Bebek Beslenmesi Acil yardım emziriyorum göğsüm tıkandı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Nusun

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2016
39
23
8
42
Merhabalar. 2 aylik bebegim var. Dogumdan beri cok sukur emziriyorum. Sutum yeterli ve bebegim anne sutunu cok seviyor. Duzenli ve sık sık emziriyordum. Ta ki dune kadar. Bur anda gogsum sisti sertlesti inanilmaz agrim var. Kiyafetim bile canimi yakiyir. Herseyi gectim cocugum ac uyudu. Emmek istiyir surekli ve bugun tum gun sicak suyla masaj sicak havlu buhar sagma ve emzirme ile aksami bulduk. Cok moralim bozuk psikolojim alt ust oldu bir anda. Tecrubeli anneler ne yapmam lazim nasil acabilirim nasil gecer bebegim emiyor sagiyorum ama acilmiyor. Sutum coktu ve birden azaldi bitmeye yakin oldu 1 saatte... en onemlisi de sutum mu kesilecek simdi benim cok uzgunum cok moralim bozuk yardim edebilir misiniz lutfen

Canım benimde olmuştu ilk önce ılık bir düş al sonra yuvarlak uclu taraklar var o yoksa ucu sivri olmayan bi tarakla yavaş yavaş göğsünü tara fazla zorlama göğsünü oda şişme yapar bebeğini kısa kısa emzir ve biraz dinlenmeyle geçer

Ayrıca canım bebegin emdiginde sut gelmese ac kalsa inan aglamakla yıkar ortalığı sakin ol stres yapma en az 1. 5 litre su iç ve bebeğini sagarak değil göğsünde doyur maden suyu da sutu artırıyor

Denemedigim kalmadi tum gun. Su an gogsum iki katina cikti sisti ve cok agrim var. Aksi gibi hafta sonuna denk geldi pazartesi doktora gidecegim. En buyuk korkum sutumun kesilmesi. Sizce kesilir mi sutum bu bikacgun icinde. Ne kadar surer iyilesmesi

Denemedigim kalmadi tum gun. Su an gogsum iki katina cikti sisti ve cok agrim var. Aksi gibi hafta sonuna denk geldi pazartesi doktora gidecegim. En buyuk korkum sutumun kesilmesi. Sizce kesilir mi sutum bu bikacgun icinde. Ne kadar surer iyilesmesi
elinizle sertleşen kısımları sıkarak kendinizi sağmayı denediniz mi.. ben bu sabah yaptım baya rahatladım.. hatta her gün göğüslerimi böyle boşaltmayı düşünüyorum.. bebeğim daha küçük çok çekemiyor ve süt dolup tıkanıyor.. sabah baya boşalttım göğüslerimi akşama kadar dolu dolu emdi şükür.. umarım fayda sağlarsınız..

Önce korkmayin sütünüz kesilmez. Bende cok sık oldı bu durum, geceleri agrıdan sızıdan uyuyamiyordum bebegim uyansada emse diye bekliyordum. Bebek emerken o sert yerlere masaj yapin, makineyle sagsaniz bile bebegin emme kuvveti daha fazla o dügümleri bebeginiz acacak inanin.

Birde bebek emmeyi biraktigi zaman kanallar hazir aciliyorken kendiniz elinizde gögsünüzü yukaridan asagi dogru bastirarak devam akmasini saglayin.

Hepinize tesekkur ederim. Soylediginiz herseyi denedim ama acilmadi. Pazartesi icin doktor randevusu almistim. En son aksam babanemin soyledigi bir yontemi denedim ve ise yaradi acildi tikaniklik. Buraya da yazayim ki belki birilerinin ihtiyaci olur. Gece yatmadan once soguk masaj yap 2 yada 3 dakika sonra cocugu emzir. Sonra sicak masaj yap sonra yine emzir. Sonra da sirt ustu yatip govdenden gogsune dogru tarakla goguslerini tara ve sirt ustu uyu dedi. Gece yaptim ayni sekilde ve sirt ustu uyudum. Gece bebegim acikip uyandiginda baktim ki acilmis gogsum sertlik gitmis. Emzirdim bolbol acildi su an. Sadece biraz agri var o bolgede o da sanirim cok ugrastim acmak icin ondan oldu insallah gecer. Su an soyle bir sorun var ki sutum cok azaldi. Esim cok anlayissiz birj evde surekli kavga cikariyor cocugumun yaninda bagirip cagirip kufurler ediyor cok gucume gidiyor. Cok uzuluyorum sanirim o yuzden azaldi sutum. Tekrar artirmak icin neler yapabilirm bu konudada bilgi verir misiniz rica etsem

bol sıvı tüketmek gerekli.. özel olarak lactamil 8 vitaminli çay, humana stil çay ve rezene öneririm.. en mühimi günde 3 lt sıvı..

Mrb arkadaslar bebegim 3 aylik akliniza gelebilecek herseyi denedim ama goguslerim emzirirken kopcak gbi aciyo nasil geccek bu

gögüs uçlarınada ise ağrı zamanla geçecek. gögsünün her yerinde ve sertlik ya da morarma kızarma var ise doktora başvur

gögüs uçlarınada ise ağrı zamanla geçecek. gögsünün her yerinde ve sertlik ya da morarma kızarma var ise doktora başvur
Kizarma var kahverengi yeri sert evet ve uclari hep kizarik.garmastan kullandim gecer gibi oldu o bitince yeniden basladi yine kullaniyorum gecmezse sagip vermeyi dusunuyorum zaten 3 ay oldu

acısa da sağ mutlaka. aslında en iyi sağma makinası bebeğin kendisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…