Acilen yardımınıza fikrinize ihtiyacım var...

Mecburiyet diye birşey yok, Bu Annelik Babalık görevidir. Sonuçta fakir de bir Aile değil. Fakir denmez. Sizin düğününüz olmasa, ev alacaktık deniliyor bana. Bu ne demektir? Benim abim de evlendi, Benim Annem Babam da kenarda paraları olmadıkları halde herşeyini yaptılar. İlla herşey kenarda para olmak mı? Ki yaşları benimkilerinki gibi yaşlı da değil kv ve kp'in. Borca girilmez mi?

altınla namusu nasıl bağdaştırdınız anlamadım?yani gerçekten anlamadığım için soruyorum.
yada ben mi yanlış anladım

Herkes aynı lafı kullanıyor çünkü. O bizim namusumuz şerefimiz deniliyor. Benim için altının bir gram değeri yok, ben ne onlardan nede ailemden altın falan istemedim. Bana alınacak altınları, görümcem seçti.

Sayfalarca konunun başına yorum yapıyoruz aralarında değil de bu önemli bilgiyi konuya yazarsanız biz de ona göre yazarız

Satılmayacak derlerse desinler alır satarsın her denileni yapma zorunluluğu mu var

Ama karşı taraf madem yapmış olmuyor bir şey ailen de yapmasın milyarlarca para verip yatak odası almasın borçsuz evlenmeyin takılar ile ödeyin vs

Kısaca ikiniz evlenin kimseye de söz düşmesin en lüks olmasın ama sana şunu şunu aldık denmesin

Kv kp yaşlı değil borca girsin diyorsun da sen ve nişanlın hiiiç yaşlı değilsiniz siz borca girin

Ayrıca da baştan istemeyiz deyip sonra fikir değiştiren sizsiniz bir de insanlara borca girsinler diyorsunuz

Siz 10000 tl değerinde koltuklarda oturun diye kimse borca girip önrünün kalanını sizin borcunuzu ödeyerek geçirmek zorunda değil

o zaman boşverin siz onların laflarına.altınla namus şeref ölçülmez.
bırakın bilezik yapsınlar o zaman.düğün sonrası bozdurur eşya ödersiniz.aynı kapıya çıkar
bu arada diğer yorumları okumadan yazdım.belki de bu yazılmıştır

Yine anne bana yine anne baba.
Sana tekrar diyorum. Mecbur degiller.
Benim annem babam dedigim gibi o sekil destek oldular. Kiz tarafi ise hic ama hic bisye elini surmedi. Bi abimin yuzuk parasini odediler. Gelinlik kinalik, nisan yeri, kina yeri hepsini ama hepsini abim yapti, evi kendisi duzdu. Alis verise gitsek kasada beklerdi yengem birisi gelsinde odesin diye. Anneside abimden para ayarlamasini soylerdi, ceviz diziyorum diye. Siz boyle bi kiz tarafiysaniz bizim kiz tarafida boyleydi. Napalim simdi? Baslarinami kakalim biz altin yaptik evi yeniledik diye?
Abim tum parayi baslarinami kaksin siz bi destek vermediniz benim ailem verdi diye?
Bizim imkanimiz vardi kendi capimizda yrdim etti onlarinda yoktu imkani. Eee? Sonuc? O ev cokts guzel kruldu. Abimin sayesinde. O ev berbatta olabilirdi dugun dugunlukten cikabilirdi. E bu kimin yuzunden olurdu? Abimin.
Ama basardi. Bi yola cikti ve alninin akiyla cikti bu yoldan.

Baştan istemiyoruz dedik evet, sonra işler istediğimiz gibi gitmeyince, ben Babama Aileme açtım konusunu. Annemde, Baban o tabi ki de yapacak sana dedi. Son bekar evladımızsın dedi. Ki ben, ister inan ister inanma - ki önceki konularıma da bakabilirsin, HERŞEYİN EN UCUZUNA kaçıyorum. Bundan emin ol... Ama nedense karşı tarafta, bir gösteriş havası - avangarde takımlar vs. Ben sevmiyorum gösterişi. Şimdi Babam da almasın dersem, iş şeye biner - hani yapacaktı :) Benimde Babam yaşlı, hasta ama oda borca giriyor :) bilmiyorum ya...

Yazılmıştı evet ama onların taktıkları altınlara dokunulmayacakmış kesinlikle. Düğünden sonra kayınvalideme teslim edilip, ertesi gün güya kasaya koyulacakmış. Buna da karşıyım, niye verim ona altınlarımı. Güvenmediğim için nişanda da yapmadım, vermedim. Gittik bozdurduk hesaba yatırdık...

Ayrica sana dugun sozu veren kv/ kp degil.
Kv sana benimle evlenirmisinmi dedi?
Evlilik sozunu veren nisanliniz.
Gerekirse borcun altinada girmesi gerekende yine nisanliniz. Ailesi degil.

Ayrica sana dugun sozu veren kv/ kp degil.
Kv sana benimle evlenirmisinmi dedi?
Evlilik sozunu veren nisanliniz.
Gerekirse borcun altinada girmesi gerekende yine nisanliniz. Ailesi degil.

O borca giriyorsa, onunla birlikte bende borca giricem :) Bundan hiç şikayetçi değilim, inan. Ama biz yapamıyoruz, Ailen yapsın - Baban şunu da alabilir mi gibi cümleler beni sinirlendiriyor...

O borca giriyorsa, onunla birlikte bende borca giricem :) Bundan hiç şikayetçi değilim, inan. Ama biz yapamıyoruz, Ailen yapsın - Baban şunu da alabilir mi gibi cümleler beni sinirlendiriyor...

Hah bak.
Nisanlin burda sorun.
Ne demek ben yapamiyorm baban yapsin.
Elinin altina kendisi koysun tasi.
Neden baban aliyomus?
Bu resmen yuzsuzluk.
Sen nisanlinin ailesini ayri degerlendir nisanlini ayri degerlendir lutfen.
Ailesi almiyorsa almiyordur.
Bisy diyemezsjn, dedigim gibi sozu onlar vermedj.
Ama nisanlinin param yok demesi?
Sen kendi dugununde para harcamiycaksinda nerde harciycaksin beyfendi?

Nişanlım demiyor zaten Baban alsın diye, ablası diyor :) Kendi evimizdeki televizyona bile göz koydu (Baba evindekine), size versin onu zaten senede birkaç gün geliyorlar ne zaman izleyecek diye...

Nişanlım demiyor zaten Baban alsın diye, ablası diyor :) Kendi evimizdeki televizyona bile göz koydu (Baba evindekine), size versin onu zaten senede birkaç gün geliyorlar ne zaman izleyecek diye...

Hm pardon yanlis anladim

Ee nisanlin ne diyo bu konuda?

nisanlin ne diyor peki?

Tatlım bunları dert etme siz alın ne olacak ailesi hiç bişey almasın öyle daha değerli olur eşyanız ve onların da ağzına verilecek laf olmaz. Evinizi biz kurduk diyemezler. Benim evimde onlardan bi kürdan bile yok. Hiç bişey almadılar hepsini kendimiz aldık.. Teklif dahi etmediler. En azından bilezik alıyolarmış bana kocamın evlenmeden önce birikim olsun diye aldığı bilezikleri aralarında paylaşıp taktılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…