• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım.Sütüm azaldı, artması için lütfen diyet listesi verirmisiniz?

sevval_naz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
93
2
98
İzmir
kızlar acil yardımınıza ihtiyacım var. 1 haftadan beri sütüm çok azaldı. bebişim çok aç doymak bilmiyor.lütfen bana sütümü arttırmak için yardım edin.görev yaptığım yer Türkiyenin en uzak köşelerinden biri.günde en az 2 lt.su içiyorum, ayrıca 3 bardak humana still tea ve rezene çayı kullanıyorum ama yinede sütüm bebişime yetmiyor. chicconun manuel göğüs pompasını aldım,sütümü sağdığımda 10 cc bile çıkmıyor.burada diyetisyen yada kadın doğum uzmanı yok.yardımlarınızı ve cevaplarınızı bekliyorum.şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. :ecrin_bebek:

mrb canım..öncelikle sütüm azaldı ve bebeğim doymuyo lafını lügatından çıkar lütfen.sen öyle düşünürsen sütün git gide azalır..bol bol sütüm var ve bebeğimde doyuyo de..

huzur+su=süt

yani öncelikle moralin ii olmalı..canım benim oğlumda 4 aylık ,20 gün önceye kadar nerdeyse hiç emmiyodu sütüm yok denecek kadar azdı hatta mamaya başlamıştım sadece mama alıyodu emmiyodu..çok üzüldüm ama yılmadım 2 gün resmen aç yaşadı oğlum hiç bişey vermedim çok yıprandım ama sonunda kazandım oğlumda kazandı..şimdi sadece emiyo..çok şükür..:nazar:

bende süt yaptığına inandığım şeyler öncelikle su..3 litre su içiyorum..
bulgur pilavi
bezelye
marul
ve süt içiyorum hatta şu anda sütümü yudumluyorum..zemuszemus

öncelikle sütün olduğuna inan..bu süt bize çok lazım çünkü diş çıkarcaklar ateşlenecekler ve en ii ilaç anne sütü olacak..inşallah bi an önce eski düzeninize kavuşursunuz..opuyorumnanaktan

bnmde ilk başlarda öyleydi sütüm çok azalmıştı oğlumda o arralar emmemeye başlamıştı bende el pompasıyla sağmaya başladım fakat iyi sonuç vermiyodu bende medelanın elektrikli pompasını aldım ve sütüm çoğalmaya başladı bunun dışında humana içiodum ve gerçekten çok iyi geldi bunun dışındada tabiki su içtim ve moralimi çok yüksek tuttum hiçbişyi, kasfama takmadım

canım bazen pompa ile sagmak süt getirmeyebiliyor, bebegin emmesi annenin hormonlarını tetitkleyip süt getiriyor bazı kadınlarda. öncelikle sütün olduguna inan, evlatlık alan anneler bile emzirerek süt getirebiliyor, sen de getirebilirsin. bebegini emzirmeye devam et, boş da olsa emzir. yalnız bir memeyi verdikten sonra arada 2 saat zaman olsun en az ki süt dolsun. bol su iç 2 lt. yetmez, hele ki bu sıcaklarda, 3-4 lt. ye çıkarman lazım sıvı alımını. 2 lt. su içip yanında az şekerli kayısı kompostosu, %100 meyve sularından şeker ilavesiz olanlardan, süt , ayran içebilirsin. kayısı kompostosu hem kan hem de süt yapar. tahin helvası, bulgur pilavı süt yapar. bunlardan tüket. aç kalma. fırsat buldukça bol bol dinlen, besiye çek kendini kısacası :))

bir de söylemeyi unuttuğum birşey var.sütümün azaldığı son bir hafta boyunca adet olmuştum. :utangac: acaba bununda sütümün azalmasında etkisi olabilirmi acaba

bir de söylemeyi unuttuğum birşey var.sütümün azaldığı son bir hafta boyunca adet olmuştum. :utangac: acaba bununda sütümün azalmasında etkisi olabilirmi acaba

Sıvı kaybı nedeniyle olmuş olabilir ama pek ilgisi yok. Bir de sağmayı emzirdikten sonra yaptıysan doğaldır o kadar gelmesi. Ayrıca hava sıcak bebekler de susuyor daha çok miktarda emiyorlar.

bulunduğum şehir çok sıcak bir yer.bu sebepten küçük kızım emdikten ona 2-3 tatlı kaşığı su veriyorum.sizce ona bir zararı olur mu acaba su vermemin.ızmir'de iken doktorum bebeğin karnı doyduktan sonra biraz su vermemi önermişti.
küçük kzım şuan saatte bir karnını doyurmak istiyor ama sütüm çok az, ne yapacağımı şaşımış durumdayım.kızımın yanlızca anne sütü almasını istiyorum ama mama takviyesine geçecek gibi görünüyoruz

-Çaylar

Rezene
Anason
Ihlamur
Isırgan Otu (uzmanlar tarafından sürekli kullanımı önerilmiyor 20 gün kullanıp 10 gün ara verilmeli) (Sütün kalitesini de arttırır.)
- Yiyecekler

Haşlanmış mısır
Borulce
Soğan
Bulgur
Pişmaniye
Tahin helvası
Taze Bezelye
Çekirdek
Taze Fasulye
Tel Kadayıf
Sütlü Tatlı
Nar

Semizotu (Sütün kalitesini de arttırır.)
Çemen&çemen otu&çemen otu hapı
Pişmaniye
Vitamalt
Kefir
Meyva Suları
Dut Pekmezi
Vişne kompostosu
Kayısı Hoşafı
Kuru maya (sulandırılıp içilecek)
Dolmalık fıstık (8-10 tane ılık şekerli suda bir gece bekletilip suyuyla beraber içilir)
Humana still
4- Baharatlar

Kimyon
Çörekotu

NOT: Altı çizili olanlar tarafımdan denenmiş onaylanmıştır.İtalik yazılanlar aynı zamanda gaz probleminede iyi gelir.

5-Düzenli yemek, uyku ve huzur

Bütün bu gıdaların yanında en önemlisi düzenli yemek, uyku ve huzur, mutluluk :) bide sütüm azmı çokmu,gittimi geldimi diye çok fazla uğraşmamak .(zaten sütün olmaması çok nadir görülen bir durumdur ancak meme dokusunun zedelenmesi veya yokluğu durumunda söz konusudur. Her kadının bebeğine 6 ay yetecek süt üretimi olur, kendisi kurcalayıp düşürmezse) Şu konuyuda eklemek isterim bebek evlatlık edinip emziren anneler var.Düşünün doğum yapmadan sadece severek hormonlarını uyarıyor ve bebeğini emziriyor doğum yapmış onu karnında taşımış bir annenin sütü illaki olacaktır.

Tüm bu yiyecekler anne sütünü belki psikolojik belki bi şekilde arttırıyor ama eğer bu artan sütünüzü bebeğiniz iyice tüketemez memede kalırsa,memede süt bitmediği için yeni süt yapımı için yeterli horman beyne ulaşmayacağından sütünüz artmayabilir, hatta azalabilir.(benim öyle olmuştu) Bunun için bebek emdikten sonra memeyi iyice sağın hiç süt kalmayacak şekilde.Bu sağdığınız sütleri derin dondurucuda bekletin bebek ek gıdaya geçince kahvaltılarına katarsınız.Hemde sağdıkça sütünüzde bariz artar.Ne kadar süt talebi o kadar süt arzı. Benim gördüğüm sağmak tüm bu yiyeceklerden daha fazla anne sütünü artırıyor. Bence düzenli bitki çayı(yukarıdakilerden) baharat ile destekleyip bolbol sağarsanız sütünüz artar azalmaz
Birde Bebeğinize sevgiyle bakmak,onu okşamak, öpmek, koklamak sonra emzirmek boş memeyi bile dolduruyor. Onun rızkı zaten belli siz ne yeseniz içsenizde Onun için tesbit edilmiş süt mutlaka gelecek.Zaten süt olayı beyindek bi hormandan kaynaklanıyor bunun içinde hormanları en iyi moral,neşe,dinlenme,uyku,ılık duş harekete geçirir.

Sonuç olarak bir anne olarak nacizane tavsiyem; bitki çaylarınızı için, iyi dinlenin,sütünüzü sağın, neşeli olun, bebeğinizi bol bol sevin, sütüm yeterli diye düşünün sütünüz bol,tosununuz hayırlı olsun :) rehnuma blogcu arkadaştan alıntıdır

yeşil mercimek gaz yapmasına rağmen sütü çok arttırıyor bende denedim ve doğru çıktı hatta yabancı ülkelerde normal doğum yapan annelere ilk yemekte yeşil mercimek çıkarılıomuş hastanede sütü çoğalsın die denemekte fayda var bence dene canım

selam bence bol bol still tee ic ben faydasini gördüm bol sivi tüket zaten arkadaslar yazmis herseyi hepsini uygula bence bende burda cok sey ögrendim ha bide maydanoz yiyebilirsin denmedim ama bi deneben duydum

selam..benim kızım da şuan 3.5 aylık ve ben de sadece anne sütü veriyorum.arkadaşlara katılıyorum sanırım sütüm yetiyor demek gerçekten de etkili bi yöntem.ben sezaryen ile doğum yaptığım için ilk başta sütüm gelmemişti.daha sonra bir akrabamın tavsiyesi üzerine tahin helvası yedim ve yer yemez sütüm bembeyaz geliverdi.gerçekten de yediğim zaman sütümün arttığını farkediyorum.tavsiye ederim...

tüm önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. sütüm arttı, bebişim doyuyor artık zemuszemus yanlızca dereotunu deneyemedim, maalesef yaşadığım yerde yanlızca taze fasulye ve marul bulunuyor, onlar da taaa mersinden geliyor (850 km. mesafe) ahhh memleketim gözümde tütüyor, izmirde olsaydım kesinlikle böyle bir sorunla karşılaşmazdım. :sinifsinif:

Back