merhabalar, öncelikle allah yavrunu kucağında sağlıkla göstermiş... allah bağışlasın, sağlıcakla selametle büyüdüğünü göstersin inşallah...
benim kızım 38+3 ike doğdu. buna rağmen 2450 gr doğdu. 46 cm boyu vardı. bir deri ve bir kemikti.... tutmaya korkuyordum. o kadar minikti, inceydi, kırılacak gibiydi.
Çok minik ve güçsüz olduğu için, emmeyi beceremedi hiç. 1 sene boyunca sağarak verdim sütümü. İlk 3 ay hemen hemen ağzına dökerek besledik, çekemiyordu güçsüzlükten ötürü.
şimdi 2 yaşında.. yaşıtlarıyla arayı 1 sene kapatamadı. 1 yaşındayken bile aydaşlarına göre, ortalamalrın hep çok çok altındaydı boyu-kilosu.
O minnacık doğdu, ama hiç kıyafet sorunu yaşamadık. elimizde 0-3 ay kıyafetler vardı. büyük müyük demeden giydirdik canım :) kolunu bacağını kestik tulumların, kıvırdık mıvırdık bişeyler yaptık.
fotoğrafları var o minicik halinin... bakıp bakıp ağlıyorum. ne zordu o hallerimiz.
kıyafetleri sorun yapma... ne varsa giydir gitsin. uğraşma küçük kıyafet bulucam diye.
Kızım 2 yaşında şimdi. YAşıtlarından ortalamada 3-4 cm daha uzun. Küçük doğan bebekler, daha çabuk gelişirmiş.. çünkü daha özenli bakılırmış... aynen öyle bence de. Kilosu da normal, boyu da ortalamanın üstünde şimdi.
Geçiyor o zor günler... geriye bakınca, '''ne zordu'' diyor insan :)))
Allah yardımcınız olsun inşallah..