geçenlerde doktora gittim ve çenemde disk kayması oldugunu söyledi.. şöyle anlatayım.. önce ortodonti tedavisi gördüm bi 2 2.5 yıl kadar ..ancak en büyük sorunum dilimin yutkunurken ön dişlere temas etmesiydi ve bu nedenle ön dişlerde tamamen iyi bir kapanış sağlanamadı. teller çıktıktan sonra gece kullanmam için apareyler verdi doktorum hatta ilk kullandığımın üstüne bi çıkıntı yapmıştı doktorum dil dişe değmesin ve aynı zmanda doğru yutkunabileyim diye ama maalesef dilim bir türlü bunu öğrenemedi yutkunurken sürekli dikkat etmek gerekiyo ki her an nasl yutkundm diye düşünemiyosunuz.. ben en başta tedaviye başlamadanda kıtır kıtır sesler geliyodu tedaviyle beraber doktorum sakız çiğnemememi fındık, erik gibi sert gıdalrı ısırarak yemememem gerektiğini,..vs. söyledi o sıralar bunlara çok dikkat ettim yok deneck kadr azalmştı şikayetm bundan 1.5 yıl öncede yne ses geldi ve bi protez uzmanına gittim o zman bi seyim olmadıgını söyledi.. tabi bu sırada bu protez uzmanıyla benim ortodonti tedavimi yapan doktor fikir alışverişinde bulnmuşlar ve protez uzmanı tel takmaya devam etsin demiş ama benm ortodontistim bana tekrardan tel takmadı. bu sıralar yine şikayetlerim çok arttı çenemden kıtır kıtır sesler geliodu o biraz geçti gibi oldu bu seferde sanki sol tarafımda bi şey sıkışmş gibi bi his var ve hafif bi acıma oluodu cenemi acıp kapatrken yemek yerken.. dedim yine bir doktora gideyim yine aynı protez uzmanına gittim film filan hiç bişey çektrmedi eliyle çeneni sağa kaydr sola kaydır filn dierek kontrol etti.. disk kayması var sende bunun için splint yapıcaz sana bir tane ve aşndırma yapıcamki baskı arka dişlerinden kalksın dedi .. başka doktorlara sorsan bunu yapmazlar keisnlkle filan gibide bir yaklaşmda bulndu bu nedenlede benm aklm karştı açıkcası .. bilmiyorum ne yapıcam ..
Ankarada bu ttür tedavi ,için gidilebilecek yerler varmı özellikle devlet hastanesi biliyorsanz tercihim kızlar yardm lütfenn...Yarn gitmem lazm doktora çenemde ağrıda başladı çnkü (
Ankarada bu ttür tedavi ,için gidilebilecek yerler varmı özellikle devlet hastanesi biliyorsanz tercihim kızlar yardm lütfenn...Yarn gitmem lazm doktora çenemde ağrıda başladı çnkü (