• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil.. vekalet

liliyaa

🌼
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
9.389
16.079
248
merhaba
eşimin vekaleti bende, kendisi yurtdışında. kardeşine mirastan pay verecekler. tüm kardeşler razı. benim de imzam gerekiyor tabi ama bu kardeş dedi ki, güya vekalet, kimliğimin aslı ve 2 fotoğraf gerekiyormuş yani kendisine verecekmişim. bana çok saçma geldi. imza atmaya gidildiğinde ben niye bizzat götürmüyorum? ona sordum bişeyker geveledi.
bunun aslı var mı doğru mudur vermek istemiyorum

Bilmediğiniz hiçbir şeye imza atmayın hergün neler oluyor mahkemelerde. Hele kimlik fotokopinizi hiç vermeyin. Çok tehlikeli. İmza almaya giderken öyle bşy olmaz noterler foto fln isterlerse tapuda imza atılacağı o an yapıyorlar bu işlemleri.

İmzalamayın bence.
Vekalet çeşitli olduğu in net bilmiyorum ama eşim kp’ye araba alım satımı konusunda vekalet verdi. Kp nüfus cüzdanı ve vekaletle gidip işini hallediyor.

Siz bi notere gidip sorun isterseniz.

merhaba
eşimin vekaleti bende, kendisi yurtdışında. kardeşine mirastan pay verecekler. tüm kardeşler razı. benim de imzam gerekiyor tabi ama bu kardeş dedi ki, güya vekalet, kimliğimin aslı ve 2 fotoğraf gerekiyormuş yani kendisine verecekmişim. bana çok saçma geldi. imza atmaya gidildiğinde ben niye bizzat götürmüyorum? ona sordum bişeyker geveledi.
Sizin imzanın olmadan hiçbir şey yapamazlar. Vekaleti bende okumadan görmeden imza atmam eşimde görüntülerini istedi onsuz bişey yapamam diyin geçin... Anladığım kadarıyla da onlarda sizden vekalet istiyorlar kendilerinee... He tabi oldu canım de

merhaba
Kimseye bir şey vermek zorunda değilsiniz, sizin kimliğinizi ve fotoğrafınızı istiyorsa bunu sizden de vekaletname almak için istiyordur, eşinizin size verdiği vekaletname de "tevkil yetkisi" ibaresi var mı? Tevkil yetkisi vekaletname verilen kişinin alt vekil tayin etmesine izin vermek demektir, kardeşi sizden eşinizin vekaletnamesi için alt vekillik almaya çalışıyor olabilir, siz eşinizin vekaletnamesi, gerekirse diye eşinizin ve sizin son 6 ay içerisinde çekilmiş 3'er adet vesikalık fotoğrafı, nüfus kağıdınız ve evlilik cüzdanınızla gidin, bazen hangi evrakı isteyecekleri belli olmuyor çünkü, kimseye de vekaletname, kimlik vb göndermeyin.

Back
X