Acil öneri istiyorum bebeğimin boynu yamuk

sjsjsjeneenbenenw

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2024
3
2
18
Merhaba güzel anneler bebegim 4 buçuk aylık ve boynu sürekli sağa yatık istediği zaman dik tutuyor ama kucağa alınca oturcunca boynu o tarafa yatık oluyor ve bu konu yüzünden kaynanam kavga çıkarıyor doktora goturucem diyorum bi dünya laf yapıyor bende farkındayım boynu yamuk tek bir yone yatir dedi kafasinin şekli yamuldu onu duzeltmek için mecbur yön degistirmek zorunda kalıyorum bu durumu yaşayanlar bana destek olabilirmi hangi doktora goturmeliyim ne yapmayalım ?

Bebeginizin takibini yapan cocuk doktorunuza götürün,gerekirse pediatrik fizik tedavi hekimine yonlendirir ya da ortopediye.Dinlemeyin kimseyi kontrollerini yaptırın şayet bir sorun varsa erken teshisle mudahale edilmis olur.

Tortikolis olabilir benim kızımda da vardı zamanla düzeldi dikkatini ters tarafa çekmek lazım YouTube dan video izleyin

Nasıl düzeldi aynısı oğlumda var kaç ayda düzeldi detaylı anlatır mısınız
2 ayda düzeldi yaklaşık olarak zaten normal bir durum aslında bu . Önce çocuk doktoruna gittik ordan ftr ye yönlendirdiler oraya gittik boyun ultrasonu istedi hoca onu çektirdik ardından sonuçlarla gittik temiz dedi biz ayrıca çocuk cerrahın da gösterdik çünkü eğer ameliyatlı bir durum olursa cerrahlar yapıyor bu işi . Her ikisi de sorun yok dedi . Sonra fizyoterapiste gittik egzersiz gösterdi onları uyguladık. Bu egzersizler zaten internette var. En önemlisi zorlamadan yapılmalı hatta önce kızım ısrarla tek tarafa yatar o.tarafa bakardı o yöne dogru dururdu dikkatini diğer tarafa çekerek ve aynı yönde yukarıya çekerek bakin burası çok önemli sorun çözüldü.

Bende yapıyorum bunları iki aydır ama düzelmedi henüz sizinkinde şişlik var mıydı bizimkinde var kasın sertliği belli oluyor

Bende yapıyorum bunları iki aydır ama düzelmedi henüz sizinkinde şişlik var mıydı bizimkinde var kasın sertliği belli oluyor
Şişlik yoktu. Ultrason olmadan tanı konmaz. Sizi korkutmak istemem ama doktor kanama alanı arıyor Ultrasonda normal doğum veya prematürelerde de extra risk gelişir . Ftr ye gidin ve Ultrason isteyin

Merhaba, şuanda 7 yaşında olan oğlumda aynı durum söz konusuydu ve biz bir müddet sonra farkettik ki başını yatırdığı tarafın tam aksinde diş çıkıyor yani başını me tarafa yatırıyorsa diğer yönden diş çıkıyor ve zamanla kayboldu bu durum. Tabi bu bizim deneyimimiz sizin endişeleriniz varsa kendi pediatristinize danışmanız soru işaretlerinizi giderecektir

Söylediğiniz dikkatimi çekti dün damaklarına baktım üst damağı kabarmış dediğiniz olabilir diye düşünüyorum teşekkür ederim

Sonradan mı oldu? Benim bebeğimin doğduğunda vardı sadece biraz hareketsiz olduğu için pek farkedilmiyodu hareketlenince daha net anlaşıldı 2. Ayda kontrol ettirdim boyundan ultrasonla baktılar kaslarında bi tarafta kıslaık vardı tortikollis dediler. Hastanenin fizyoterapi bölümüyle görüştüm bana bazı hareketler gösterdiler. Hem onlsrla hem zamanla düzeldi. Kafa yamukluğu çok az kaldı ama ellemeyince anlaşılmıyor. Mutlaka bi doktorla görüşün gerekirse babasını bile dinlemeyin kayınvalide kimmiş daha profesyonel bi yaklaşıma ihtiyacınız var öyle bi tarafa yatırmayla olmuyor. İnatla uykularında bile kafayı tekrar çeviriyolar. Emziriyosanız boynunu eğdiği yerin tersine tarafta daha uzun süre kalsın ya da mamasını o yönden verin kafasını çevirmek zorunda kalsın

Ben yeni fark ettim ama onlar 2 aylıkken oldu soyledik diyolar randevu aldım gidicem doktora yinede teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…