• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Acil Nolur yardım edin çok kötü hissediyorum belirsizlik beni çok üzüyo :( ya sizce ?

gizemly

huysuz şey :)
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
36
0
86
İstanbul
arkadaşlar ben oks sırasında geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı sınavım iptal oldu :( o kadar çalışmama rağmen hiçbir yer kazanamadım :( ama derslerim çok iyi şuanda bir düz lisedeyim 10. sınıf okuyorum.acaba düz liseden anadolu lisesine geçiş yapabilcek bi durum olabilir mi öyle bi şans var mı ?
yada özel liselerin bursluluk sınavı falan varmı ? ben bursluluk sınavlarına sadece 8. sınıfta girilebiliyo diye biliyorum öyle mi ? özel bir liseye geçmem için bursluluk sınavı kolejlerin bursluluk sınavı varmı bilgisi olan yazsın lütfennnn çok üzülüyorum :( kazanamadığım için kendime çok kızıyorum :(

düz liseden anadolu lisesine geçiş malesef olmaz.Bursluluk sene ortasında yapılmaz bence,11.sınıfta olur mu hiç bilmiyorum.Kontenjan açıkları çok olduğu için burslu öğrenci aldılar ama 8.sınıfı bitirenleri,iyice araştır bakalım.

Bende yanlış tercihten mesleğe düştüm.Özel okul mümkünse çok iyi olur ya.Şu anda 9.sınıfım ben

bnde kndi hatam yüzünden istemediğim okul istemediğim bir bölüm seçmek zorunda kaldım we bu yüzden sınıf tekrarım bile oldu..ama herşeyin hayırlısıı cnm belki böylesi daha hayırlı hem düz lise deyip geçme ordanda istediğin biyere gelebilirsin.tabi çok çalışman lazım herşey senin elinde ama yinede araştır bakalım.

Evet şu an anadolu lisesine geçmen imkansız ama özel liselerin bursluluk sınavına girebilirsin , eğer puanın iyi olsa dönem arasında geçme şansın olurdu ama büyük ihtimalle özel lise için yıl sonunu beklemen gerekecek.

peki hangi okulların bursluluk sınavı olduğu biliyomsun canım

önemli olan üniversiteye girerken yaptığın başarıdır.anadolu lisesinde okumanın hiçbir önemi yok bence..ben anadolu lisesi okudum.benim okulumda da hem çok iyi yerler kazanan hem de kazanamayanlar oldu.düz lisede de aynı şekilde..derslerindeki başarı düzeyini bozmazsan hiçbir şey olmaz..eminim bu okulda da çok iyi arkadaşlıkların olacak ve alışacaksın..mezun olurken de okulunla gurur duyacaksın

düz liseden anadolu lisesine geçmen mümkün değil.
özel liseler kontenjan açığı olduğu zaman sınav yapıyor ama sınav vakitlerini öğrenmek çok mümkün olmuyor yani bulunduğum şehirde başarılı okullardan öğrenci almak için en yüksek puana sahip anadolu liselerine fen liselerine söyleniyor.bende anadolu lisesindeyim ama bizim okulun haberi olmuyor.bir tanıdığım 11. sınıfa başlamadan önce gitti bizzat başvurdu konuştu sınava girdi ve alındı okula. sende gidip görüşebilirsin.özel okul olmazsa çok bir şey kaybetmezsin bence.çünkü kolejlerdeki insanlar çok fazla imkana sahip oluyorlar yani özel dersler dersaneler...Aklına gelecek her dersten özel ders alan kolejli arkadaşlarım var. onlar isteselerde istemeselerde çok başarılı oluyorlar derslerde.birde özel okul olduğu için yüksek bir ortalamayla mezun etmeye çalışıyorlar not falan hep bol keseden.bir bu avantaj olur sana.Ama düz lisede kalırsan notlarını yüksek tutarsan okul birinciliğine oynayıp okuldan gelecek puandan avantaj sağlarsın.Tercih senin

Back