• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım lütfen

cancey

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2014
9
2
6
Adana
Merhaba kızlar

1 aylık bebeğim var maalesef meme emmiyor doğduğunda sütüm gelmedi doktorum sütün gelene kadar şırınga ya da kaşıkla mama ver dedi biz de önce şırınga sonra kaşık ile mama verdik kuzuma , önceleri mamayı yiyordu fakat sonra yememeye başladı ve sarılığı yükseldi 2 gün yoğun bakımda yattı o sürede biberon ile beslendi.hastaneden çıktığında sütüm gelmişti ama biberona alıştığı için emmedi.
Benim sorunum bebeğimin beslenmesi ile ilgili.
çocuk doktorumuz istediğiniz kadar mama verebilirsiniz birşey olmaz diyor (ki 2 saatte bir 125 ml verin kusmazsa sorun yok dedi) ama acildeki yenidoğan doktoru 4 saatte bir 90 ml verin fazlası zarar diyor. çocuk doktorumuz uyandırıp mama verin diyor yenidoğan doktoru uyandırmayın uyanınca besleyin diyor. Bu 2 doktor aynı hastanede ama sürekli birbirleriyle çelişiyorlar ne yapacağımı şaşırdım artık . Bebeğimi az mı besliyorum çok mu besliyorum , doğru mu yapıyorum yoksa yanlış mı sürekli bunu düşünüyorum.
Aranızda bu konuda bilgisi ya da deneyimi olan arkadaş varsa acil yardımızı rica edeceğim :43::43::43:

Sütünüz gelmiş madem, mama yerine sütünüzü sağıp verseniz?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ayrıca emin olun aciktigini kendi belli edecektir..

ayrıca emin olun aciktigini kendi belli edecektir..

sağıyorum fakat emmediği için sütüm fazla gelmiyor çıkanı veriyorum tabi doyurmuyor mecburen mamaya devam ediyorum , 90 ml mamayı yiyor ama bazen ağlaması kesilmiyor yani açlıktan mı ağlıyor yoksa gaz sancısı mı bilemiyorum

Son düzenleme:
Tatlim biberona alıştı deyip pes etme lutfen. Halam kiziyla tam dort ay ugrasti sonunda emdi. Ama o sure zarfında yanindaydim ne cektigimizi biz bilioruz. Kasiklarla siringalarla mamalar, halamin gogus ucu yok plastik basliklar ama inadina 2 saatte bir agzina tikti memeyi. 2. ay sonunda kapinca mutluluktan aglamistik 4. Ayda tamamen emmeye döndü. 2 yasinda bıraktı. Lutfen birakma emdirmeye calis bu esnadada sakin biberon kullanma kaşık biraz zor ama yılmaaaa...

Tatlim biberona alıştı deyip pes etme lutfen. Halam kiziyla tam dort ay ugrasti sonunda emdi. Ama o sure zarfında yanindaydim ne cektigimizi biz bilioruz. Kasiklarla siringalarla mamalar, halamin gogus ucu yok plastik basliklar ama inadina 2 saatte bir agzina tikti memeyi. 2. ay sonunda kapinca mutluluktan aglamistik 4. Ayda tamamen emmeye döndü. 2 yasinda bıraktı. Lutfen birakma emdirmeye calis bu esnadada sakin biberon kullanma kaşık biraz zor ama yılmaaaa...

her mamadan önce emzirmeye çalışıyorum ama o kadar inat ki kafasını çeviriyor eliyle memeyi itiyor zorluyorum hala pes etmedim hala umudum var inşallah mucize olur da emer :61:

Emin ol mucize degil tamamen senin caban yılmaaa zorla onu. Biberon yokken nabiorlardi mexbur emiorlardi die düşün ve #direnanne :-D kimin üstün olduğunu göster ayrıca bu bebeğin icinde cok ama cok daha saglikli biliorsun. Gecen gun bir programda izledim anne sütü(mucizeleri saymakla bitmez tabi) kanserin bir numarali ilaciymis. bundan 50yil kadar once ilac firmaları bir satis politikasi ile insanlari mamalara yonlendirmisler 6ay emzirmek yeter falan diorlar mamalarla kolaylik saglayip nesillerin sagliksizligindan rant kazaniorlar. Bebegin icin een iyisini bilirsin tabiki ama daha bir aylik emin ol alisacaktir memenede kokusunuda. Bakma sen o küçük sıpanın inadinaa:-D:-D

Emin ol mucize degil tamamen senin caban yılmaaa zorla onu. Biberon yokken nabiorlardi mexbur emiorlardi die düşün ve #direnanne :-D kimin üstün olduğunu göster ayrıca bu bebeğin icinde cok ama cok daha saglikli biliorsun. Gecen gun bir programda izledim anne sütü(mucizeleri saymakla bitmez tabi) kanserin bir numarali ilaciymis. bundan 50yil kadar once ilac firmaları bir satis politikasi ile insanlari mamalara yonlendirmisler 6ay emzirmek yeter falan diorlar mamalarla kolaylik saglayip nesillerin sagliksizligindan rant kazaniorlar. Bebegin icin een iyisini bilirsin tabiki ama daha bir aylik emin ol alisacaktir memenede kokusunuda. Bakma sen o küçük sıpanın inadinaa:-D:-D

çookk teşekkür ederim valla yazdıkların umudumu artırdı süpersin :34:

Asla yitirme zaten. Hele bebis konusunda. Diorum ya cook küçük herseye cok kolay alistirirsin. Bak 2 gun kucaginda uyut üçüncü gun yatakta hayatta uyumaz küçük canavar. Sonra inat et dort gun savas nasil ogrenir yatakta uyumayi. Memede öyle. Simdi biberon kolaylığına alışmış nazlanior mis kokulu. Ama memeyede alistirisin. Ayrica sütum yok deme emin ol emzirdikce geliir. Allahimin lütfu bu bilimsel aciklandi bebek emdikce sut bezleri daha cok calisior. Hadi bakalım önünde zor ama herseye değecek günler var. Allah yardimcin olsun:-D

benim bebişim de maalesef hiç meme almadı. sağarak verdim. Allahtan sütüm boldu. Malt içecekleri tavsiye ederim, bir de bulgur ve bol su. 6-7 saatte açıkmazsa uyandırıp besleyin mutlaka demişti bizim doktor. kan şekeri düşerse, uyanmakta zorlanır demişti. Allah analı babalı büyütsün.

Bebeklerin uykudan uyandırılıp beslenmesi taraftarı değilim, tıbbi olarak konuya elbetteki vakıf değilim ama bunun sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Acıktığında bebek uyanıcaktır zaten, endişe etmeyin bana kalırsa.

Emmesi konusunda bolca uğraşmalısınız, acıktığında hemen mama vermeyin memenizi tutmasını sağlayın ama anne yüreği tabi elvermiyor, hemen mama veriyorsunuzdur :)

Uğraşmanıza rağmen memenizi tutmazsada sütünüzü sağıp biberonla verin. Yapacak bir şey yok.

Back