- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
Acilde zaten anal fissür için direkt ameliyata alalım diyecek halleri yok.
Semptomatik tedavi yaparlar diyeceğim ama ağrınız da yokmuş.
Pazartesiye kadar sıcak oturma banyosu yapmanızı öneririm.
Geçmiş olsun.
Gecistirmekten ziyade yapacakları hiçbirşey yok zaten bu durumda.
Genel cerrah ya da proktolog bulunmuyor acil serviste. Fissür mü fistül mü hemoroid mi bunu acil hekimi ayırt edemez, etse de müdahalede bulunamaz.
Zaten ameliyatı uygun görürse genel cerrah, yine ameliyat günü bekleyeceksiniz.
Zamanla hastalık ilerler derken 3-4 günlük kısa bir süreci kapsamıyor. Iciniz rahat olsun.
Minik bir not kabız olmamaya, çok ıkınmamaya çalışın. Bol su, lifli gıdalar bunları zaten biliyorsunuzdur.
Acil hekimi bir şey yapamaz zaten. Ameliyat olmanız gerekiyorsa size bir gün verecekler o gün olacaksınız. Dayanılmaz bir ağrınız vs. yoksa gitmenizi önermem. Duyarlılığınız için teşekkürler bu arada.
Pazartesi iyi bir cerraha gidin geçen yıl ameliyat oldum güya adı anal fissür ameliyatiydi 6 ay ağri içinde kaldim sebepse ameliyatın farkli yapilmasi en son iyi bir profosöre gidince anladim adam dediki anal fissür ameliyati çok basit ameliyattir nasıl bu kadar çektiniz adam bi bakti dediki bu çok derin gereksiz bi ameliyat olmuş bir nevi hemeroid ameliyatı gibi o ilaçlar verdi de kurtuldum o yüzden lütfen iyi bir cerraha gidin ay şuan yaşadiklarm aklima geldi ağlayasim geldiAnüste şişlik ve akıntı sorunum var. Sanırım çatlak vardı ve ilerleyip apse oldu. Ben bugün fark ettim. Okuduğum kadarıyla da tekrar geciktirilirse ilerleyip fissür oluyormuş. Yani 3-4 gün içinde ameliyatlık oluyor belki de oldum(?). Pazartesi, bu konuda iyi bir genel cerrahtan akşama randevu aldım.
Ağrı, sancım yok. Bekleyebilirim ama bekledikçe de ilerleyebilir. Acili meşgul etmek ya da yanlış tedavi olmak istemiyorum. Kararsız kaldım.
Acil mi pazartesi uzmana mı gitsem iyi olur ?
Böyle bir şey yaşadınız mı tedavi nasıl ilerledi ?
Tatlım aşırı ağrı olması lazım ve ağrıdan oturamazsın. Lavaboda sanki makatını kesiyorlar gibi olursun. Ben bu şikayetle bile doktora gittim ve apse olacakmış erken gelmişin dedi. Hap fitil ve oturma banyosu verdi iyileştim. Yani apse değilsindir galiba. Cerrah o bölgeye bakıyo ve apse olmadıysan ilaçla geçiyoAnüste şişlik ve akıntı sorunum var. Sanırım çatlak vardı ve ilerleyip apse oldu. Ben bugün fark ettim. Okuduğum kadarıyla da tekrar geciktirilirse ilerleyip fissür oluyormuş. Yani 3-4 gün içinde ameliyatlık oluyor belki de oldum(?). Pazartesi, bu konuda iyi bir genel cerrahtan akşama randevu aldım.
Ağrı, sancım yok. Bekleyebilirim ama bekledikçe de ilerleyebilir. Acili meşgul etmek ya da yanlış tedavi olmak istemiyorum. Kararsız kaldım.
Acil mi pazartesi uzmana mı gitsem iyi olur ?
Böyle bir şey yaşadınız mı tedavi nasıl ilerledi ?
Pazartesi iyi bir cerraha gidin geçen yıl ameliyat oldum güya adı anal fissür ameliyatiydi 6 ay ağri içinde kaldim sebepse ameliyatın farkli yapilmasi en son iyi bir profosöre gidince anladim adam dediki anal fissür ameliyati çok basit ameliyattir nasıl bu kadar çektiniz adam bi bakti dediki bu çok derin gereksiz bi ameliyat olmuş bir nevi hemeroid ameliyatı gibi o ilaçlar verdi de kurtuldum o yüzden lütfen iyi bir cerraha gidin ay şuan yaşadiklarm aklima geldi ağlayasim geldi
Tatlım aşırı ağrı olması lazım ve ağrıdan oturamazsın. Lavaboda sanki makatını kesiyorlar gibi olursun. Ben bu şikayetle bile doktora gittim ve apse olacakmış erken gelmişin dedi. Hap fitil ve oturma banyosu verdi iyileştim. Yani apse değilsindir galiba. Cerrah o bölgeye bakıyo ve apse olmadıysan ilaçla geçiyo
Söyledikleriniz bana kıl dönmesi gibi geldi ozellikle akıntı olmasi,pazartesi gunu genel cerraha gorunup makat muayenesi yaptar,acile gitmeyin bence çok geçmiş olsun
Acilde birşey yapamazlar evet. Uzman daha iyi olur. Zaten muayene olmak başlı başına zor bir durum. Bir kere olun muayeneyi tam olun. Pazartesiye kadar da sıcak oturma banyosu yapın. Her tuvaletten sonra da yavas ve güzelce temizlenip, zedelemeden daha dogrusu, sonrasında baticon sürün ki mikrop kapmasın. Baticon ayrıca şişliği de alır. Bu arada kabız olmamaya da özellikle dikkat edin. Geçmiş olsun.
Ben çok acı yerdim bu yüzden olmuş. Afedersiniz çok ishal olursanız da oluyoGeçmiş olsun size de. Teşekkür ederim yorumuz için. Hiç öyle bir ağrı hissetmedim açıkçası ben. Çatlak oluşma sebebiniz neydi?
Ben çok acı yerdim bu yüzden olmuş. Afedersiniz çok ishal olursanız da oluyo
Acillik bir durum gibi gorunmiyor.
Ayrica internette her zaman en kotu senaryo yazilir halk bilinclensin diye..demisti bir doktor bize.
Yani en kotusunu dusunme
Pazartesi bir doktora git
Antibiyotik merhem vs verirler sanirim
Gecmis olsun
SacmalamaOkuyup okuyup kanser olmuşum diyorum ama işe yarıyor tabii. Yoksa ihmal ediyoruz.
Pazartesiyi beklemedeyim :) Teşekkür ederim yorumunuz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?