• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım..(süt gelmesi ve emzirme ile ilgili)

bilgeninannesi

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
7
0
16
34
Balıkesir
Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.. Benim kendimce ciddi bir sıkıntım var ve bunu hem sizinle paylaşmak hemde fikirlerinizi almak istiyorum.. 14 şubat cuma sabahı spinal sezaryen yolu ile çok şükür kızımı dünyaya getirdim ancak doğumdan sonra süt gelmemesi ve emzirme sıkıntısı baş gösterdi. Öncelikle doğumdan sonra çocuğu ne kadar emzirmeye çalıştıysam hiç sütüm gelmedi artık baya zaman geçince çocuk doktoru şekerinin düşebileceğini ve mama kullanmamızı söyledi bunun üzerine biberon ile mama verdik tabi bu arada ben hep sütüm gelince veririm diye düşündüm ancak zaman geçtikçe sütüm gelmedi ben ne kadar emzirmeye çalıştıysam sütüm gelmedi.. sonra bari sağmaya çalışayım hiç olmazsa emmese bile anne sütünü biberon ile veririm diye düşündüm ancak nafile ne kadar sağmaya çalıştıysak (elektrikli pompa, manuel pompa ve hatta hastane'de) yine de başarılı olamadım... 1,2,3,4 gün derken günler geçti ve hala sütüm gelmedi.. sorunum bebeğin emmemesi değil sütümün gelmemesi oldu..dün göğüslerimde çok ağrı vardı sıcak kompres yaptım masaj yaptım hastaneye gittim ebeler sağmaya çalıştılar ama yok.. sütten önce gelen daha koyu renkli sıvıdan biraz geldi ama o kadar.. hani bütün gün sağsam bir çorba kaşığı ancak oluyor..açıkcası ne yapacağımı şaşırdım.. hani bebeğin biberona falan alışması değil sıkıntım.. varsın emmesin ama anne sütünden mahrum kalmasın istiyorum..

cnm oncelikle bebegini gule gule buyut.yapacagin sey gece gunduz iki saatte bir saggman.asiri deeecede su iç insallah kesilmez mamaya alismasin.ben boyle emzirdim

Süt yaptıgı söylenn seyleri yiyip için belki işe yarar ben de sadece incir suyu işe yaradı biraz.Ayrıca sağmaya devam edin.

oncelile hayirli olsun bbegin.
bende oglumda bu sikntilari cektim...
sarilik olmamasi icin kasik laama verdm..ama gogsumude vrrdim.dedigin gibi benomde sutum hic denecek kadardi.
oyleki 1 aylikken sadece 300 gr almisti.
yilmadm emzirdim....ustelik uclari kabuklu yara olmasina ragmen...nnelik iste.
bigun emzirirken icmde bisey pit etti...mememi sıktım bide baktim sut kanali acilmus....
en iyi pompa bebegin..
eger emebiliyorsa sen surekli emzir.
ben sabahtan b basliyodum aksama kadar emiyodu .arada kisa araliklarla.
mutlaka gelir sutun.zaten daha cok yniymis.. sicak banyon hergun yap.
memenii iyice emzir oyle mamayi ver...yoksa doygunken almz memeyi...

bide ben neden sutum yok diye cok agladm hirpakadm kendmi.
moral sifirdi.smdi anladimki sutm o yuzden gelmemis.
cnku gece uyudugumda gayet iyi emiyord oglm doyup uyuyordu...dusunmedigim icn uykuda stres olmadigim icin.

smdi 5 yasnda...

smdide ki alik kizm var..dedm sutum glmzsse mama veririrm ayni usul ..cok rahattim..
aaaa bi baktmki ucuncu gun ilk banyodan sonra sutum geldii.
moral moral morallll...kisacaaa
bide gunduz uykusuuu
ustune tanimammmm

Cnm bebeğin uzun ömürlü olsun..
Sana soyleyebilecegim en onemli sey oncelikle rahatlamali ve bu stresi kafandan atmalisin. Cok ünlü bir doktordan duymustum sütün gelmesi yariyariya da psikolojikmis. Sutum gelmiyo diye kesinlikle dusunme het firsatta bebegini emzirmeye zorla çünkü onun emmesi beyne mesaj olarak gidip süt kanallarının açılmasını sağlıyormus. Bir de gunde 10-15 bardak su ic ayva ve kayisi kompostosu tüket bol bol.. benim 15 günlük bir bebegim var ve bu sekilde surekli sut veriyorum.. hic mamaya gerek kalmadan onu doyurabiliyorum. Umarım tez zamanda sütün gelir ama oncelikle derin nefes al ve olumlu düşün...

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim.. Benim kendimce ciddi bir sıkıntım var ve bunu hem sizinle paylaşmak hemde fikirlerinizi almak istiyorum.. 14 şubat cuma sabahı spinal sezaryen yolu ile çok şükür kızımı dünyaya getirdim ancak doğumdan sonra süt gelmemesi ve emzirme sıkıntısı baş gösterdi. Öncelikle doğumdan sonra çocuğu ne kadar emzirmeye çalıştıysam hiç sütüm gelmedi artık baya zaman geçince çocuk doktoru şekerinin düşebileceğini ve mama kullanmamızı söyledi bunun üzerine biberon ile mama verdik tabi bu arada ben hep sütüm gelince veririm diye düşündüm ancak zaman geçtikçe sütüm gelmedi ben ne kadar emzirmeye çalıştıysam sütüm gelmedi.. sonra bari sağmaya çalışayım hiç olmazsa emmese bile anne sütünü biberon ile veririm diye düşündüm ancak nafile ne kadar sağmaya çalıştıysak (elektrikli pompa, manuel pompa ve hatta hastane'de) yine de başarılı olamadım... 1,2,3,4 gün derken günler geçti ve hala sütüm gelmedi.. sorunum bebeğin emmemesi değil sütümün gelmemesi oldu..dün göğüslerimde çok ağrı vardı sıcak kompres yaptım masaj yaptım hastaneye gittim ebeler sağmaya çalıştılar ama yok.. sütten önce gelen daha koyu renkli sıvıdan biraz geldi ama o kadar.. hani bütün gün sağsam bir çorba kaşığı ancak oluyor..açıkcası ne yapacağımı şaşırdım.. hani bebeğin biberona falan alışması değil sıkıntım.. varsın emmesin ama anne sütünden mahrum kalmasın istiyorum..

Mrb arkadasim ben 24 ocakta dogum yaptim benzer durumlari bende yasadim ve umudumu kaybettigim zamanlar cok oldu annelerim hep senin sutun yok sdiye diye iyice moralimi bozdular sonunda isyan ettim ve bu soylediklerinin benim moralimi bozdgunu sutumude etkiledigni soyledim ve bebisime mama cermeye basladim. Sari su 4. Gun geldi sagdigmda 25ml iki gogsten anca cikiyordu sonraki hafta rengi beyaza dondu ama bebisime yetmiyor dereotu incir kuru uzum hepsi nafile. Ama rezene cayi cok ise yariyor ne zaman icsm gogslerin sertlesiyor ve uyku. Ama en etkilisi su yontem mutlaka dene. Termoforu yariya kadar sicak su ile doldur yatagina koy goguslerin uzerine gelecek sekilde yuz ustu yat ve bu sekilde uyumaya calis bunu yapmadan once bide rezene cayi ic bak uyandiginda etkisini mutlaka goreceksin ben de ne okursam deniyorum ama en etkili bu yontem insallah sutlerimiz bollasicak ve mama takviyesi olmadan bebislerimiz buyuyecek

Öncelikle ilgili cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.. Şu anda günde 20 ml sarı su evresindeyim sanırım.. Bugün itibarı ile ameliyat sonrası ilk defa duş alacağım inşallah umutluyum.. Bu arada gece birden titreme nöbetim oldu ve sanırım bunun sebebide bu süt durumu (mastit)..

Sağmaktansa bebegi emzirmeni öneririm özellikle gece süt hormonlari calisiyor..bende ümitsiz basladim 10 gun sûtüm gelmedi surekli mama takviyesi yapiyordum tabi 10 gun boyunca durmadan her agladiginda emzirdim sonra mama verdim üstelik ôle 20 dakika filanda tutmadi. 40 dakika bazen daha fazla uyudukca cenesine dokunup uyardim ilk 1 ayim böle gecti arkadasin dedigi gibi bende gogusumun icinde pit diye kanallarin acildigini hissettim ozaman anlam verememistim ..sonra mamayi sabah aksam sonrada sadece dosari cikarken vermeye basladim ve 1.5 aylikken tamamen kestim kesinlikle bebegini tutabildigin kadar gogusi de tut vede 2 saattin dolmasini belkleme agladica emzir bide isisrganotu ve rezeneyi aktardan al demleyip ic super sut yapiyor ve ödem atiyor

İmza

Öncelikle ilgili cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.. Şu anda günde 20 ml sarı su evresindeyim sanırım.. Bugün itibarı ile ameliyat sonrası ilk defa duş alacağım inşallah umutluyum.. Bu arada gece birden titreme nöbetim oldu ve sanırım bunun sebebide bu süt durumu (mastit)..

canim mastit tablosu baya.kotu oluyor. sen bebegini 2 saatte 3 saatte bir 3 saatte.bir emzir emzirmeden hemen.sonra mutlaka bir.makinayla.sag. sonra lansinoh gogus ucu kremi var onu sur. bol su ic. sicak ilik.dusa gir goguslerine boynuna sutlerin salinacak. akmaya baslayacak. ve.bebek uyudugu zaman sende.uyu mutlaka. boza hurma sut yesillik tuket sutlerin artar. tabi sezeryan.olduysan gaz yapan seylerden bir sure daha uzak dur.

Arkadaşım bebeğin hayırlı uğurlu olsun. Sağlıcakla büyüsün. Bu gibi durumlar olabilir. Her insanda aynı miktarda süt gelecek diye bi durum söz konusu değil. Fakat eminim ki başka etkenler vardıt. Yani senin.stresli olman, ameliyat tramvası yaşaman, ailesel baskılar.. vs. Bence önce sen kararlı olmalısın. Pes etme. Sütü 3. ayında bile gelen anneler var.
1) Gün içinde içtiğin su miktarını arttırmalısın. Yanında hep bir pet şişe bulundur her dakika yudumla. Bu çok önemli!
2) sürekli su içemem, içim bayılır diyorsan ayran yap iç. Hem kalsiyum açısından da avantaj sahibi olursun. Kayısı, kuru incir, kuru üzüm, kuru dut gibi kuru meyvelerden komposto yap iç. İsteğe göre şekerli yada şekersiz olarak. Dut pekmezi veya üzüm pekmezini sulandırarak da içebilirsin. Rezene+ıhlamur benim favori çayım. İçine bir tutam anason da katarsan bebeğinin rahat uyumasını sağlarsın. Taze Meyveleri sıkıp sularını içebilirsin. Kısacası sadece su içmeyip bunlardan da tüketerek günlùk sıvı alımını kolaylıkla arttırabilirsin.
3)Balık neredeyse süt yapımında mucizevi bir besindir. Hem omega 3 açısìndan zengin olduğundan bebeğin zekasì açısından bulunmaz bir kaynaktır. Somon balığı tavsiyemdir. Heleki bol yeşillikli(maydonoz hariç çünkü o süt kesiyor) bir salata ile harika süt yapıcı etkisi vardır balığın.
4) et ve tavuk. Etlerden biftek yiyebilirsin. Yemeklerde kıyma kullanabilirsin. Tavuk bolca tüketmeli, suyuna bulgur pilavı da yapabilirsin.
5) çorbalar. Vazgeçilmezdir. Buğday çorbası, bulgur çorbası, tarhana çorbası ve yoğurtlu çorbalar tavsiye edilir.
6) tatlılardan sütlù tatlılar. Kazandibi, tavuk göğsü, sütlaç... Ayrıca tahin helvası, kahvaltılarda tahin+pekmez de tüketmek faydalıdır.
7) benim de bizzat kendi tercihim; kefir. Günde iki bardak içilmeli. Muazzam etkisi var süte.
8) boza yada salep. Ben bozayı tercih etmekteyim fakat sen salep de içebilirsin. Güzel bir etkisi var süte.
9) malt içecekleri.
Benim nacizane fikirlerim. Denenmiş onaylanmış hepsi tarafımdan ;) bence bunları dene bir hafta boyunca. Olumsuz olma. Bu süre boyunca mama takviyesine devam et. Olur olur. Olmazsa da dünyanın sonu değil.

Back