• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları acil yardım kızlar lütfen 5 aylık bebeğim soğun algınlığına yakalandı ne yapabilirim

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

busra44

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2007
2.446
19
158
40
İzmir
5 aylık bebeğim soğun algınlığına yakalandı ne yapabilirim kızlar lütfen yardım edin doktor ilaç vermedi sadece burun açıcı önerdi ama yavrum zor nefes alıyor öksürüyor ne yapabilirim çok kötüyüm :(

arkadaşım benim bebeğimde 5 aylık dün hapşırıyordu doktor ciğerler iyi geçer 2 günde dedi.bu sabah öksürmeye başladı seside kısıldı ağlamktan halsiz. acile gittik bronşit başlangıcı dedi.bende moral sıfır.ihmal etme derim.

geçmiş olsun cnm...ben bebeğime dr.kontrolü altında 6 aylık olana kadar grip falan olduğunda sekrol(balgam sökücü aynı zamanda içeriğinde az da olsa gribe iyi gelen içerikler var dr. bize öyle demişti) birde burun damlası veriyordum.nefesini daha iyi açmak için cold-mix adında bir damla var kıyafetine ya da yastığına vs.damlatıyorsun iyi geliyor.bunları kullanıyordum.1 haftada düzeliyordu.1-2- gün öksürüğe çevirip sonra geçiyordu.çevremdekiler sekrol sadece balgam sökücü çocuğu daha kötü yapıcan falan diyorlardı ama ben dr. izine çıkınca kıymetini daha iyi anladım.grip olmuştu öksürüyordu mecbur başka bir dr. gittik.sekrole başlamıştım ben.bana kızdı çocuğun balgamı yok neden veriyorsun diye.sonra bana grip ilacı ve öksürük şurubu verdi2.gün hastaneye koşa koşa hırıltıdan gittik.bronşit olmuştu.ne yaparsan yap ama öksürük şurubu kullanırken dikkat et.balgamı tıkadığı için balgam ciğerlerde yapışıyor,kendini atamıyor ve bronşite çeviriyor.ben hala bronşitten çekiyorum maalesef...

benimde eşiminde en korktuğumuz şeydi bronşit.çok sakındık sakınan göze çöp battı resmen.bende çocukluktan kronik bronşit var eşimdede astım bronşit.ne yapacağımı şaşırdım şimdi.macrol birde croxilex antibiyotik yazmış doktor biliyormusunuz bu ilaçları..

ne yazik ki bronsitle eken yasta tanisanlardan biri de benim kizim,ustelik daha sadece burnu akiyorken doktora goturdugum halde.Bir seyi yok deyip deyip burun damlasi verdiler yolladilar,oyle oyle ilerledi hastalik,balgam cigerlerine yapisti,cocugum ellerimin arasinda eriyip gidiyordu.En sonunda atesi de indiremez hale geldik,acillik olduk(o hale gelmeden 5-6 saat once doktorun biri kizinin bir seyi yok ilac bile yamayacagim dedi,cigerleri temiz dedi dusunun).Benim doktorlara hic guvenim kalmadi ne yazik ki,sen kendi evladinin durumunu kendin takib et ve gerekirse baska bir doktora daha danis.

benimde eşiminde en korktuğumuz şeydi bronşit.çok sakındık sakınan göze çöp battı resmen.bende çocukluktan kronik bronşit var eşimdede astım bronşit.ne yapacağımı şaşırdım şimdi.macrol birde croxilex antibiyotik yazmış doktor biliyormusunuz bu ilaçları..

cnm.benim bildiğim kadarıyla makrol antibiyotik croxilex toz halinde değil mi?croxilexi tam olarak bilmiyorum ama sanırım onun bronşit önleyici toz olması lazım.hangi dr. gidersen git eve gelince int. ilacın içeriklerini mutlaka kontrol et ve eczaneden aldığında reçeteyle uyumunu gözle...bazen içerik aynı diye başka ilaçlar veriyorlar.içeriği her ne kadar aynı olursa olsun benim bebeğime hepsi fayda sağlamıyor.örn;ben balgam sökücü olarak sekrol ya da muconex kullanıyorum.başka bir marka kullandığımda farkediyorum ki iyileşme süresi daha uzun oluyor.seninde artık bu tip şeyleri iyi gözlemlemen lazım.öğrenene kadar çok zorlanacaksın mutlaka...Allah annelerin yardımcısı olsun çok zor bir durum bu...yalnız biz toz kullanmadan önce zaditen şuruba başladık sonra zaditen damlaya sonra sıngulaır toza geçtik.bizim dr. direk küçük olduğu için toza başlatmamıştı.bizimkinin bir de yüzünde alarjisi oluyordu.ama bunu göz ardı etme istersen.belki de sizikinin durumu daha farklıdır onu bilemiyorum.ancak tecrübelerime dayanarak söylemek istiyorum ki balgam sökücü de kullanmalısın bence.antibiyotik kurutmaya yardımcı oluyor toz daha çok bronşite çabuk yakalanmaması için balgam sökücüde balgamı yumuşatıp daha rahat sökebilmesi için.ben artık çucuğumu bildiğim için dr. ne verirse versin ben kendi bildiğim yöntemlerle iyileştiriyorum bebeğimi..bakıyorum çok ısrarlı olunca tamm diyip geçiyorum.kaç tane bu yüzden dr. gezdik sonunda ne iyi geliyor ne gelmiyor öğrendim.ancak dediğim gibi herkesin bünyesi farklıdır...sen sadece bebeğini iyi tanımalısın artık.biz de çok yöntem denedik iyi kötü..şimdi alıştık...Allah yardımcımız olsun...inş. tez zamanda iyileşir bebişlerimiz...

gerçekten bir noktadan sonra kendi kendinin doktoru olmayı öğreniyor insan. bugün biraz daha iyiydi oğlum zaten doktor bronşit başangıcı dedi.ilerlemeden halledebiliriz umarım teşekkürler yardımınız için.

gerçekten bir noktadan sonra kendi kendinin doktoru olmayı öğreniyor insan. bugün biraz daha iyiydi oğlum zaten doktor bronşit başangıcı dedi.ilerlemeden halledebiliriz umarım teşekkürler yardımınız için.

cnm.ben şimdi farkettim ventolini yazmayı unutmuşum.yani eğerki bronşit veya başlangıcı ise antibiyotik,balgam sökücü(sekrol gibi),bronş açıcı(ventolin gibi) ve burun spreyi kullanmalısın.burun spreyi kullanılmadığında kulak iltihapına dönebiliyor maalesef...eğer ki hastanede ilaçlı buhar veriyorlarsa içeriğini öğrenip ona göre ilaç verilmeli.mesela ben sekrol vermiyordum o gün buhar aldığı için.ama evde ilaçsız buhar veriliyorsa bu ilaçları kullanmak gerekli diye düşünüyorum.
ben eskiden ventolinin içinde kordizon vardır diye grip olduğunda sekrol kullanmadan kesinlikle grip ilacı kullanmıyordum.günde 2 kere grip ilacı veriyorsam durumuna göre hırıltı yoksa 1 kere sekrol veriyordum. hırıltı çoğalınca grip ilacı ve öksürük şurubu kullanmayı kesiyordum.ventolin ve sekrol kullanıyordum ilerlemeden geçiyordu.şimdi ise öğrendim ki ventolin içinde kordizon yokmuş.o yüzden grip olacağını anlayınca 2 kere ventolin 1 kere sekrol veriyorum.eğer gribe çevirmişse ventolin ve aferin veriyorum.hırıltı olacağını anlayınca aferini bırakıp ventolin ve sekrolle 1 haftaya ilerlemeden düzeliyor.eğer ki bebeğin bronşit olmuşsa grip ilacı ve öksürük şurubu kullanırken çok dikkat etmelisin...en azından günde 1 kere sekrol ya da ventolin vermelisin yoksa sende anayacaksınki hemen hırıltıya çevirecek.bu konuda öyle şey olmaz diye iddia eden dr. yüzünden benim bebeğim bronşit oldu.ama öyle olabileceğini kabul eden dr. var.bir iki bitki tarifleri var onalrı vakit olduğunda yazıcam ben çok faydalarını gördüm inş. sizde görürsünüz..geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Hasta olan bebıslere gecmıs olsun.benımde oglumun 5 gundur hırıltısı var.ılk bogazdan yakaladı.burnu doluydu fakat gerıye aktı.2 gundede hırıltı olustu.5gundur ventolın pulmıkort makrol ve asıst kullanıyoruz.hırıltısı hala gecmedı.bebegım alerjık oldugu ıcın bu hastalıgın astım olmasından korkuyorum.gecen sene de aynı seylerı yıne yasadık.ozaman 40 gunluktu..ınsallah bıran once ıyılesırler.

Hasta olan bebıslere gecmıs olsun.benımde oglumun 5 gundur hırıltısı var.ılk bogazdan yakaladı.burnu doluydu fakat gerıye aktı.2 gundede hırıltı olustu.5gundur ventolın pulmıkort makrol ve asıst kullanıyoruz.hırıltısı hala gecmedı.bebegım alerjık oldugu ıcın bu hastalıgın astım olmasından korkuyorum.gecen sene de aynı seylerı yıne yasadık.ozaman 40 gunluktu..ınsallah bıran once ıyılesırler.

geçmiş olsun cnm.bize asist hiç iyi gelmemişti.sekrol veya muconexi denemeni tavsiye edeirm.

geçmiş olsun cnm.bize asist hiç iyi gelmemişti.sekrol veya muconexi denemeni tavsiye edeirm.

muconex ve asist eş değer ilaç asist işe yaramadıysa muconexte yaramaz kızım 5 aylıkken hastalanmıştı sekrol yerine bence peditus ver günde 3 defa yarım ölçek çok iyi geliyor soğuk algınlıgı ialcı ve öksürügünüde keser ben eczanede çalışıyorum çok geçmiş olsun

Son düzenleme:
muconex ve asist eş değer ilaç asist işe yaramadıysa muconexte yaramaz kızım 5 aylıkken hastalanmıştı sekrol yerine bence peditus ver günde 3 defa yarım ölçek çok iyi geliyor soğuk algınlıgı ialcı ve öksürügünüde keser ben eczanede çalışıyorum çok geçmiş olsun

daha önceki yorumumdada bahsetmiştim...eş değer olan ilaçların hepsi maalesefki aynı derecede ilerleme kaydetmeyebiliyor.sizde bilirsinizki birçok balgam sökücü var ancak benim bebeğime sekrol ve muconex kısa sürede fayda sağlarken diğer aynı içerikteki ilaçlar iyileşme süresini uzatıyor ya da cvp alamıyoruz...peditus gibi grip ilaçları ve öksürük şurublarını bronşiti olan bir bebeğe en azından günde 1 kere balgam sökücü sekrol gibi takviye yapılmadığı takdirde hırıltıya yol açıyor ve bronşiti yenileniyor.ben peditus yerine aferin kullanıyorum...balgamı olan bir bebeğin öksürüğünü ilaçla kesmek hiç iyi değil onun yerine bitkisel tarifler kullanılmalı diye düşünüyorum.bebeğimde zaten öksürüğü ilaçla kesilmeye çalışıldığı için 2. günü aşırı hırıltı yüzünden bronşit oldu...ben eczacı değilim ama bebeğim bronşiti var ve çevremde bu tarz sorun yaşayanlar var o yüzden tecrübeli bir anne olmayı zorlu bir süreç sonrası başarabildim zannediyorum...

Back