acil yardim.

nazli_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2008
282
1
96
Diğer
arkadaşlar ben namaz kılıyorum. ama soğan suyuna başlayandan 3 gün sonra hafif kanamam oldu. ama cok az adet kanaması gibi degil . ve arada oluyor . ben simdi böyle namaz kila bilirmiyim???
acil yardım lütfen çok önemli. ve adet olmazdan önce braz kan gelirse namaz kila bilirmiym.
lütfen çok önemli

canım......islamı forumlar var oradan daha net bir sonuç alırsın........
yada diyanetin sorun söyliyelım hattı ve neti var.........
ordan ögrenmen daha güzel olur........

Son düzenleme:
canım adet bitiminden 15 gün geçmesi lazım adet olması için 15 gün önceden geliyorsa o özürdür abdest alıp namaz kılabilirsin ama pamuk kullanıcaksın ve her ezan okunduğunda pamuğunu değiştirip abdest alacaksın canım rabbim kolaylıklar ve soğan suyundan acil şifalar versin bende soğan suyu kürü uyguluyorum benimde 4 günüm ama hala ne akıntım oluyor nede lekelenmem

Sevgili konu sahibi arkadaşım siz bizden fetva istiyorsunuz ve bu durumda bizi aşar. bakınız bir arkadaş sizi islami forum sitelerine yönlendirmiş cevabınızı olrda arayın lütfen

Lütfen kimse yorum yapıp fetva vermesin

boyle seyleri baskalrına sorucagına içinden geleni yap baskası sana ooo cok gunah yapma veya bişi olmaz yap dese onlara goremi davranıcaksın

boyle seyleri baskalrına sorucagına içinden geleni yap baskası sana ooo cok gunah yapma veya bişi olmaz yap dese onlara goremi davranıcaksın

içimden klmak geçiyor sonuçta adet olmadım biraz kan geldi. ama yinede sorıyım dedim olurnmu ? olmazmı ? belki bilen vardır diye

canım haklı olabilir arkadaşlar diyanete bi sor istersen.. adetten 10 güne kadar zaten zamanın var sanırım.. bı doktora git bence nnamazı düşüneceğine.. sağlık daha önemli.

Bir imama sor canim, burda sana yardim edemeyecegiz ne yazikki.

bence bu soru fetvalık bir soru değil...buna cevap vermek için fetvaya gerek yok...bunun cevabı fkıh kitaplarında sık sık geçer....

fıkıh kitaplarında 15 günden önce gelen kan adet kanı sayılmaz...özüre girer....
ayrıca 3 günden az süren ve 10 günden sonra devam eden kand özür kanıdır...

sebebi ister soğan olsun ister başka ilaç veya başka bir rahatsızlık bu yazılanlara göre hesap edilip çok kanaman olsa bile özür abdesti alarak namazını kılabilirsin...
özürlü kimsenin abdesti vakit çıkınca bozulur...
bu yüzden vakit çıktıktan sonra diğer vakite ayrı abdest alır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…