Çocuk Hastalıkları Acil lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

niyaa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2012
61
0
16
Ankara
slm dün gece yazmıştım burada,şimdi yine yazıyorum üst solunum yolu enfeksiyonu olduğundan agumentin verdim 2.5 yaşındaki oğluma akşam 5 bucukda,,,,şimdi yine ateşi var 38.4 calpol 1 ölçek versemmi bilemedim agumentin 5bucukda verdiğim için tedirginim ama ateşide var..ne yapsam bilemedim?

geçmiş olsun..
ateş düşürücü şurupları 4 saat ara ile verebilirsin
birde antibiyotik ile aynı anda verimesinin bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum..

geçmiş olsun..
birde antibiyotik ile aynı anda verimesinin bi sakıncası olduğunu düşünmüyorum..

calpolu sabah 7 de ateşi 38.5 du verdim bidaha ateşi çıkmadı,akşam 5 bucukda agumentin verdim, şimdi baktım ateşi 38.4 calpol 1 ölçek veriyimmi yoksa nurofenmi versem 1 ölçek

calpolu sabah 7 de ateşi 38.5 du verdim bidaha ateşi çıkmadı,akşam 5 bucukda agumentin verdim, şimdi baktım ateşi 38.4 calpol 1 ölçek veriyimmi yoksa nurofenmi versem 1 ölçek

calpol ver. eğer hiç düşmüyorsa dolven-calpol dönüşümlü olarak 4 saat arayla veriyordum ben doktor söylemişti. ta sabah içmiş calpol ver yine derim

unutmadan antibiyotik saatini çocuğun uyanık olduğu saatlere denk getir ve 12 saatte bir ver. sabah 5buçukta tekrar içirmen gerekecek 12 saatten sonra etkisi azaldığı için saatini çok iyi ayarlamalısın

ablacım nete girip bayanlara soracagına, çocuğunun doktorunu ara. özel bir doktoru yoksa hastaneye götür. şaka gibisiniz afedersiniz.

Arkadaşım benim kızımda rahatsızlanmılştı calpol falan işe yaramadı. Dr aradım hemen İbufen diye bi şurup söyledi. O gün bu gündür kullanırım yarım satte kendine geldi kızım. Ama önce dr danış derim.

geçmiş olsun..

Arkadaşım benim kızımda rahatsızlanmılştı calpol falan işe yaramadı. Dr aradım hemen İbufen diye bi şurup söyledi. O gün bu gündür kullanırım yarım satte kendine geldi kızım. Ama önce dr danış derim.

dün gece eşim görevde iken 40 dereceyi görüp arabamla özel hastaneye götürdüm sabah 5 de döndüm,, neden? kıbrısdayım ben,direk doktorun cep nosunu aradığımda tele sekreter çıkıyor,not bırakıyorsun sistem bu. hastaneyi aradığımda ise dün; birbirlerine bağlayıp durdular! 112 desen yok! o yok bu yok! bi yandan evde çocuğun peşindeyim bi yandan ayakda bilgisayarda çırpınıyorum araştırıyorum! oturduğum yer lojman askeriye! içinde reviri var,ufacık lokal anestezi için bile zırt sevkediyolar anlamıyolar, askerlik yapan pratisyen asteğmen bildiğin er yani.... SENCE ŞAKA GİBİMİ HALA!

valla ateşi çıktıysa çocuğun bekleme ver hemen ateş düşürücüsünü
dolven varsa dolvende verebilirisn,o da ii bi ateş düşürücü
ve evin ısısını biraz düşür
üstünü çıkar
alnına su ile kompres yap ateşini daha çabuk düşürürsün
ateşliyken çocuklatr üşür ve titrer bundan korkma ve sakın üşüdüğünü düşünüp üstünü sıkı giydirme

ablacım nete girip bayanlara soracagına, çocuğunun doktorunu ara. özel bir doktoru yoksa hastaneye götür. şaka gibisiniz afedersiniz.

dün gece eşim görevde iken 40 dereceyi görüp arabamla özel hastaneye götürdüm sabah 5 de döndüm,, neden? kıbrısdayım ben,direk doktorun cep nosunu aradığımda tele sekreter çıkıyor,not bırakıyorsun sistem bu. hastaneyi aradığımda ise dün; birbirlerine bağlayıp durdular! 112 desen yok! o yok bu yok! bi yandan evde çocuğun peşindeyim bi yandan ayakda bilgisayarda çırpınıyorum araştırıyorum! oturduğum yer lojman askeriye! içinde reviri var,ufacık lokal anestezi için bile zırt sevkediyolar anlamıyolar, askerlik yapan pratisyen asteğmen bildiğin er yani.... SENCE ŞAKA GİBİMİ HALA!

dün gece eşim görevde iken 40 dereceyi görüp arabamla özel hastaneye götürdüm sabah 5 de döndüm,, neden? Kıbrısdayım ben,direk doktorun cep nosunu aradığımda tele sekreter çıkıyor,not bırakıyorsun sistem bu. Hastaneyi aradığımda ise dün; birbirlerine bağlayıp durdular! 112 desen yok! O yok bu yok! Bi yandan evde çocuğun peşindeyim bi yandan ayakda bilgisayarda çırpınıyorum araştırıyorum! Oturduğum yer lojman askeriye! Içinde reviri var,ufacık lokal anestezi için bile zırt sevkediyolar anlamıyolar, askerlik yapan pratisyen asteğmen bildiğin er yani.... Sence şaka gibimi hala!

afedersiniz koraykey..size yazmışım yanlışlıkla..

eğer ateşinin çabuk düşmesini istiyorsan eklem yerlerine ıslakk bez koy
o zaman daha çabk düşer

eğer ateşinin çabuk düşmesini istiyorsan eklem yerlerine ıslakk bez koy
o zaman daha çabk düşer

ŞİMDİ duşa soktum seviyo zaten banyoyu üşütmemek için ılıktan birazdaha sıcak su ile yıkadım,en son çıkarırken 2 kere ılık döktüm başından aşağı,bi titredi ama kendine geldi hemen giydirdim saçını kuruttum mamam dedi,1 tabak pilav fasülye yedi,portakal suyuyla,işte ölçtüm 37 ye düşmüş calpoluda verdim uyudu ,,mızmız değil ama gün içersinde sürekli oyun oynadı,,teşekkürler bu arada iigeceelr...

slm dün gece yazmıştım burada,şimdi yine yazıyorum üst solunum yolu enfeksiyonu olduğundan agumentin verdim 2.5 yaşındaki oğluma akşam 5 bucukda,,,,şimdi yine ateşi var 38.4 calpol 1 ölçek versemmi bilemedim agumentin 5bucukda verdiğim için tedirginim ama ateşide var..ne yapsam bilemedim?

Geçmiş olsun..

Agumentin antibiyotik olduğu için,yanısıra ateş düşürücü-ağrı kesici olan calpol'ü (yada başka bir ateş düşürücü şurup) verebilirsiniz..
4-6 saat arayla kullanılabilir..

Geçmiş olsun..

Agumentin antibiyotik olduğu için,yanısıra ateş düşürücü-ağrı kesici olan calpol'ü (yada başka bir ateş düşürücü şurup) verebilirsiniz..
4-6 saat arayla kullanılabilir..

doktora gittim ve kan - idrar tahlili yaptırdım.

,doktor sadece ?kansız biraz?dedi..ben tatmin olmadım..uyuyamıyorum. 07.07.2010 doğumlu 31 aylık- (14kg-92cm) bir oğlum var,3 gün önce öğleden sonraki uykusundan sonra ateşlenerek uyandı 38.5 dia,calpol 1 ölçek verdim düşürdüm,ilerleyen zamanda ılık duş,ortamın ısısını ayarladım,en son gece 40. dereceyi gördüm doktora gittim,kulaktan ağzından ciğerlerinden dinledi her şey normal üşütmüş dedi,ertesi sabah burun akmaları öksürük başladı,antibiyotik yazmadı,akşama doğru ateşlendi peditus calpol dönüşümlü verdim düştü yinede tekrar özele götürdüm kan ve idrar testi yaptırdım.gün içersinde gayetnormal oyunlar oynuyor,kakası normal idrarıda,beslenmeside normal sadece öksürüyor bal-limon veriyorum,öksürüğü yumuşadı azaldı biraz.. Hematoloji tetkik sonuçları : mono%17.2 çıktı, min değeri: 5.3 max değeri: 12.2 EOS 0.02 çıktı min değeri: 0.04 max değ: 0.54 EOS% 0.4 çıktı min değ: 0.8 max değ: 7.0 RBC: 3.98 min değ: 4.63 max değ: 6.08 HGB: 11.2 çıktı min değ: 13.7 max değ:17.5 HCT:32.6 min değ: 40.1 max değ: 51.0 MPV : 9.3 çıktı min değ: 9.4 max değ: 12.4 İDRAR TETKİK SONUÇLARI: kan pozitif(+++) çıktı max değeri : negatif. İDRAR MİKROSKOBİSİ: Her alanda bol ERİTROSİT ve SEYREK EPİTEL HÜCRESİ görüldü..
şu saat oldu hala araştırıyorum. endişeliyim.. didik didik edecek bir doktor yok allah kahretsin! ama yarın tekrar gidicem,bu tahlil acilin labaratuar sonuçları.. çocuk hekimine göstericem..

Canim kizim bi kere çok fena ateslendi 2-3 gun basindan ayrilmadik, ates dusurucunun etkisi kisa suruyordu ve tekrar atesi çikiyordu 39 u geçiyordu..
O çaresizlik karsisinda herseyi denemeye hazirdim annem banyo yaptirmami ve banyo suyuna limon suyu katmami soyledi, hem atesi dusurur hem de tekrar kolay çikmaz dedi, yaptim veee ise yaradi, atesi dustu bir daha da çikmadi !

Banyo suyu ilik-sicak arasi olsun, ani ates dusmesi de çikmasi gibi sakincali olabilir..

Eger banyo yaptiramiyorsan da ilik su ve limon suyunu karistir pamukla vucuduna ve kafasina sur (annem oyle yaparmis)..

Allah yardimcin olsun, bebise :16:

tahlillerin iyi çıktıysa korkma..ama içim rahat etsin diyorsan başka bi dr daha git derim ben.
benimde oğlum küçükken 40 dereceye yakın ateşlenmişti..ve üstelik her hastalanmasında kesin ateşleniyordu.
bir keresinde ateşi 7-8 gün falan sürmüştü..çok korkmuştum..
ama büyüdükçe daha ez ateşlenir oldu....
çocuğunla ilgilenmen güzel ama içinide biraz ferah tut.kötü şeyler getirme aklına..
geçmiş olsun

tahlillerin iyi çıktıysa korkma..ama içim rahat etsin diyorsan başka bi dr daha git derim ben.
benimde oğlum küçükken 40 dereceye yakın ateşlenmişti..ve üstelik her hastalanmasında kesin ateşleniyordu.
bir keresinde ateşi 7-8 gün falan sürmüştü..çok korkmuştum..
ama büyüdükçe daha ez ateşlenir oldu....
çocuğunla ilgilenmen güzel ama içinide biraz ferah tut.kötü şeyler getirme aklına..
geçmiş olsun

bukadar tahlil kantahlili idrar tahlili..yetmedi benım istediğim üzerine bide idrar kültürü :) sonuç üşütmüş... üst solunum yolu enfeksiyonu...burnu akıyo gözleri akıyo hapşırık vs... çok şükür böyle işte.. bide fena öksürüyor ..

öksürük için bal zencefil yap ver eğer yerse çok iyi bir karışım
soğuk algınlığı için ise biraz ıhlamur,bi kaç tane kök zencefil,bi kaç tane kabuk tarçın,yarım limon kaynatın ve için çok ii bi karışım tavsiye edrim.
biz hastalandığımızda ailecek içeriz çok faydalı:::::))

Back