim oluyordu. doktora gidince bunun yumurtlama gunlerime denk gelen gunler oldugunu ve kanamanin da bundan kaynaklandigini soyledi. sizin boyle kesin zaman araliklariniz var mi? yoksa ay icerisinde herhangi gunlerde mi oluyor?

bir de eger kafanizi cok kurcalayan bir durumsa bu en azindan bir eczaneye veya saglik ocagina gidin. nasil huzursuz oldugunuzu tahmin edebiliorum. cok gecmis olsun..

ben de primolut-n adet geciktiriciyi doktor tavsiyesi ile almistim; doktor bu ilaci kullandiktan sonra 2-3 ay adetimde bazi duzensizlikler olabilecegini soyledi (hormonlari bozdugu icin) bir de bazi kisilerde lekelenmeler olur dedi, oyle bisey olursa korkma demisti..

yumurtala dönemi mi? bu günlerde noluyokikafamçokkarıştı bnde şimdi geçen ay vede bu ay tam adetim bittikten sonra yaklaşık 1 hafta sonra böyle lekelenmelerim oldu yani zamnlama geçen ayınkiyle bu ayın ki aynı adetim kesiliyo 1 hafta sonrada lekelemmem oluyo

inşallah bu geciktirici haptan dolayı olmuştur bu arada geçen ay sağlık ocağına gititm hemşire o haptandır dedi ilaç dahi vermedi... bu ayda aynı şey olunca bnde dün eczaneden bi ilaç aldım şimdi kullanıyorum inşallah kesilicek

tamamen hormonaldir canım bu tarz ilaçları bırak antibiyotik bile düzensizlik yaratır insanda düşünmezsen daha çabuk regl olursun

canim benim niye iciyorsun ki geciktirici hap...herseyi akisana birak olduysa oldu diymi...ne gerek var boyle seyler....yanlis anlama ama iyi niyetlen soyliyorum .kim gecktirici kullanirsa hep bir sorunlar oluyor...sonucta hormon yani....ama umuyorum ki diger aya hersey yoluna da olur....birde kafana gore ilac alma doktora gidip derddini anlatip iac yazdirsan daha iyi olur....her ilac herkese yaramayabilir....umarim hersey yoluna girer...sevgiler

yumurtala dönemi mi? bu günlerde noluyokikafamçokkarıştı bnde şimdi geçen ay vede bu ay tam adetim bittikten sonra yaklaşık 1 hafta sonra böyle lekelenmelerim oldu yani zamnlama geçen ayınkiyle bu ayın ki aynı adetim kesiliyo 1 hafta sonrada lekelemmem oluyo

canim ben yanlis bilgi vermemek adina soyle bir arastirdim, yapistiriyorum buraya.

Adet kanamaları arasındaki dönemde de kanama olur mu? Adet kanamaları arasındaki dönemde lekelenme şeklinde kanamalar olabilir. Ara kanamaların en sık nedeni yumurtlama döneminde (yumurta çatladığında) görülen kanamadır. Bu durum endişelenmeyi gerektirmez. Üreme organlarındaki enfeksiyonlar ve tümörler de ara kanamalara ve lekelenmelere yol açar.

bunu da bir bayanin sizinkine benzer bir sorusuna istinaden bir doktor soyluyor;

lekelenme
bazı kadınlarda yumurtlama döneminde leke şeklinde kanama olması doğal olarak kabul edilir. bu lekelenme o dönemde gerçekleşen hormonal değişikliklerle ilgilidir. yine bazı kadınlar ovulasyon döneminde ağrı hissederler ve hatta hangi yumurtalıktan yumurtlamanın gerçekleştiğini dahi söyliyebilirler. özet olarak sizin yaşadıklarınızda tıbbi açıdan olağan dışı bir durum söz konusu değildir. saygılarımla

işl. kullandığım haptandır şimdi eczaneden aldığım kanı kesici bi ilaç var onu kullanıyorum dünden beri azaldı biraz ....

Back