- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.117
-
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
Evet 27 deyim suanTam anlamadım konuyu ama doğum parası alabilmeniz için 32. Haftaya kadar çalışmış olmanız gerekir.1 ay 1 hafta 32.haftaya mi denk geliyor?
Doğumdan sonra maasi veren devlet bu aradaBu isin uzmani degilim, simdi yanlis olmasin ama bana hic mantikli gelmedi. Sen dogumdan hemen once laf olsun diye 1 ayligina ise gireceksin, sonra dogum diye cikip kac ay boyunca maas alacaksin. Sacma. Sizden baska kimsenin yararina olmuyor bu durum, bu yuzden kimsenin kabul edecegini ben de sanmiyorum. 1 aylik isci demissiniz de, 1 aylik isciye yapacagi yatirimi kalici bir isciye yapar isverenler de. Bir yorumcu arkadasimiz da okulun son haftasi ogrenciler gelmez, ders olmaz filan demis. Oyle yarim yamalak, ucu ucuna is mi olur...
Kizmissiniz ama, bu biraz karsindakini keriz yerine koymak oluyor, ama kimsenin o kadar saf cikacagini sanmiyorum. Kolay gelsin yine.
Allah yardimciniz olsun diğer türlü haram diye eşim yanasmiyorBi tanıdığınız sizi yaninda çalışıyor gibi gösterecek ve sigortayı siz odeyeceksiniz ancak bu şekilde olur sanırım.. Şahsen işyerleri hamile bayanları almak şöyle dursun halihazırda calisanlari bile çıkarmaya çalışıyor şahsen o durumdayım sürekli baskı var üstümde bi oraya bi buraya sürüyorlar boyuna rapor almak zorunda bırakıyorlar..
öğretmenliği bırakmasaydın keşke.Allah yardimciniz olsun diğer türlü haram diye eşim yanasmiyor
Nasıl oluyormuş o ben hiç anlamadım cnm bildiğim kadarıyla 32.haftaya kadar 3 ay çalışırsan doğum parası alamıyormuydun , kafa gitti benımHamileligimin ilk aylarının riskli ve dersine girdiğim sınıfların anlayıssiz olmasi nedeniyle ucretli ogretmenlik ten ayrildim simdi ise sadece 1 ay 1 hafta daha ssk li çalışırsam 4 ay doğum parası alacağımi öğrendim. Açıkçası çokta ihtiyacimiz var eşimin maasi 1700 Kiradayız. Nasıl 1 yol izlemeliyim hangi sektör de calisabilirim. Okula dönemem hem tasindim semte yabanciyim hemde çocukları 1 ay sonra tamamını sinav dönemi ortada birakamam yoksa çok kilo almadım dönem biter desem bence inanırlar. Tabii ki yalan söyleyecek değilim! Aklımda şimdi dışarı çıkıp işyerlerine durumu anlatıp 1 ay yarı zamanlı çalışıp tam ssk yatirmalari ve maaş olarak ellerinden geleni vermelerinin yeterli olacağını söylemek istiyorum. Rezil olabilirim ama böylece çocuğum borç içine doğmaz. Şuan her bebek hazirligimiz borçla.
Fikirlerinizi bekliyorum...
+1Bu isin uzmani degilim, simdi yanlis olmasin ama bana hic mantikli gelmedi. Sen dogumdan hemen once laf olsun diye 1 ayligina ise gireceksin, sonra dogum diye cikip kac ay boyunca maas alacaksin. Sacma. Sizden baska kimsenin yararina olmuyor bu durum, bu yuzden kimsenin kabul edecegini ben de sanmiyorum. 1 aylik isci demissiniz de, 1 aylik isciye yapacagi yatirimi kalici bir isciye yapar isverenler de. Bir yorumcu arkadasimiz da okulun son haftasi ogrenciler gelmez, ders olmaz filan demis. Oyle yarim yamalak, ucu ucuna is mi olur...
Kizmissiniz ama, bu biraz karsindakini keriz yerine koymak oluyor, ama kimsenin o kadar saf cikacagini sanmiyorum. Kolay gelsin yine.
Ucretli ogretmen yarim gun calisabilir uc ay bir kurumdan sigortali gorunup uzerine de eksik kalan istege bagli olarak sigortaya para odeyecek kismi sureli calismalarda boyle sonra da dogum parasini alabilir.Şimdi yarım gün çalışacağım diyorsun SSK tam ödesin diyorsun bir akıllı sensin
+1Şimdi yarım gün çalışacağım diyorsun SSK tam ödesin diyorsun bir akıllı sensin
Öyle demiyor sigortası tam ödesin diyor yarım çalışıyım tam ödesin diyorUcretli ogretmen yarim gun calisabilir uc ay bir kurumdan sigortali gorunup uzerine de eksik kalan istege bagli olarak sigortaya para odeyecek kismi sureli calismalarda boyle sonra da dogum parasini alabilir.
Allah yardimciniz olsun diğer türlü haram diye eşim yanasmiyor
Bunu dün öğrendim ben tamamlarsam oluyormuş meğer. Ona da bakıyorumÖyle demiyor sigortası tam ödesin diyor yarım çalışıyım tam ödesin diyor
Sen yorma kafanı arkadaşım boşverŞimdi yarım gün çalışacağım diyorsun SSK tam ödesin diyorsun bir akıllı sensin
Hayır rapor alındıktan ertesi gün dahi işten cikarilsam rapor geçerliymis mühim olan rapor yazıldığı gün aak li olmak ve geriye dönük 1 yıl içinde 90 gün tamamlamakYalnız şöyle bir durum var, siz sanırım sözleşmeli öğretmen olarak çalışıyordunuz. Devletten doğum için ücret alabilmeniz için o izin süresince de sgk'lı olarak bir yerde çalışıyor olmalısınız, yani doğuma gidiyorum beni işten çıkabilirsiniz diyemezsiniz. Bir iş yerinde doğumdan sonra da çalışıyor görünmeniz şart. Sözleşmeli çalışan çoğu öğretmen yaz tatili esnasında sözleşmesi bitmiş olduğu için sgk'lı olmuyor, sgk primi yatmıyor yani. Siz eğer tanıdık birisi varsa ancak ona söyleyeceksiniz, sizi sigortalı çalışan olarak gösterecek, sonrasında da siz doğum iznine ayrıldıktan sonra da sizi çalışan olarak göstermeye devam edecek. Tamam prim ödemeyecek, maaş da vermeyecek ama sizi doğum iznine ayrılınca işten çıkaramaz. Bu durumu sizi tanımayan birisinin kabul edeceğini düşünmüyorum. Bir tanıdıktan yardım isteyin.
Yarim gün çalışıp hiç maaş almicam diyorum o kısım da sanırım evinize güneş vurdu goremedin sadece yarım gün çalışıp tam ssk yi gördün de beni cakallikla itham ediyorsun.Se
Sen yorma kafanı arkadaşım boşver