Acil yardim lutfenn

Mrv331988

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
2
0
36
Arkadaslar 11+4 gunluk hamileyim dun doktor randevumuz vardi ikili test yapilacakti fakat ultrason da ense kalinligini 4mm gordu doktorumuz ve burun kemigini goremedi ikili testten vazgecti kordo sentez icin riskli gebelikler uzmanina yonlendirdi boyle bir durum yasayan varmi bugun baska doktora gidecem tarama testleri yapilmadan bu sekilde beni yonlendirmesi beni cok korkuttu sabahi sabah ettim lutfen auni durumu yasayanlar varsa bilgi verebilirmi..

Merhaba arkadasim, inan ki konu hakkinda hic bir bilgim yok ama korkularini hissedebiliyorum. Benim gebeligimde ogrendigim kadariyla bu belirtilerin beklenenden farkli cikmasi demek down sendromlu olmasindan suphelenmeleri demek. Ama tanidiklarimdan cocugunuz down sendromu olacak deyip de saglikli dogan bir suru bebek duydum. Eger tum degerleri normalse gelisim acisindan lutfen kendini ve bebeginatrese sokma. Ki soyle bir sey de var , hic bir doktor kesin down sendromu diye bir sey diyemez. Yuzdelik dilim verir ama en dogrusunu Allah bilir. Insallah saglikla kucagini alirsin evladini. Istersen bir doktora daha gorun ve sana neyden suphelendigini anlatmasini iste ve dinle. Yonlendirilen doktorlara da gorun..onu da dinle.. diyelim ki sana down sendromlu oldugunu kesin bir dille soylediler , bu senin hayatinda ne degistirir? Kabul etmez misin? Bu asamada karar senin. Ben sadece senin evladin icin endiselerini anliyorum herhangi bir deneyimim yok. Allah yardimciniz olsun kardesim.

Kromozom testi yaptırdın mı daha önce bende down sendromundan şüphelendim ama korkma yinede içini ferah tut dua et

Mrb bende bugun 12 haftalık hamileyim bana da cuma günü 2 li test için ultrasonda ense kalınlığı 3 mm diye riskli gördü doktor benden de 2li test için kan testi istemedi fetal DNA yapalım dedi kan aşınıp yurtdışına gidiyor İnan çok zor seni anlıyorum biz hemen ertesi günü perinotolaga da gittik oda aynı şeyi söyledi bende bugun kan verdim yoksa düşünmekten kafayı yicem genel olarak risk faktörleri ense kalınlığı ve burun kemiği görülmesiymiş ama sizin ikisinde de sıkıntı var sanırım mutlaka perinotologa da bi görünün

Canım inşallah güzel sonuçlar alırsın. Ulstasondaki ense kalınlığı ve burun kemiği tarama testlerinde daha önemli inan. O yüzden ikili için kan vermene gerek görmemiş dr. Çünkü ikiliyi yaptırsanda Fetan DNA, Nifty yada Amniyosentez üçünden birini yaptırmayı öneriyorlar. Benimde haftaya ikili testim ve çok korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…