- 11 Mayıs 2016
- 6.368
- 13.989
-
- Konu Sahibi anneyimmm23
Bende sizin bu yazdiginiza cvp veriyorumBu eleştiri değil işte. Kadına psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. Hesabını bana değil inandığınız otoriteye verirsiniz.
Dogurun yada dogurmayin son yazdığım msj size yazmadım burda çocuğu olmayan kadinlari olanlara karşı bi tavir sergilediğini kendince düşüncesini yazmıştı ben ona yazdım bitek sizin için söylemiyorum zor duruma dusmektense bile bile bi cana kiymaktansa en başından onlemi alirsiniz dedim burda bi yanlış varmi sizi yerden yeremi vurdum siz sorunca burda herkes kendince yorumunu yaptı kimse de sizi rencide edecek kadar hakaret içerikli msj yazmadı ister aldir ister aldirma sizin bileceginiz biz yalnizca fikrimizi yazdık inşallah rabbim hekesin gönlüne göre versin. Nasıl düşürürüm yardımcı olunuz sorunuza bizden istediğiniz cvp alamayınca mi iyi niyetimizi sorguluyorsunuz ben senin günahına ortak olmak istemedigim için mi kötü niyetli oluyorum önce bi kendini sorgula ben beni biliyorum oda bana yeterBenim aklım var kimseden de akıl istemedim varsa bir bilginiz onu istedim dinimi bilen biriyim eğer buna karar vermişse bir kadın demek ki kendince nedenleri vardır demek bu kadar mı zor sizin yaşadığınız sorunlarla benim aynı olmayabilir her hayat farklı kimse kimseyi bu kadar kolay yargılamamalı bence bak aldırma diyen insanlarda var ne kadar güzelce söylüyorlar bana bu kararı tekrar düşünmem için vesile oluyorlar ama sizin konuşmalarınız da iyi niyet yok ne diyeyim Rabbim herkesin gönlüne göre versin herkes kalbinin ekmeğini yiyor işte yemin ederim ki bu forum da bunları yaşayacağımı tahmin etmezdim ortada gayri meşru çocuk yapıp çöplere bırakan kadınlar varken bu kadar kötü eleştirileri ben hak etmedim çok zalimsiniz kadının en büyük düşmanı yine kadın
Ya normalde yumurtlama günlerinde asla ilişkiye girmiyorum normal adet tarihime bir gün vardı ilişkiye girdiğimde ve eşim kendi korundu açıkçası bende asla o gün gebe kalacağımı düşünmezdim düzenli yumurtlama takvimi olan biriydim üç çocuğumda o tarihlerde oldu benim ondan dolayı bundan korkup o günleri iyice takip ediyordum asla istemiyordum spiral bozuk bir TL’den daha büyük bir yara yaptı daha yeni ilaç kullandım enfeksiyon için ve doktor simir aldı yaranın görüntüsü yüzünden sonuçlarını yeni almıştım temiz diye sevinmiştim artık rahmimi yormak istermiydimYeterince korunduğundan emin olmadığım. Hatta geri çekilme olduğunu düşündüğüm için seni destekleyemiyorum. Tabi ki spiralle de hamile kalan var öyle bir durum olsa şu sekilde korunuyordum oldu isyemiyorum dese eyvallah aldırsın.
Aminnn inşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin canımAllah razı olsun rabbim seninde zamani geldiğinde sağlicakla yavrunu kucağına almayı nasip etsin canim
Keşke yumurtalıklarınızı bağlatsaydınız (gerçi artık bağlanmıyor da kesilip yakılıyor). Eşim korunuyordu dediniz, prezervatif mi kullanıyordunuz, yoksa geri çekilmeden mi bahsediyorsunuz? Ben dediğinizi prezervatif olarak algılayarak savundum burada. Gerçi kimse sırf korunmadı diye yine istemediği hamileliği devam ettirmek zorunda değil. Bizlere de bir şey deme hakkı düşmez.Asla parasal sıkıntı değil kimse acından ölmüyor elhamdürüllah ama ben insan olarak kaldırmam artık ve sonra çocuklarıma verimli olamamak en büyük korkum bu bel ağrısı çekince son aylarımda en küçüğünde dayanamadığım için beni emar a aldılar hastahane koridorunda o göbekle ağlıyordum ben doktor fıtığımın patlama noktasında olduğunu doğar doğmaz müdahale dedi ve ben sadece parol içebiliyordum o ağrı geçmiyordu bir daha aynı şeyleri yaşayacağım çocuklarıma kim bakacak annem 70 yaşında kaynanam desen bir gün yanında bırakıp bir işime gitsem surat asıyor ya ben herşeyi yazmak istemiyorum insanlar oturdukları yerden hakaret ediyor inşallah kimse yaşamaz yaşadığımı onlar çok güzel imkanlarla bir evlat bekliyorlar belki huzurlu yuvalarının tek eksiği bir bebek peki huzursuz mutsuz bir ortamda çocuk büyütmek nasıl zor biliyorlar mı herkes kendi derdini biliyor
Eşin neyle kendi korundu prezervatif değil işte.Ya normalde yumurtlama günlerinde asla ilişkiye girmiyorum normal adet tarihime bir gün vardı ilişkiye girdiğimde ve eşim kendi korundu açıkçası bende asla o gün gebe kalacağımı düşünmezdim düzenli yumurtlama takvimi olan biriydim üç çocuğumda o tarihlerde oldu benim ondan dolayı bundan korkup o günleri iyice takip ediyordum asla istemiyordum spiral bozuk bir TL’den daha büyük bir yara yaptı daha yeni ilaç kullandım enfeksiyon için ve doktor simir aldı yaranın görüntüsü yüzünden sonuçlarını yeni almıştım temiz diye sevinmiştim artık rahmimi yormak istermiydim
Ortada henüz 7 yıldır bebek yok malesef canim rabbim tez vakitte isteyen herkese nasip etsinAminnn inşallah Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin canım
Belkide Allah söyletti cnmOrtada henüz 7 yıldır bebek yok malesef canim rabbim tez vakitte isteyen herkese nasip etsin
Bende sizin bu yazdiginiza cvp veriyorum
Dogurun yada dogurmayin son yazdığım msj size yazmadım burda çocuğu olmayan kadinlari olanlara karşı bi tavir sergilediğini kendince düşüncesini yazmıştı ben ona yazdım bitek sizin için söylemiyorum zor duruma dusmektense bile bile bi cana kiymaktansa en başından onlemi alirsiniz dedim burda bi yanlış varmi sizi yerden yeremi vurdum siz sorunca burda herkes kendince yorumunu yaptı kimse de sizi rencide edecek kadar hakaret içerikli msj yazmadı ister aldir ister aldirma sizin bileceginiz biz yalnizca fikrimizi yazdık inşallah rabbim hekesin gönlüne göre versin. Nasıl düşürürüm yardımcı olunuz sorunuza bizden istediğiniz cvp alamayınca mi iyi niyetimizi sorguluyorsunuz ben senin günahına ortak olmak istemedigim için mi kötü niyetli oluyorum önce bi kendini sorgula ben beni biliyorum oda bana yeter
Kanda gebelik çıktı ama 20 gündür regl oluyorum doktor düşük yapıyor ola bilirsin dedi bugün tekrar kan baktırdım internetten sonuçlar açılmıyor belkide dediğin gibi Allah söyletti ağzın bal yesin bacımBelkide Allah söyletti cnm
Ayyy insallah canm benim inşallah hayırlı haberler alırsınKanda gebelik çıktı ama 20 gündür regl oluyorum doktor düşük yapıyor ola bilirsin dedi bugün tekrar kan baktırdım internetten sonuçlar açılmıyor belkide dediğin gibi Allah söyletti ağzın bal yesin bacım
Ada çayı için kekik için bol bol ama bardak bardak söktürürmüş ya da adet söktürücü ilaç alınabilirSlm arkadaşlar ben 3 çocuk annesiyim arka arkaya yaşadım hepsini ve çok zor süreçler geçirdim hala büyütürken zorlanıyorum hala en büyüğü 6 en küçüğü 2 yaşında asla artık çocuk istemiyordum bunun için çeşitli yöntemler denedim ama hiç biri olmadı spiral yara yaptı çıkardılar doğum kontrolü emzirdiğim için ben kullanmadım eşim kendi korunuyordu fakat yine hamileyim idrar tahlili yaptım evde bir çizgi net diğeri çok silik çıktı hemen doktora göründüm geç bir döllenme oluşmuş doktor baktı kese yok ama rahim hazırlanıyor dedi kan istedi kanda da çok az seviyede çıktı tahmini 15 16 günlük bir gebelik aldırmak istediğimi söyledim tamam dedi bunun için kesenin oluşması lazım dedi fakat ben bu süreç ilerlemeden adet olur gibi kanama ile bitsin istiyorum araya tatil ve bayramlar giriyor doktorun verdiği tarih çok geç oluyor evde yapabileceğim birşeyler var mı lütfen bana yardım edin sürekli ağlıyorum istemediğim bir gebelik ilerlesin istemiyorum
Ben özelden yazdım kendisine, kendi hayatını riske atmayacak çok da etkisi olmayan işe yarama olasılığı düşük yöntemler söyledim. Benim inancıma göre doğurup yetememesi iyi bakamaması aldırmasından çok daha büyük bir günah. Cahillikle korkutmuşlar kadının gözünü tüplerini bağlatmamış, keşke yapsaymış.
Bazı insanların anlamadığı şey şu sizlerin çocuk istediğiniz derecede aynı seviyede çocuk sahibi olmamayı istemeyebilir bir insan. Ben her regl olduğumda evi bayram yerine döndürürüm mesela. Korunmama rağmen bir tedirginlik olur içimde. Sizler bir bebek sahibi olmak için canınızı verecek derecedeyken bir kadın da çocuk sahini olmamak için canını verecek derecede olabilir. Kendi küçük pencerelerinizden bakıp kadını suçlu hissettirmeye çalışıyorsunuz. Sizin hamile kalamamanızın sebebi konu sahibi değil.
Ben de istenmemiş bir bebeğim, hayatım boyunca yaşadıklarım yüzünden keşke annem zamanında aldırsaymış da bana bunları yaşatmasaymış diyorum. Bu yüzden by konuya sizlerden farklı bir hassasiyetle yaklaşıyorum.
Tamam kuzum hemen bakıyorum
siz alintilamayin yeterHanımefendi, konu sahibine "biz çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraşıyoruz, sen bulmuşsun da bunuyorsun" şeklinde yorum yazmak psikolojik şiddettir. Başka insanlar bu çocuğa sahip olmak için ne kadar üzülüyor ne acılar çekiyor diye doğurmaz kimse. Kusura bakmayın da dışarıdan bakınca bu yorumu yazanların kıskandığı "niye o hamile kaldı istemezken de ben istediğim halde kalamadım" diye isyan ettiği çok belli. Kim yazdı hatırlamıyorum, "nispet yapar gibi istemiyorum nasıl düşürürüm yazmışsınız" diyen oldu yahu. Nispet kelimesini dahi kullandı alenen. Burada da bu kadını suçlamış oluyorlar kendi yaşadıkları zorluklardan dolayı. Hiçbir amacı olmayan hiçbir yardımı dokunmayan yorumlar bunlar.
Ben son kez kendimi savundum artık lütfen alıntılamayalım birbirimizi.
Aminn kendini bilmezin birisi ne yazdığını bile bilmiyorSana bir tek şunu söyliycem. İnşallah "seneler sonra çocuk sahibi olamıyorum deliricem her ay tek çizgi görmekten çok bunaldım napıcağımı bilmiyorum" diye konu açarsın. Hasret çekip sonra anne olursun. Olmazsın demiyorum düşmanıma bile arzulamam annelik duygusunu tatmamayı. O zaman bu yorumların gelir aklına. Çok amin
Ben biliyorum. Allah büyük. Rabbim o hasreti ona çektirecek.siz alintilamayin yeter
Aminn kendini bilmezin birisi ne yazdığını bile bilmiyor
Sinamadiklari için konuşması kolay geliyor hatsizzzBen biliyorum. Allah büyük. Rabbim o hasreti ona çektirecek.
Biz Allah'a haval edelim o neylerse güzel eyler cnmSinamadiklari için konuşması kolay geliyor hatsizzz
Ben düşüncelerimi toparlayıp aşağıya bıraktım canım. Daha da uzatmayacağım. Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallahBiz Allah'a haval edelim o neylerse güzel eyler cnm