• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil tüy sorunum! Lütfen yardım helpp me =(

AssLi

dReameR~
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
21
0
86
29
İstanbul
merhaba ablalarm x(. ya ben 13 yşndayım ergenliğe girdm gireli çok kötü tüy problemim vr . ya çok fazla tüy çkıyo. her yerimde. koltuk altımı ağdayla almama rağmen 2 gn sonra köklü biçimde çıkıyo ve hiç jilet bile sürmedim. Hele bikini ve genital bölgemi göRseniz tek bir tüyü çektiğimde bile ölck gibi oluyorm o kdar kalın köklüki. annem jiletle alıyo annemn bile jiletli halnden dha çok :(. annemde ağdayla genital bölgemi almayı beceremiyo ve npcm bilmiyorum. 3 aydır almadım ve makas vurdum şuanki halini görseniiz. napıcm kuoföre gtsm çok acır bu hali bilmiyorm hm utanıyorumda npıcam ltfen yrdım :( :( mafoldumben mafoldumben senağlama senağlama

canım 13 yaş tüylerin bu denli inatci olması için çok erken bir yaş
hiç doktora gidip hormon testi yaptırdın mı?
lütfen ihmal etme belki hormonlarınla ilgili bir problem vardır

13 yaşa yapıyolarsa lazeri araştır bence, küçücükten kurtulursun ne güzel

canım 13 yaş tüylerin bu denli inatci olması için çok erken bir yaş
hiç doktora gidip hormon testi yaptırdın mı?
lütfen ihmal etme belki hormonlarınla ilgili bir problem vardır

yok gitmedim annem götürelim diyo ama onada utanıyorum =(. ama sadece genital bölgem öyle diğer yerlerim ince hele kollarımda ve bacaklarımda çok az

Bu yeni neslin yapısından kaynaklanabilir çünkü ablamın arkadaşları erken tüylenme ve regl ile çocuklarını götürmedikleri dr. kalmadı ..

yapılan tetkiklerde testlerde asla bir sorun olmadığı bunun yeni dünya düzeni nesli mafoldumben ile ilgili olduğu söylenmiş . . . tabi bu bahsettiklerim gerekli tedbirleri almamanız anlamına gelmemeli . . .

fakat sorununa yönelik yorumum şu ;

kesinlikle temizliğinden emin olduğun bir merkezden faydalanmalısın en fazla 10 dk da tüm tüylerinden kurtulursun ve gittiğin kişinin bilgisi dahilindede çıkış yönünde alınırsa tüylerin acıda o oranda az olacaktır . . . çok kısa zamanda çıkıyorsa 10-15 günde ziyaret edersin bi müddet sonra bu zaman zarfı zaten 1 aya sonraları 2 aya kadar uzar . . .

kendin almayı dene dicem ama zor olur..en iisi gözünü karartıp bi kuaföre gitmen tatlım=/

Hormon değilde ben kadın doktoruna gittim normal dedi. Kuoföre gidicemde çok utanıyorum =(

canım ben şimdi utanacak bir şey yok ilgili kişi 100 lerce gördü görüyor görecek diyeceğim ama faydası olur mu bilemiyorum . . .
annenle gidebilirsin annen izah eder durumu zaten emin ol senin gibi ilk defa gidenlere ilgili bayan oldukça yardımcı olacaktır olmadı yaptırmadan önce biraz konuşursun bayanla içine sinerse yaptırırsın . . . belli bi zaman sonra inan tüylerin oldukça azalacak ve zayıflayacak kendin yapabileceksin temizliğini ki ben bu aşamaya gelene kadar yardım alman taraftarıyım annende halledemiyorsa . . .

bi daha makas falan değdirme canım makas budamak gibidir çok daha kalınlaştırır çoğaltır . . . jilette yapamıyorsan sana 1 tavsiyem daha tüy dökücü spreyler olabilir . . . 15-20 dk bekletiyorsun lifleyerek suyun altında kurtuluyorsun tüylerinden fakat jilet gibi kısa vadeli bir çözüm ama jilet kadar zahmetli değil . . .

istersen şimdiki boyundan utanıyorsan dediğim işlemi yap köpükle temizle 10 gün sonrada annenle doğru temizliğinden emin
olduğun
bi yere . . . kaydirigubbakcemile5

Ya çok acıRsa.. Çok korkuyorum acır diye ztn çok acıyo =( ağdayla.

Son düzenleme:

aslında acı azaltan spreyler kremler fln var.hiç denemedim ama duydum.kullanan arkadaslarım var yani...bi arastır derim ben..spreyi sıkıosun veya kremi sürüosun biraz bekliosun uyusuo.sora agda yapıosun..eczanelerde vardır..

çok kısa sürecek cnm sıkıcaksın dişini evdeki denemelerin kadar zaman almayacak ve bahsettiğim gibi çıkış yönünde alındığı için tüylerin evdeki kadar acı hissetmeyeceksin . . .

utanılacak bişi yok bitanem :)
jinekologa nasıl gidiyorsan buna da öyle gidiceksin :)

kaydirigubbakcemile5

Çok teşekkür ederim gerçekten çok cesaret verdiniz =). Bunada gidicem artık dayanıp ne yapalım (: . Bu arada örtüyle örtüyolarmı dudak kısımlarını filan ?

örterler bitanem
utandıgını söylersen onlar anlayişla karşılar
hatta ilk defa gittiğinde anneni de al muhakkak yanına...

Çok teşekkür ederim gerçekten çok cesaret verdiniz =). Bunada gidicem artık dayanıp ne yapalım (: . Bu arada örtüyle örtüyolarmı dudak kısımlarını filan ?

rica ederiz canım . . .
hepimiz bu evrelerden geçtik gerçekten sıkıntılı fakat halledilmeside bi o kadar kolay . . .

örtüyle örtsede sıra o kısıma geldiğinde açmak durumundasın
cnm eğer çok çok utanırsan benden sana bi tavsiye yanında pudra ile git özel bölgene serp işlem yapılmadan evvel pudra hem o bölgedeki teri kurutur ağdanın daha kolay yapışmasını sağlar tene hemde özel bölgenin görüntüsünü örter . . .

şimdi kaçtım canım ütü yapmam lazım lanet ütüden nefret ediyorum . . . 10 kez ağda yapsamda ütü yapmasam :dilcikar:

rica ederiz canım . . .
hepimiz bu evrelerden geçtik gerçekten sıkıntılı fakat halledilmeside bi o kadar kolay . . .

örtüyle örtsede sıra o kısıma geldiğinde açmak durumundasın
cnm eğer çok çok utanırsan benden sana bi tavsiye yanında pudra ile git özel bölgene serp işlem yapılmadan evvel pudra hem o bölgedeki teri kurutur ağdanın daha kolay yapışmasını sağlar tene hemde özel bölgenin görüntüsünü örter . . .

şimdi kaçtım canım ütü yapmam lazım lanet ütüden nefret ediyorum . . . 10 kez ağda yapsamda ütü yapmasam :dilcikar:

Geçmiş olsun sanada tkrar teşekkürler (: Adetlenmem yarın bitiyo havuzada gidicz ztn yarın giderm (: . Destk için saoluun opuyorumnanaktan

örterler bitanem
utandıgını söylersen onlar anlayişla karşılar
hatta ilk defa gittiğinde anneni de al muhakkak yanına...

Zaten annemle gidicem (: . Çok teşekkürler şimdi rahatladım sanki (: ... Kız olmak gerçekten zor =)

ya bnde 13 yaşındyım ağda yptırıorum güzellik merkezinde 1 aydan fzla sürede çıkmıyor nednsee kıL köklerim çok zayıf bnm bacaklarımdada hiç tüyy yok :S:S olanlarda sarı.. gerçkten kuaföre git bunda utanılacak hiçbişi yokk .. utanıcak bişi yok sndekide aynı ondakide :) tabi bu kişilkle alakalı ama bnce git :):) ayrıca temizlnmemen sğlıksız birazda.. sağlığın içinde gitmeLisin :)

ya evet hormon la alakalı olabilir bnce :( cnm bian önce doktoa gitmelisin.
bnimde genital bölgem cok tüylüydü.
uzun bi süre jiletlee yaptım. bak çözüm yk ertesi gn cıkıor . Gözlerimden yas gele gele ağdaya basladım. dahada inceldi tüy köklerim. ama ağdada sarkıtıyor die korkuyorum bunada alısmadan öneerebileceğinz baska yöntem varmıdır :(

Back
X