• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ACİL YARDIM

NightStalker

E♡
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
4.659
3.970
133
31
Eşim dünden beri çok hasta boğazı aciyormus yutkunurken, bademcikte sıkıntı yok bide dişleri de ağrıyor. Burnu tıkalı. gece uyuyamadı gitmiş sabahlamis dün nane limon yaptım ama daha kötü oldum diyor yemek de yemiyor napabilirim 16 sında da şehir dışına gidicez fikri olan

Kulak - Burun - Boğaz doktoruna randevu alın.
En doğrusu bu olacaktır.
Pis bir salgın var ortalıkta, ben bile hastayım ve hiç bir şekilde ilaç kullanamıyorum.
Bu müzmin hastalık ilerlemeden hemen bir doktora görünsün ki bir an önce ilaçlarına başlasın.

Çalışıyor o yüzden evde çözüm arıyorum sağlık ocağında değil kaldı ki İstanbula gidip 3,4 gün izin kullanacağı için rapor alma diye baskı yapıyorlar.

Rapor almasın muayene olsun. Akut enfeksiyon varsa antibiyotik kullanmadan iyileşemeyeceği gibi daha da kötü olur. Enfeksiyon yoksa da viral durumlarda hastayı rahatlatacak ilaçlar mevcut. İş yeri hasta olan çalışana dra gitme diyemez. Bir ara uğrasın gün içinde. Ya da akşam özel polikliniğe gidebilirsiniz. Evde çaresi zor bu işin. Baksanıza koca adam yemeden kesilmiş... Tatilimiz de zehir olur cabası. Bir de bulaştırırsa eyvah eyvah. Sonuç; her yol drdan geçiyor.

Burnuna buğuseptil deneyin astımı yoksa. Sıcak suya damlatıp solunuyor ya. Ama boğazı tahriş olduysa sıkıntı olur. Tuzlu karbonatlı su ile burun yıkama rahatlatabilir.

1 bardak ılık suya 1 çay kaşığı karbonat, yarım çay kaşığı tuz ve birkaç damla limon sıkın, gargaya yapsın bunu.
Her gidişinde yarım bardağı bitirsin.
Eğer bademciklerinde sıkıntı varsa çözer bu durum ama bana sanki ilaç kullanmalık bir hastalık gibi geldi.
İlerlememesi için de sıcak şeyler tüketip, yine bal, karabiber ve zencefil karıştırıp yedirebilirsiniz.

Back