Ben de Bahçeci Fulya'da tedavi görmüştüm, keşke sadece tek sorun uzun süre sıra beklemek ve muayenenin kısa sürmesi olsaydı. Benim durumumda tek embriyo transferi istediğimi söylememe rağmen yanlışlıkla embriyoları çifter çifter dondurmuşlar (yanlışlıkla olduğuna eminim çünkü şikayet ettiğimde ağızlarından kaçırdılar). Doktor not almayı unutmuş. Sonuç: her transferde tek embriyo nakledildi, ama embriyolar beraber dondurulduğu için çözülen ve nakledilmeyen embriyolar atıldı. Bu nedenle dört embriyom olmasına rağmen iki transfer olabildim. Eğer tek tek dondursalardı dört kere şansım olacaktı. Bence hasta yoğunluğundan atladılar. Bu bence kabul edilebilir basit bir hata değildi.
Forumlarda sıklıkla görüyorum 'yoğunlar ama işlerinde iyiler' veya 'merkez değil doktor önemli' deniliyor. Bense bu deneyimlerin kurumla ilgili olduğunu düşünüyorum. Doktorun atladığı bu detayı asistanı yakalayabilirdi, asistan muayene sırasında odadaydı ve not edebilirdi. Transfere ise koca bir ekip giriyor. Hemşireler, asistan doktorlar ve embriyologlar var, bir embriyolog da sormamış nasıl donduralım diye. Bu hata en az dört kişinin ihmali demek. O nedenle kurumun işleyişi ile ilgili yapısal bir sorun var, sadece doktor hatası diyip çıkamıyorum işin içinden.
Şimdi başka bir kuruma gidiyorum, Bahçeci'ye verdiğim paranın hala taksitlerini ödüyorum. Ne olur gideceğiniz kurum bir hastane olsun, ben hasta dosyamı bile almak için 1 ay uğraştım. Hastane olursa en azından tahlillerinizi görürsünüz, bilgi edinirsiniz, acil durumlarda acil servisine gidersiniz, oranın hastası olduğunuz için ilgilenilir.