• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Acil yardım noluuur :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

evliimutlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2015
82
87
88
36
herkese merhaba. 2 aylık kızım var. Doğdu doğalı sağ mememle problemi vardı pek ucu yok memein kalkan da kullanmama rağmen bi türlü severek emmedi o göğsümü.. son 1 aydır temelli bıraktı o memeyi vereceğimi anlıyordu sankş sağ tarafıma yatırdıpım anca başlıyordu ağlamaya. Neyse yaklaşık 2 hafta önce azmettim vereceğim alacak dedim bu göğsüde çünkğ tek memeyle olmuyor sürekli emmek isteyen bir bebek sütü boşaltıyor akabinde sütğn tam dolmadan tekrar isittor boş memeyi çekincede başkıyor ağlamaya mecbur mama takviye ediyorum. Dediğüm gibi taktım kafaya alacak diye uğraş et neyse kaptı sağ memeyi çekmesiyle haykırması bir oldu. Aklıma takıldı asla yapmayacağım bişeyi yaptık göğsümü hafif sıktım parmağımı sürdüm gelen sütün tadına baktım ve sütüm acı bir tadı vardı bebeğim ondan haykırmıştıı. Çekmeye çekmeye süt kala kala sanırım acımış. Sıktıpıöda sulu kesik bir süt geliyor. Sağma makinasıyla sağsam temizlenir mi acaba. O meneyi tekrar sevdirebilirmyiim? Fikri olan böyle bi durumla karşılaşan var mı? Tek memeyle çok zor çok ☹️☹️☹️

Bebeği yatırıp sol meme ucunu verir gibi vermeyi deneyin
Ayrıca sütün memede acıdığını duymadım hiç ama içinize sinmiyorsa sağın ve atın, sütün tadı sürdüğünüz bir kremden dolayı veya değiştirmediğiniz ped falan gibi bişeyden dolayı değişik gelmiş olabilir

herkese merhaba. 2 aylık kızım var. Doğdu doğalı sağ mememle problemi vardı pek ucu yok memein kalkan da kullanmama rağmen bi türlü severek emmedi o göğsümü.. son 1 aydır temelli bıraktı o memeyi vereceğimi anlıyordu sankş sağ tarafıma yatırdıpım anca başlıyordu ağlamaya. Neyse yaklaşık 2 hafta önce azmettim vereceğim alacak dedim bu göğsüde çünkğ tek memeyle olmuyor sürekli emmek isteyen bir bebek sütü boşaltıyor akabinde sütğn tam dolmadan tekrar isittor boş memeyi çekincede başkıyor ağlamaya mecbur mama takviye ediyorum. Dediğüm gibi taktım kafaya alacak diye uğraş et neyse kaptı sağ memeyi çekmesiyle haykırması bir oldu. Aklıma takıldı asla yapmayacağım bişeyi yaptık göğsümü hafif sıktım parmağımı sürdüm gelen sütün tadına baktım ve sütüm acı bir tadı vardı bebeğim ondan haykırmıştıı. Çekmeye çekmeye süt kala kala sanırım acımış. Sıktıpıöda sulu kesik bir süt geliyor. Sağma makinasıyla sağsam temizlenir mi acaba. O meneyi tekrar sevdirebilirmyiim? Fikri olan böyle bi durumla karşılaşan var mı? Tek memeyle çok zor çok ☹️☹️☹️
pompa ile sağ göğsünü tam bi boşaltıp tekrar denemeni tavsiye ederim. çok ilginç geldi bana da neden acı olur ki.

Memedeki sütü sağıp dök
Tekrar dene memeyi almayı reddederse diğer memeden biraz süt sağıp almadığı memeye sürüp ver ağzına. Tadını alınca tutacaktır.

Bugüne kadar günde memeyi bosaltmadiysaniz tadı değişebiliyor. Memenin tamamını boşaltıp diğer memeyi verdikten sonraki öğün sorunlu memeyi tekrar emzirmeyi deneyin.

Back