• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Acil yardım (Prematüre kıyafetleri)

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

miss_katliam

Doruk'um
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
166
2
46
Karaman
Mrb arkadaşlar 04:01:2012 23:30 sularında 35 +2 günlük 2,450gr 48 cm boyunda bebegim dünyaya geldi.Malum en başlarda erken gelmesini beklemedigimiz için aldıgımız bütün kıyafetler 0 3 ay arası.Mersini karamanı alt üst ettim prematüre kıyafeti bulamadım.Zaten yaşadıgım şehirde küçük.Elimdeki kıyafetlerde çok büyük oluyor.Bu konuda bana yardımcı olabilecek olanlar var mı.Eger sizlerin yaşadıgı şehirlerde varsa prematüre kıyafeti satan magazalar ücreti neyse ben göndereyim alıp gönderin bana.Eger yardımcı olursanız çok sevinirim.Hepinize hayırlı geceler.

merhaba bebeğiniz hayırlı olsun, güzel sağlıklı günleri olsun. internet üzerinden alabilirsiniz. e bebek var mesela oradan alabilirsiniz. civildede var. bunları bir bakın derim bende tesadüfen o sitelerde görmüştüm.ama maalesef çeşit yok.

Mrb arkadaşlar 04:01:2012 23:30 sularında 35 +2 günlük 2,450gr 48 cm boyunda bebegim dünyaya geldi.Malum en başlarda erken gelmesini beklemedigimiz için aldıgımız bütün kıyafetler 0 3 ay arası.Mersini karamanı alt üst ettim prematüre kıyafeti bulamadım.Zaten yaşadıgım şehirde küçük.Elimdeki kıyafetlerde çok büyük oluyor.Bu konuda bana yardımcı olabilecek olanlar var mı.Eger sizlerin yaşadıgı şehirlerde varsa prematüre kıyafeti satan magazalar ücreti neyse ben göndereyim alıp gönderin bana.Eger yardımcı olursanız çok sevinirim.Hepinize hayırlı geceler.

merhaba miss,bebeğin hayırlı olsun,sağlıkla büyüsün inşallah..benim tavsiyem prematüre kıyafeti alıcaksan 1 tane almandan yana benim oğlum premetüre kıyafetini sadece resim çektirmek için 1 kez giyebildi yoğun bakımda,çok çabuk büyüyorlar..beden numarası 50 olan kıyafetlerden al..onlar prematüre kıyafetlerine daha yakınlar ebat olarak....illede prematüre kıyafeti alıcaksan idil bebede var..internettende satışları var..

bebeğiniz hayırlı olsun miss.benim bebeğimde 2.230gr.ve 46.5 cm doğmuştu.anlıyorum seni bende aynı durumda kalmıştm.aldığım en küçük çoraplar dahi olmuyodu çok üzülüyodum.ama çok çabuk büyüyolar inan.internetten alabilirsin ark.dediği gibi.ama benimde tavsiyem bikaç tane alman yönünde inan ço hızlı büyüyecek

benımde ıkızlerım erken dogdular mothercare dıye bır magaza var tıny berdenının alırsan uzun sure gıyerler premature kıyafetlerı satıyorlar ılerkı yas kıyafetlerıde var ben hala ordan alıyorum ökıyafetlerını bıldıgım kadarıyla mersınde varmıs
forum dıye bır yerde var dıye duymustum

Teşekür ederim arkadaşlar bakıcam dediginiz sitelere

şiddetle idil bebe öneririm.Overlock dikişlerini dahi bebeğe değmesin diye dışarıda yapıyorlar,herhangi marka ,beden etiketi yok.Sadece aynı kumastan 2 farklı ürün oluyor.Sapkası eldiveni içinde tulum,veya patikli pantalon ve üst.Ben çok rahat ettim ,yıkadım yıkadım giydirdim.Ancak dışarı kıyafeti olarak biraz inceler..Tavsiyem doktora falan giderken üzerine yeni doğan kadife tulum ve çorap..ben biraz eskı modeyım bu konuda..üşümesin de..
Allah sağlıkla büyütmenizi nasip etsin

canım kızlarda demiş zaten ama bende tekrar edicem benimkilerde 1500 doğdu ben hazırlıklıydım ama bize hediye almışlardı nerden ve markası ne bilmiyorum ama her birinin 2şer tane vardı vede yetti 2 ay giymelerine rağmen zaten havalar soğuk kat kat giydirirsen diğer arkadaşında dediği gibi 50cm beden oluyo ve her markanında var o kadar çabuk büyüyolarki sen internetten sipariş verip lkıyafetler gelene kadar olmaz belkide:))) kilosuda gayet iyi bencede alma

merhabalar, öncelikle allah yavrunu kucağında sağlıkla göstermiş... allah bağışlasın, sağlıcakla selametle büyüdüğünü göstersin inşallah...

benim kızım 38+3 ike doğdu. buna rağmen 2450 gr doğdu. 46 cm boyu vardı. bir deri ve bir kemikti.... tutmaya korkuyordum. o kadar minikti, inceydi, kırılacak gibiydi.

Çok minik ve güçsüz olduğu için, emmeyi beceremedi hiç. 1 sene boyunca sağarak verdim sütümü. İlk 3 ay hemen hemen ağzına dökerek besledik, çekemiyordu güçsüzlükten ötürü.

şimdi 2 yaşında.. yaşıtlarıyla arayı 1 sene kapatamadı. 1 yaşındayken bile aydaşlarına göre, ortalamalrın hep çok çok altındaydı boyu-kilosu.

O minnacık doğdu, ama hiç kıyafet sorunu yaşamadık. elimizde 0-3 ay kıyafetler vardı. büyük müyük demeden giydirdik canım :) kolunu bacağını kestik tulumların, kıvırdık mıvırdık bişeyler yaptık.

fotoğrafları var o minicik halinin... bakıp bakıp ağlıyorum. ne zordu o hallerimiz.

kıyafetleri sorun yapma... ne varsa giydir gitsin. uğraşma küçük kıyafet bulucam diye.

Kızım 2 yaşında şimdi. YAşıtlarından ortalamada 3-4 cm daha uzun. Küçük doğan bebekler, daha çabuk gelişirmiş.. çünkü daha özenli bakılırmış... aynen öyle bence de. Kilosu da normal, boyu da ortalamanın üstünde şimdi.

Geçiyor o zor günler... geriye bakınca, '''ne zordu'' diyor insan :)))

Allah yardımcınız olsun inşallah..

Back