• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşılama acil pko ve klomen

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

filmgibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2014
5.536
10.158
248
Su an doktordayım ve ogleden sonra gorusecegim tekrar doktorla. Tecrubelerinize ihtiyacım var. Bu yüzden acil yazdım
Hersey normal, adetin 2.gunu baslayarak 5 gün sabah aksam klomen kullandım. Salı günü gittim 2 yumurta vardı, persembe gittim 6 yumurta olmuş.
Çoğul ihtimalinden dolayi aşılama o ay için iptal oldu, adet söktürücü ilac verdi, kullandim,bitti, bu ay zamaninda tekrar adet oldum.
Adetin 2.gunu tekrar gittim. Klomene aşırı cevap verdigimi,cok yumurtanin pko demek olduğunu söyledi.
Ama daha önceki muayene ve kontrollerde hiç pko belirtisinden bahsetmedi? Adetlerim duzenli, hormonlarim normal.
Klomen fazla geldigi icin,cok cok az dozda igneye baslatmak istiyor doktorum.
Sizlere sorum, pko hakkinda hic bilgi sahibi degilim, su an hastanedeyim ve uzun araştırma yapmaya vaktim yok. Doktoruma hangi soruları sormaliyim? Pko olsa bugune kadar fark edilirdi diye düşünüyorum. Klomenle 6 yumurta oluşması pko teşhisi için yeterli mi sebep mi?

Son düzenleme:
bence iğneyle tedaviyi kabul etmelisin. doktorlar iğneyle çok küçük dozları ayarlayabiliyorlar. yine klomenle yumurtalar fazla gelişirse ohss olabilirsin. allah korusun hem gebelik hem de senin hayatın tehlikeye girer.

Teşekkürler. Evet iğneyle cok cok düşük doz başladık. İnşallah yolunda gider hersey

kuzum yanlış anlama ama in vitro gebelikmi olucak?

vajinismus konuna girmek istemiyorum ama niye kendine bukadar kimyasal işkence yapıyorsun?

kuzum yanlış anlama ama in vitro gebelikmi olucak?

vajinismus konuna girmek istemiyorum ama niye kendine bukadar kimyasal işkence yapıyorsun?

Aşılama yapılacak. Çünkü çok tedavi oldum, terapilere gittik eşimle, her yolu denedik. Egzersizleri yapabiliyorum, vajinal ultrasonla muayene olabiliyorum. Ama eşimle beraber o la mı yo rum. Kendimi eksik, yarım hissetmekten çok yoruldum, cok yıprandım. 4 yıl bitti bir ilerleme sarf edemedik. Dört dörtlük diyebileceğim bir evliliğim var, vajinismus bile etkilemedi bizi çok şükür. Bu güzel yuvamizda bir de evladimiz olsun istiyoruz, herkes gibi bizim de hakkımız..
Allah nasip ederse tabii.. Belki bizim çocuk sahibi olmamıza vesile de bu yoldur..

Aşılama yapılacak. Çünkü çok tedavi oldum, terapilere gittik eşimle, her yolu denedik. Egzersizleri yapabiliyorum, vajinal ultrasonla muayene olabiliyorum. Ama eşimle beraber o la mı yo rum. Kendimi eksik, yarım hissetmekten çok yoruldum, cok yıprandım. 4 yıl bitti bir ilerleme sarf edemedik. Dört dörtlük diyebileceğim bir evliliğim var, vajinismus bile etkilemedi bizi çok şükür. Bu güzel yuvamizda bir de evladimiz olsun istiyoruz, herkes gibi bizim de hakkımız..
Allah nasip ederse tabii.. Belki bizim çocuk sahibi olmamıza vesile de bu yoldur..

inşallah canım benim. allah yakın zamanda kavuştursun yavruna.
yanlış anlama anlamadığım için sordum sadece.

benim bildiğim PCO yumurtlamayı engeller. senin herşeyin normalmiş ve 6 yumurtan mevcutmuş.
bence 2. bir doktora görün.

söylemesi ayıp benim bir arkadaş spermi kendi enjekte etdi. yani normal şırınganın iğnesini çıkardı ve evde kendi içine enjekde etdi.

senin hormonel sorunun yok ve yumurtalarında maşallah oluşmuş.

belki kimyayı vücuduna sokmadan bu şekilde normal bir gebelik elde edebilirsin.

inşallah canım benim. allah yakın zamanda kavuştursun yavruna.
yanlış anlama anlamadığım için sordum sadece.

benim bildiğim PCO yumurtlamayı engeller. senin herşeyin normalmiş ve 6 yumurtan mevcutmuş.
bence 2. bir doktora görün.

söylemesi ayıp benim bir arkadaş spermi kendi enjekte etdi. yani normal şırınganın iğnesini çıkardı ve evde kendi içine enjekde etdi.

senin hormonel sorunun yok ve yumurtalarında maşallah oluşmuş.

belki kimyayı vücuduna sokmadan bu şekilde normal bir gebelik elde edebilirsin.

Bunu daha önce çok yerden okudum ama beceremedim açıkçası :(
İnanın ben de istemiyorum. Evde bile deterjan, deodorant kullanmayan biriyim. Herseyi karbonatla sirkeyle vs biseyler karıştırıp yapıyorum, o derece kimyasaldan nefret ediyorum.
Ama doktoruma çok güveniyorum. 3 gün iğne kullanıp gideceğim. Cok cok düşük doz. Yine de çok yumurta oluşursa, normal sağlıklı bi gelişime ekstra yüklenmiş olduğumuzu hissedeceğim. O zaman başka doktora danışırım. Ama şu an kendi doktorumun söylediğine göre, dogal yolla hamile kalmam da biraz zor görünüyor.

Bunu daha önce çok yerden okudum ama beceremedim açıkçası :KK43:
İnanın ben de istemiyorum. Evde bile deterjan, deodorant kullanmayan biriyim. Herseyi karbonatla sirkeyle vs biseyler karıştırıp yapıyorum, o derece kimyasaldan nefret ediyorum.
Ama doktoruma çok güveniyorum. 3 gün iğne kullanıp gideceğim. Cok cok düşük doz. Yine de çok yumurta oluşursa, normal sağlıklı bi gelişime ekstra yüklenmiş olduğumuzu hissedeceğim. O zaman başka doktora danışırım. Ama şu an kendi doktorumun söylediğine göre, dogal yolla hamile kalmam da biraz zor görünüyor.

anladım canım. bende aynı senin gibi asla evde deterjan filan kullanmam. kimyaya karşı olduğum için demişdim.

sen üzme kendini. moralini yüksek tut. eminim bebeğin yakında seninle olucak.

anladım canım. bende aynı senin gibi asla evde deterjan filan kullanmam. kimyaya karşı olduğum için demişdim.

sen üzme kendini. moralini yüksek tut. eminim bebeğin yakında seninle olucak.

Hayatta bir kadının başına gelebilecek en zor şey ikiz çocuk derdim. Şimdi o ihtimal bile güzel geliyor.
Herşeyin bir vakti olduğuna inanıyorum. Hayirlisiyla vakti geldiğinde gerceklesecektir :) teşekkür ederim

Slm arkadaşlar ben bu ay klomen kullandım 4 tane yumurtam oluştu fakat 3 u küçüldü 1 gelişti yarın catlatma iğnesi olucam neden küçülmüş olabilir gebelik şansım düştü dimi .:KK43:

Slm arkadaşlar ben bu ay klomen kullandım 4 tane yumurtam oluştu fakat 3 u küçüldü 1 gelişti yarın catlatma iğnesi olucam neden küçülmüş olabilir gebelik şansım düştü dimi .:KK43:

Zaten birinin büyüyüp digerlerinin gelismemesi lazım. Normal olan bu :) bu ay gonalf kullandım,3 yumurta gelişti, biri büyüdü, diğerleri küçüldü. 16.5 mm benimki, endometrium 12.5 ve Bu gece çatlatma ignemi vuracagim.
Iki yumurta eşit gelisse çoğul olma ihtimali var. Insallah guzel haberler alirsiniz :) ilk asilamaniz mi

Arkadaşlar pico belirtileri neler fsh 10.35. Lh ise 30.65 adet li degildim tahlil yaptirdigimda ultrasona gireceğim

Arkadaşlar pico belirtileri neler fsh 10.35. Lh ise 30.65 adet li degildim tahlil yaptirdigimda ultrasona gireceğim

Fsh ve lh degerleri sadece adetin 2 ve 3. günleri bakılır diye biliyorum. Diger günlerdeki sonuçlar doğruyu ifade etmez.
Fsh 6 civarı olmalı ve lh da eşit seviyelerde olmalı. Lh fshtan yuksekse pko belirtisi olabilir. Kilo problemi olanlarda daha çok oluyor pko ve adetleri çok seyrek oluyor veya sadece ilacla adet gorulebiliyor. Ama en net vajinal ultrasonda çok belirgin bi şekilde görünüyor. Pek muallakta kalacak bişey degil,genelde teşhisi kolay konuluyor. Ultrason goruntusunde minicik minicik 5 6 7 8 yumurta oluyor

Fsh ve lh degerleri sadece adetin 2 ve 3. günleri bakılır diye biliyorum. Diger günlerdeki sonuçlar doğruyu ifade etmez.
Fsh 6 civarı olmalı ve lh da eşit seviyelerde olmalı. Lh fshtan yuksekse pko belirtisi olabilir. Kilo problemi olanlarda daha çok oluyor pko ve adetleri çok seyrek oluyor veya sadece ilacla adet gorulebiliyor. Ama en net vajinal ultrasonda çok belirgin bi şekilde görünüyor. Pek muallakta kalacak bişey degil,genelde teşhisi kolay konuluyor. Ultrason goruntusunde minicik minicik 5 6 7 8 yumurta oluyor
Ben aşırı yeme şikayeti ile gittim dr de tahlil yaptı sonuçlar öyle çıktı ultrasona sira aldım ultrason kağıdında pcos?yazıyor adettimde 2 3aydir düzensiz sankki

Zaten birinin büyüyüp digerlerinin gelismemesi lazım. Normal olan bu :) bu ay gonalf kullandım,3 yumurta gelişti, biri büyüdü, diğerleri küçüldü. 16.5 mm benimki, endometrium 12.5 ve Bu gece çatlatma ignemi vuracagim.
Iki yumurta eşit gelisse çoğul olma ihtimali var. Insallah guzel haberler alirsiniz :) ilk asilamaniz mi
Canim aşılama değil yarın catlatma iğnesi olucam ikinci kez. Hayırlısı inş senin aşılama mi

Ben aşırı yeme şikayeti ile gittim dr de tahlil yaptı sonuçlar öyle çıktı ultrasona sira aldım ultrason kağıdında pcos?yazıyor adettimde 2 3aydir düzensiz sankki

Pko olanlarin yarısından çoğunda kilo problemi ve özellikle karın bolgesinde yaglanma görülüyor. Ve tuylenme en buyuk belirtilerden biri. Adetinizin ikinci veya üçüncü günü tekrar hormon tahlili isteyeceklerini düşünüyorum. Onun dışında dedigim gibi ultrasonda çok sayıda küçük yumurta görülmesiyle teşhis koyulur.
Benim hiç adet duzensizligim,kilo sorunum,tuylenmem yoktu. Ama polikistik şekilde gelişti yumurtalarim; klomen kullandığım ay.
Bu ay cok cok dusuk dozda gonalf kullandim, 3 yumurta gelisti ama biri buyudu diğerleri kucuk kaldı. Yani bende pko var mi yok mu tam da anlayamadim

Back