- 2 Nisan 2013
- 330
- 195
-
- Konu Sahibi dorkorella
inan cok cok cok üzüldüm Allah oglunu sana en saglıklı şeklide bagışlasın.. ablamın eltisi aynı durumu yaşadı erken dogum yapmıştı yanlış hatırlamıyosam.. yarın detayıyla ögrenip sana yazıcam.. aynı şeklilde oda küçücüktü, ablam diyodu ki kafası mandalina kadar. aradan 1 yıl geçti ve maşallah cocuk yaşıtlarının iki katı.. ama ben onun fotograflarını gördüm ve ablama dedim ki bu çocuk acayip küçük en fazla ne kadar büyüyebilir ki.. aman allahım maşşallah maşşallah cocuk harika büyümüş gözlerime inanamadım. sana yarın hepsini ögrenirim.. sakın aglayıp üzülme bebegin hissediyer ve üzülür. muhtemelen emziremiyosundur. sütünün kurumaması için eşin emsin ve tükürsün, ben öyle yapmıştım.sütü sagınca kuruyor süt bi süreden sonra.gönlünü ferah tut.maddi imkanın varsa eşin cok düzgün bi doktorla görüşsün sakıncası yoksa başka hastaneye alın eger için rahat edecekse.. ama iyice araştırın.belkide küvözden çıkmaması gerekiyor.doktorun dediklerine uyun buna mecburuz bebişlerimiz için. benim ananem cok dindar bi insandır yarın yasin okusun ogluna inşallah kucagına oglunu alıp dönüceksin evine.. cok cok saglıklı olur bebişin inşallahh.
ben de bebeğimi bekliyorum yoğun bakım kapılarında ..32 . haftada yüksek tansiyondan doğum yaptım ..5 gün ağızdan makinaya bağlıydı iki gündür burundan bağlı ..kahroluyorum onu öyle görünce ..küvezdeki bebeklerin kiloları değişiklik gösteriyormuş dün hemşiresiyle konuştum..içini ferah tut bak kendi kendine oksijen alıyor ..kilo da alacak rabbim başka hastalık vermesin yeter ki
canım öncelikle bebeğin hayırlı olsun,Allah analı babalı büyümeyi nasip etsin.bebeği 3 ay boyunca küvezde kalmış bir anneyim.aklına bebeğime bakmıyorlar mı ya da para için mi süreyi uzatıyorlar gibi şeyler geçmiş.seni çok iyi anlıyorum.önce bunların hepsini aklından bir bir çıkar.başka hastane fikrini unut,bebeği ordan oraya taşıyacaksın,yazık değil mi zaten karnından erken çıktığu için strese girdi, bir de şu anki ortamı değişecek.ona bunu yaşatmaya hakkın yok.eve gelince bile 2 gün uyumadı kızım.ordakiler bebeğine senden benden iyi bakıyorlar.herşeyini dakikasında yapıyorlar,herşeyin saati var orda, yemesi içmesi ilaçları, altının temizliği.bebeklerin anne karnındaki 1 günlük gelişimi, küvezdeki 3 günlük gelişimiyle aynı.yani sen hemencik büyür kilo alır diye düşünme.başka bebeklerle de asla bebeğini kıyaslama, hepsinin bünyesi, gelişimi farklı, ordan sağlıklı çıksında bırak bir hafta fazla kalsın, eve getirdikten sonra tekrar girmesinden iyidir.doğduğunda şiş doğuyor bebekler, sonra şişler inince zayıflıyor.bir de çok kilo aldığı günler kakasını yapmamıştır,bazen 2-3 günde bir yapıyorlar.inan 40gr kaka yaptığı günü bilirim.tecrübeyle sabittir:)çok şükür bebeğin 1700 gr civarlarında, doğum haftan da gayet iyi.Allahın izniyle çok kalmazsınız inşallah, en kısa sürede kucağına alırsın evine götürürsün miniğini.İçin rahat olsun.canım en önemlisi senin sütün, kesilmemesi için elinden geleni yap.bol su iç.humana çayı iç.bebeğinin anne sütüne çok ihtiyacı var.Allahım yardımcın olsun.
canım sana çok geçmiş olsun bebeğine de rabbim şifa versin en kısa zamanda inşallah. bende 32 haftalıkken preklemsi geçirdim ve kızım 1500 gr doğdu. iki gün makineye bağlı kaldı sonra 10 gün küvezde kaldı, 5 günde açık küvezde beraber kaldık. 1300 e kadar düştü kilosu sonra yavaş yavaş toparlamaya başladı ama hergün aynı miktarda kilo almadı hergün değişikti bi gün 50 gr aldığı da oldu ertesi gün 10 gr aldığı da. ve 15 gün sonunda 1650 gr la çıkardılar bizi o kadar küçüktü ki ben biraz daha kalalım büyüsün dedim korkudan iyi o deyip çıkardılar. ve 3 saatte bir 25cc anca içiyodu. senin bebeğinde toparlanır yavaş yavaş belki emmesinde sorun vardır onun düzelmesini bekliyorlardır. kendini hiç üzme yakın zamanda verirler kucağına. seni çok iyi anlıyorum insanın aklına o zamanlarda herşey geliyor ama bugünler geçtikten sonra anlarsın boşuna üzüldüğünü sen dua et yeter Allahım yardım eder sana da bebeğine de. ha kızımında iki doğum kilosu vardı biri doğum anında tartılan 1505 diğeri yoğum bakıma gidince tarttıkları 1340 bende günlerce düşündüm hangisi doğru diye kimse açıklayamadı yoğun bakımda. sonra büyük olanı kabullendik. yani sağlığı yerinde olsun kilosunu takma kafana. süt sağmaya bak bol bol ilk zamanlarda çok oluyor sonraya doğru sağmak da zorlaşıyor.
kendine iyi bak ki bebeğinde iyi olsun.
ben de bebeğimi bekliyorum yoğun bakım kapılarında ..32 . haftada yüksek tansiyondan doğum yaptım ..5 gün ağızdan makinaya bağlıydı iki gündür burundan bağlı ..kahroluyorum onu öyle görünce ..küvezdeki bebeklerin kiloları değişiklik gösteriyormuş dün hemşiresiyle konuştum..içini ferah tut bak kendi kendine oksijen alıyor ..kilo da alacak rabbim başka hastalık vermesin yeter ki
.öncelikle geçmiş olsun canım. Rabbim tez zamanda bebeğine kavuştursun.yazdıkların beni dokuz ay önceye götürdü.29 haftalık 1160 gr doğdu kızım.2 ay yoğun bakımda kaldı.ben de yalnızdım seni gibi,üstelik sezaryanla doğmuştu meleğim.hem de farklı şehirlerdeydik kızımla.hastaneden ağlayarak çıktım ve 35 gün sonra görebildim kuzumu.o minicik hali ve ağlaması hep gözümün önünde.senin yazdıklarını ağlayarak okudum.sana tavsiyem süt sağman ve bebeğine kavuşacağına inanman.bak hepsini atlattık biz.siz de atlatacaksınız.onun kahkahaları evinizi şenlendirecek inan buna.dualarım sizinle...
çok teşekür ederim cevap yazdığınız için inanın bende bazen kendime şaşırıyorum cahil insanlar gibi hareket ediyorum gibi geliyor ama benim ilk bebeğim tecrübesizim yanımda kimse yok çok zor oluyor aklıma türlü türlü şeyler geliyor bilerek buraya yazdım birsürü erken doğum yapan insanlar var belki benim içimi rahatlatırlar diye çok teşekkür ederim gerçekten
canım hiç korkma, benim de ilk bebeğim, tecrübesizdim ama hayat bazen çok çabuk öğretiyor,27 haftalık 600gr bir bebek dünyaya getirdim, 97 gün küvezde kaldı ama çok şükür yanımda şu anda ve en önemlisi sağlıklı maşallah.beterin beteriyim yani.ben de bu siteyle tanıştım, bir sürü insanla yazıştım,herkesin yazılarını tek tek okudum ve anladım ki ümidini hiç kaybetmemek gerekior.bir kez bile acaba demedim, hep bebeğimi evime getireceğim günlerin hayalini kurdum,onu koklayacağım, öpeceğim..ve Allahıma binlerce şükürler olsun ki oldu.Şimdi sizlerin acısını hafifletmeye calısıyorum yasadıklarımla.İnan allah öyle bir güç veriyor ki o minnacık bedenlerine, bizler olsak katlanamayız.ne kadar çok ağlarsan sütün kesilir ve bebeğine o kadar zarar verirsin, bebeğin için güçlü olmak zorundasın ve her sütünü sağdığında bebeğine onu içireceğin günleri düşünceksin.böylece sütün de artar, allahın izniyle en kısa zamanda cıksın kuzun saglıklı şekilde.allah yardımcın olsun,dualarım seninle ve bebeğinle olcak
Öncelikle çoook geçmilş olsun.Annelik duygusununu tadan biri olarak çok iyi anlıyorum endişelerinizi.Allah sabır versin.İçinizi rahatlatırmı bilmiyorum ama bende veteriner hekimim ve o soğuk ruhsuz makinelere baya aşikar biriyim.Bizde minicik yavru kedilere vs kullandık o yaşam cihalarını(100 gr bile değillerdi) sizlerin tabirinizle.Biliyorum çok itici görünüyor o makineler.Belkide yavrunuza yakışmıyor.Ama prosedür bu kurtulmak için bu kaba saba cihazlara ihtiyaçları var malüm insan yapımı ALLAH yaratmadı.Ama merak etmeyin dualarınızla kalkacaklar ayağa.Öyleki 100gr gelmeyen canlar yeniden hayat buldu o insan yapımı cihazlarda.İnanmak herşeydir inancınızı yitirmeyin.Can okadar tatlıdırki karınca bile suya düşse vaz geçmez bu hayattan.İyi haberlerinizi bekliyoruz.Sevgilerimle Fulya...
bende 640 gr doğum yaptım, şimdi nasıl mı şimdi 1 yaşında kendi kendine müzik açıp güya oynuyor, kapının arkasınna saklanıp annesine cee yapıyor