Acil yardım Bebeğim işitme testini geçemedi :(

cangulll

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2010
98
2
36
Malatya
Arkadaşlar merhaba çok üzgünüm sizle paylaşmak istedim bebeğim 13 günlük ve bugün işitme testine götürdüm ve kızım testten geçemedi kaldı 10 gün sonra tekrar çağırdılar.Morelim sıfır bu konu hakkında bilgisi olan veya başına gelen var mı varsa yardımcı olursa sevinirim lütfen (43:

canım üzülme,genelde kulaklarındaki su tamamen boşalmadığı için ilk testte geçemeyebiliyorlar,benim oğlum da ilk testte sol kulağı geçememişti,doğumdaki amniyon sıvısı tam boşalmadığı için oluyor demişlerdi,1 hafta sonra tekrar gittik hastaneye geçti,muhtemelen öyle bi şeydir

öncelikle cevap için tşk ederim içim biraz rahatladı ama çok korktum bir açıklamada yapmadılar sen ilk götürdüğünde kaç günlüktü bebeğin ((

hemen korkma canım.benim kızımda geçememişti ilk başta.arkadaşın dediği gibi doğum sonrası bi süre normal karşılanıyor.inşallah senin bebeğinde geçer testi.

yenidoğan işitme taraması mı bera testini mi geçemedi ?

yenidoğan işitme taraması mı bera testini mi geçemedi ?
yenidoğan işitme taramasını geçemedi dün götürmüştüm işte 13 günlük ya bilemiyorum kafam çok karıştı ne düşüneyim canım kızım bakıp bakıp ağlıyorum üzüntümden yavruma .

cnm doğduğu gün yapılır yenidoğan testi. benim kızımında bir kulağı geçememişti.ertesi gün yaptılar ve çok şükür geçti.
sonra sarılık oldu ve yoğun bakımda kaldı. yoğun bakımdan sonra 2. düzey işitme testi yapılması gerekti ve 2. düzey işitme testinden sağ kulağı yine geçemedi testi ve üniversiteye sevk ettiler.
3 aylıkken bera işitme testi için üniversiteden gün verdiler ve geçen hafta gittik. çok şükür geçti
inşallah senin bebişinde geçer.geçmiş olsun.

öncelikle cevap için tşk ederim içim biraz rahatladı ama çok korktum bir açıklamada yapmadılar sen ilk götürdüğünde kaç günlüktü bebeğin ((

doğduğunun ertesi günü ilk testi yaptılar bir kulak geçemedi sonra 10. gün falandı tekrar yaptılar bu sefer geçti

Benim tosun da 4 aylık hastaneden çıkarken yapılanı geçememişti 10.günündekinde geçti. Hemşire yine şu bilinen kulakta kalan sıvıdan bahsetti ve sık sık emzir emdikçe daha rahat çıkarır sıvıyı diye tavsiyede bulunmuştu.

Benim bebeğim de önce geçemedi, ikinci testte geçti.moralinizi bozmayın herhangi bir risk faktörü yoksa sıkıntı olmaz, Allah'a bol bol dua edin. Allah hepimizin çocuğuna sağlık versin...

Geciyor geciyor icnizi rahat tutun.icinde sivi var denmiyor cogu zaman cahil insanlar var tutup kulak temizleme cubuguyla veya badka yontemlerle suyu cikarmaya calisirlar diye.

yaÇ Mrb bızde boyle bıseyle karsılastıkk sızde ne olduuu oglunuz nasıl sımdı

Col gecmis olsun..
10 günlük ogluma bugun özel hastanede BERA(abr) testi yapıldı. Devlete hic gitmedik OAE hic yapilmadı direk 2.asama diye kabul edilen BERAT yapıldı. Sag kulaktan geçemedi. Hiç yıkamamıştık bebeği yine su veya kor olabilir dediler, cumaya tekrar cagirdilar. Bu durumu yasayan varmi ve sonucu degisen varmı? Ne yapmamız gerekiyor cok korkuyoruzz

Benim enteresan bir bilgi birkimine sahip olduğum birnkonu benim ikinci oğlum ilk testten geçemedi 15 gün sonra gelin dediler bizde bu özel hastaneye gittik ikinci testi orda yaptırdık ben dogumumu devlet Hastanesi'nde yaptım çok güveniyorum ama çocuk doktorumuz özelde çalışıyordu enyse özel hastanede ki testi yaparken tepki vermedi ben tam duymuyo derken son anda tepki verdi duyuyo dediler ama ben evde tencereleri mi yere atmadım yanında neler dusurmedim o ana kadar hiç tepki vermedi sonra testi geçince rahatladik çocuk büyüdükçe konuşmada verdiği tepkiler deki eksiklihi gördüm abisi daha erken konuşmuştu biz birbucuk yaşındayken her 15 günde bir hastanedeydik sürekli burun tikanikligi kulak iltihabı vs tabi habire antibiyotik ennsonunda kulak burun bogazciya gittik kulaklarında sıvı ve genizz eti oldugu solendi burnundan hiç nefes alamazdi şimdi ameliyat olduk ve kulaklarımızda tüp takıldı duymamiz arttı ama yaşıtlarına göre daha geri demem o ki eğer ikinci teste bizimki gibi bi belirsiz olursa direk kulak burun boğaz giidin belki benim oğlum o testi hiç geçmedi ve biz tedavisini daha erken baslatabilirdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…